featured

THY YÖNETİCİLERİNİN DARBE GİRİŞİMİ GECESİ TWİTTER KARNESİ

Kimi o gece peşpeşe tweet attı, kimi 2 gün boyunca twitterı kullanmadı

THY YÖNETİCİLERİNİN DARBE GİRİŞİMİ GECESİ TWİTTER KARNESİ 
 

Twitter üzerinden yapılan bir araştırma, 15 Temmuz darbe girişiminde THY yöneticilerinin nasıl tepki verdiğini ortaya koydu. İşte o tespitler:

İlker Aycı

İlker Aycı 15 Temmuz darbe girişiminin başlamasından birkaç saat önce de Stuttgart’a hareket etmişti. Yanında da THY Spor Kulübünün Genel Sekreteri vardı. Uçaktan inip otele giderken olaydan haberi oldu ve kendi ifadesine göre telefon başında krizi yönetti. İstanbul’a ertesi gün döndü. Stutgart tarifesi incelendiğinde, TK 1702 ile ya da TK 1710 ile gelmiş olabileceği ortaya çıkıyor. Bu da 16 Temmuz Cumartesi günü en erken saat 11:15’de geldiğini gösteriyor. Aycı’nın twitter hesabı olmadığı için o gece nasıl bir tepki verdiğini saptamak mümkün olmadı. Ancak darbe girişiminden sonra İstanbul’un çeşitli ilçelerinde düzenlenen demokrasi nöbetlerine katıldığı ve bazılarında konuşma yaptığı görüldü.

Temel Kotil

Kotil adına açılmış temelkotil67 isismli bir twitter hesabı var. Ancak hesap açıldığından beri sadece 2 adet tweet atılması onların da bozuk bir Türkçe ile yazılması , hesabın fake olduğunu düşündürüyor. THY’ye yakın kaynaklar, Kotil’in darbe girişiminin başlamasından bir süre sonra  krizi yönetmeye başladığını söylüyorlar.

Arzu Akalın

Erdoğan’ın eski avukatı olan aynı zamanda TÜRGEV başkanlığını da yürüten Arzu Akalın, darbe girişiminin başından itibaren akalinarzu hesabından attığı hararetli tweetlerle takipçilerini yönlendirdi.   7 Ağustos’a kadar süren demokrasi nöbetlerinde de yer aldı ve konuşmalar yaptı.

İsmail Gerçek

2003’ten bu yana THY Denetim ve Yönetim Kurullarında görev yapan Mali Müşavir ismail Gerçek, Hamdi Topçu’nun yakın dostu ve komşusu. Ancak Gerçek’e ait bir twitter hesabı bulunmadığı için değerlendirilemedi.

Ogün Şanlıer

Ogün Şanlıer’e ait twitter hesabından en son 2 Mayıs günü tweet atılmış.Dolayısı ile Şanlıer ile de ilgili bilgi edinilemedi.

İsmail Cenk Dilberoğlu

Ensar Vakfının da Başkanı olan Dilberoğlu, iscedilberoglu hesabından 15 Temmuz gecesi şu tweeti atmış:”Gün seçilmişlere sahip çıkma günüdür. Çocuklarımız geleceğimiz için darbeye karşı sokağa, hainler millet görsün.” Ertesi gün bir tweet daha atan Dilberoğlu’nun demokrasi nöbetleri ile ilgili herhangi bir tweetine rastlanmadı.

Prof. Dr. Mecit Eş

Mecit Eş’in de twitter hesabı olmadığı için değerlendirilemedi.

Mehmet Büyükekşi

Türkiye İhracatçılar Meclisinin de Başkanı olan Büyükekşi’nin Twitter hesabı bulunmuyor. Ancak TİM’in kurumsal twitter hesabından 15 Temmuz gecesi atılan tweette şu ifade kullanılmış: “TİM Başkanı Büyükekşi: Demokrasi, milli irade ve hükümetimizin yanındayız”… İzleyen günlerde de TİM hesabından darbe karşıtı tweetler atıldı.

