featured

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Önemli açıklamalarda bulundu

 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat çalışanlara açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Bolat çalışanlara yaptığı açıklamalarda;  Türk Hava Yolları ailesinin üyesi olan, TGS ve tüm taşeron şirketlerimizdeki çalışma arkadaşlarımıza 5 bin TL seyyanen ilave ödeme yapılması kararı alındı.

Kokpit ve kabin ekiplerimizle ilgili yeni düzenlemeleri içeren çalışmalar başlattık. 113 Kaptan Pilotun dar gövdeden geniş gövdeye geçirilmelerine, 167 İkinci Pilotun da Kaptan Pilot Adayı olarak onaylanmalarına karar verildi.

2023 yılının uçuş ekibi ihtiyacını yeniden revize ederek pilot alımlarını da şimdiden planlamaya başlandı.

İşte Çalışanlara gönderilem mesaj;

Değerli çalışma arkadaşlarım,

2022 yılının ilk üç ayını geride bıraktık. Hamdolsun, elde ettiğimiz trafik sonuçları yüzümüzü güldürdü. Bütçe hedeflerimiz doğrultusunda Ocak-Mart dönemini tamamladık.

Tüm Türk Hava Yolları ailesinin ortaya koyacağı emeklerle inşallah bu yılı hem trafik hem de mali sonuçlar olarak pozitif bir sonuçla kapatacağız. Yılın ilk üç ayındaki sonuçları, İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışının iki kez etkilediği operasyonlara rağmen elde ettik. Uçuşlarımızı önemli ölçüde etkileyen olumsuz hava koşulları döneminde özellikle operasyonel birimlerimizin üstün gayretlerini gördük.

Başta yer işletme şirketimiz TGS olmak üzere bu süreçte görev olan tüm ekiplerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum.

Göreve başladığımız dönemde sizlere yönetim olarak bir söz vermiştik. Özverili çalışmasını ortaya koyarak şirketimizin başarılı sonuçlar elde etmesini sağlayacak çalışanlarımızın da bu başarıdan payına düşeni alacağını söylemiştik.

Özellikle yoğun geçen kış operasyonu döneminde ve 2021 yılında pandemi şartlarında gösterilen çabalara bir teşekkür olarak, esasında büyük Türk Hava Yolları ailesinin üyesi olan, TGS ve tüm taşeron şirketlerimizdeki çalışma arkadaşlarımıza 5 bin TL seyyanen ilave ödeme yapılması kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli mesai arkadaşlarım,

Türkiye’nin gururu olan şirketimizin daha iyi noktalara ulaşması için göreve geldiğimiz andan itibaren önemli adımlar attık, atmaya da devam ediyoruz.

Salgın koşullarının getirdiği kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte uçuş operasyonlarımız 2019 rakamlarına hemen hemen ulaştı.

Gelecek dönemi hızla planladık, filomuza ilave uçakları katmaya başladık. Türk Hava Yolları Uçuş Akademisinden başarı ile mezun olan pilotlarımızın, pandemi nedeniyle ara verilen eğitim süreçlerini hızlandırdık. Eğitimlerini tamamladıktan sonra bekleme sürecine giren arkadaşlarımızı, hızlı ve planlı bir şekilde bünyemize katmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, pilot eğitim borcu geri ödemeleri konusunda ilgili arkadaşlarımızı rahatlatacak belirli iyileştirmeleri uygulamaya koyuyoruz. Kokpit ve kabin ekiplerimizle ilgili yeni düzenlemeleri içeren çalışmalarımızı da başlattık.

Uçuş emniyetini göz ardı etmeden dar gövdeden geniş gövdeye geçişleri sürdürürken, kaptanlık eğitimlerine de hız verdik. Bugün 113 Kaptan Pilotumuzun dar gövdeden geniş gövdeye geçirilmelerine, 167 İkinci Pilotumuzun da Kaptan Pilot Adayı olarak onaylanmalarına karar verdik.

2023 yılının uçuş ekibi ihtiyacını yeniden revize ederek pilot alımlarını da şimdiden planlamaya başladık. Bunun yanı sıra, ekip planlama konusundaki toplanan taleplerle ilgili olarak, yapılacak ortak çalışma ile emniyet, verimlilik ve personel memnuniyetini en iyi şekilde dengeleyecek çalışmaları hayata geçireceğiz.

Şirketimizin başarısını sürdürmesi için sizlerin gayretli çalışması çok önemli ve bu çabayı göstereceğinize yürekten inanıyorum. Bizler de ortak akılla kararlarımızı üretecek ve uygulayacağız. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik eder, ailenizle birlikte sağlık ve sıhhat içerisinde geçirmenizi dilerim.

Prof. Dr. Ahmet Bolat

Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 2 sene önce

    Yıllardır yapılması gereken buydu. Ahmet Bey’in hakkını vermek gerek. Göstermiş olduğunuz iyi niyetler için şahsım adına teşekkür ederim

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Kalktıysa neden duyurusu yapılmadı veya habere yazılmadı sallıyor olmayasın ziya

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    bu geceki sahur programında konuşma yaptı. Seniority’nin kalktığını ve teknik aş’nin “ARTIK ÜVEY EYLAT” olmadığını söyledi. Bu kelimeyi duymak bile çok önemliydi. Uçağa girişler kıdemle olacak dedi. Benim görüşüm mikail bey’in de katkısı var bu işte.Artık ao neyse teknik aş o’dur dedi. Onlar ne alıyorsa aynısını siz de alacaksınız dedi . Toplam 5 dk konuşmadı ama olması gerekeni yaptı. Ayrıca teknik aş deki taşeronların tamamı 5 bin net bayram ikramiyesi alacak dedi.

    Cevapla