featured

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’tan önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat sabah gazetesi yazarlarından Hülya Güler’e önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın o açıklamaları

THY’den Rus turiste 70 uçaklı formül

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile ülkemizin en önemli global markasının gelecek vizyonunu paylaştığı bir sohbetteydim, önceki gün.

Kurumun içinden bir isim olarak Bolat’ın yeni görevine uyum konusunda bir zamana ihtiyacı olmamış. Üzerinde hem kurumu ve sektörü iyi bilmenin rahatlığı, hem de yeni projelerin heyecanı var. Göreve gelir gelmez zamanla işlevini yitiren bazı birimleri kapattığını, bazı birimleri birleştirerek organizasyonel verimliliği artırdığını anlatan Bolat’ın gündemi oldukça yoğun, anlattıkları son derece umut verici.

Bugünlerde Rusya-Ukrayna savaşının olası etkilerini bertaraf etmeye odaklanmış durumda. Aynı zamanda TİM bünyesindeki Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na aday olan Bolat’ın öncelikli gündemi, THY’nin geleceğine ilişkin ipuçları veren vizyonu ve Rus turisti Türkiye’ye taşımaya yönelik paylaştıkları özetle şöyle:

Pandemi öncesini yakalıyoruz

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Ben göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022’nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Ancak biz pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019’un rakamlarını yakalamaya başladık.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Aslında bu yıl 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor. O açıdan da pilot ihtiyacı çıktı yeniden alımlara başladık. Dünyada beklenmedik bir kriz çıkmazsa 2019 rakamlarını konuşabiliriz tekrar. Konumumuz da göz önüne alındığında dünyada iyi durumdayız.

Rus turisti getirme formülü:

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Bu yıl Rusya’dan 6.5-7 milyon turist beklentisi vardı. Savaş nedeniyle elbette bu durum değişti. Ancak Rus turist gelmek istiyor. Bu konuda Turizm Bakanlığı, OFAC, ABD Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmeler yürütülüyor. Rus operatörlerin charter uçuş yapmalarına izin yok, şu anda THY’nin mülkiyetinde olan uçakların Rus turisti taşımasında ambargo açısından sorun yok.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet THY’nin kendisine ait 70 uçağı var. Bu 70 uçakla Rus turisti taşıma formülü gündemde. Bu yolla 3 milyon turist taşınması söz konusu olabilir.
İştiraklere global marka açılımı:

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Önümüzdeki dönemde iştiraklerimize biraz daha yoğunlaşacağız. Bunları da THY gibi global bir markaya dönüştürmeyi planlıyoruz. Turkish Technic’in bir dünya markası olmasını hedefliyoruz. İstanbul Havalimanı’nda yeni bir hangar açılması söz konusu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Turkish Cargo’da yeni bir yabancı ortak düşüncesi var. Turkish Cargo’yu dünyaya açacak, dünyada birkaç kat büyütecek ortaklıklara sıcak bakıyoruz.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Yurtdışı uçuşlarla birlikte Anadolu Jet’i daha da büyüteceğiz.

Koltuk, galley, eğlence birleşiyor

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bullet Avrupa’da uçak içi koltuk, galley (mutfak hizmetleri) şirketleri yavaş yavaş ölüyor. Bizim çok başarılı koltuk, galley ve eğlence sistemleri şirketlerimiz var. Şimdi galley, koltuk ve uçak içi eğlence şirketi tek çatı altında birleşecek. Biz orda hem TAI‘ye hem Kibar Holding‘e ‘Bizim böyle bir niyetimiz var, siz de burada devam etmek istiyorsanız buyurun ama hisse oranları değişecek’ dedik. Birleşmeyle oluşacak markayı dünyaya açacağız.

7.5 KİLOLUK KOLTUK: HEM HAFİF, HEM RAHAT

Ahmet Bolat geliştirdikleri 7.5 kilogram ağırlığındaki koltuğun önemli bir inovasyon olduğunu söylüyor. Hem hafif hem de 12 kiloluk mevcutlara göre daha rahat olan koltuğun havacılıkta önemli maliyet avantajları sağlayacak olan yeni koltuk 200 koltuklu bir uçakta 800-900 kiloluk bir kargo taşıma imkanı sunmuş olacak. Bunun ekonomik getirisini bir düşünsenize!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. Senyoriya bonita cikita banana sorununu coz arap

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Teknik aş olarak Pas bilet de senyorita ayrımcılığına maruz kalmak istemiyoruz artık.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Türkischcargo‘yu neden yabanciyla ortaklasa kullanarak yabanciya hamallik yapmak istiyorsunuz

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Thy teknik genel müdürünün Ahmet Bey size söylesin dediği sürprizi merak ediyoruz.

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    THY DEN SON SENELER GENÇ YAŞLARDA ATILAN ENGELLİLER İÇİNDE YARDIM EDİN EL UZATIN AHMET BOLAT BEY LÜTFEN

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Kargoyu şirket olarak yöneten kaç tane havayolu var, bu anlamlı bir iş değil. Eğer siyaseten bir başlık ise yeniden düşünülmeli. Gereksiz artan maliyetler ve verimsizlik etkisi çok yüksek olacaktır.

    Cevapla
  7. 2019 uçuş verilerinin %10 üzerine çıkılmasına rağmen kökpt hâlâ kesintili maaş almaya devam ediyor. Alımlar biran önce başlar umarım. 70 uçağı yer görevlileri ve kabin memurları ile uçururlar.

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Ekonominin kötü gitmesinden dolayı ödemelerimizi yapamaz duruma geldik aklımız fikrimiz geçim derdinde umarım bizler içinde güzel haberler açıklamalar yapılır.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    THY’den Rus turiste 70 uçaklı formül? Ülkemizin bu seneki rus turistti getirmek turizim acısından önemli pegasusda ANEX Tour, Coral Travel ve Pegas Touristik, ile bir anlaşma sağladı sanırım fakat ukraynalı turisttin bu sene gelmesi olanaksız

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    Bravo Bolat’a kokuyu iyi alıyor. Dönem kargo dönemi.Tebrikler

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Düşünce çok güzel. Kargoda para var. Önemli olan bu işi düzgün yürütmekte

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Yapılan bu açıklamalarda THY çalışanlarını büyük sürprizinde olmasını isterdik :(

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Turkish Cargo’da yeni bir yabancı ortak düşüncesi bence olmamalı çünkü pandemi döneminde thynin gelirlerini ciddi anlamda arttırdı kargoya yabancı ortaklık şirket kasasına ciddi bir para girişi sağlar ama uzun vade de karlı bir iş olmaktan çıkar düsüncesindeyim.

    Cevapla