Muzaffer Akpınar

Twitterda Muzaffer Akpınar adına açılmış bir hesap bulunamadı.

ESKİ BAŞKANLAR NE YAPTI?

Candan Karlıtekin

2004-2010 arasında THY Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Karlıtekin’in candandost isimli twitter hesabından 15 ve 16 Temmuz günü atılan bir tweetin olmadığı görüldü. 17 Temmuz günü ise, darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren reklamcı Erol Olçak’ın cenazesi ile ilgili bir tweet atmış Karlıtekin:” Erol’u ve evladını ebediyete uğurladık. Mekanları cennet olsun. Yaşananlar darbe değil, canlı bomba eylemlerinden de alçak bir terör eylemi“… 18 Temmuz’da ise Şehir Üniversitesi kurumsal hesabından atılan darbe karşıtı bir tweeti RT yaptığı görülüyor. 20 Temmuz günü ise gazeteci Ahmet Tezcan’ın Ksısklı’daki demokrasi nöbetine katılan Abdullah Gül ile ilgili tweetini RT etmiş. Daha sonra darbe ile başka bir paylaşım yapmayan Karlıtekin 6 Ağustos günü ise Abdullah Gül’ün Yenikapı mitingine katılacağına ilişkin tweetini paylaşmış.Karlıtekin’in hesabında demokrasi nöbetleri ile ilgili bir paylaşıma rastlanmadı.

Hamdi Topçu
hamditopcu53 isimli hesabı kullanan Topçu’nun 15 Temmuz ve izleyen günlerde hiçbir tweet atmadığı görülüyor. Bu konudaki ilk tweeti ise, 21 Temmuz tarihini taşıyor. Ahaber’in  ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’ Cumhurbaşkanı: Milletimle iftihar ediyorum. ” tweetini RT etmiş. 22 Temmuz günü Sabah gazetesinin “Cumhurbaşkanı meydan okudu.” tweetini paylaşmış. 30 Temmuz’da ise Erol Olçak’ın kardeşinin tweetini RT etmiş. Ancak Topçu’nun yaklaşık 25 gün süren demokrasi nöbetlerine katıldığına ilişkin bir tweet atmadığı görülüyor. İkamet ettiği Yeşilvadi Konaklarındaki Veysel Ekmen ve Dr. Sezai Çelik gibi komşuları ve dostlarının paylaştığı fotoğraf ve özçekimlerde de Topçu’nun görüntüsüne rastlanmadığı anlaşılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 8 sene önce

    THY’deki 2003 sonrası bir çok müdür şuan kendini saklayan FETÖ’cüler.Bunların küçük bir araştırılma sonrası kripto oldukları anlaşılacaktır.

    Cevapla
  2. yıllardan beri temel’in fetocu olduğu konuşulur durur. çocuklarının amerika’da okurlarken onlarla çok sıkı fıkı olduğu da biliniyor. olayların üstünden iki ay geçti fetocu oldukları ya da torpillerinin fetocular oldukları bilinen özellikle de kargo,yer işletme,teknik deki uzmanlar,şefler,müdürler vs hala görevlerinin başındalar! thy’na fetocular, candan döneminde dolmaya başladılar hamdi ve temel zamanında da patlama yaptılar! ikisi fetoculara bedava business biletler,upgradeler yağdırdılar,kargolarını bedavaya taşıttılar, fetocuları thy’na sokmak için binlerce eski çalışanı işten attılar ama ikisi de ne hikmetse serbestler!

    Cevapla
    • 8 sene önce

      katılıyorum size. Candan bey, Abdullah Gül’ün adamıdır. Hamdi’ye bakarken Candan beyi de atlamamak lazım.

      Cevapla
  3. 8 sene önce

    Hamdi bey niye susmuş o gece acaba

    Cevapla
    • 8 sene önce

      Azbuz da değil tam 1 hafta tık yok Topçu’dan? çok garip.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Sana Köfte Siparişi vermiş onu bekliyordu.O gece sen ne yapıyordun.

      Cevapla