featured

THY Yeni Yıla İkramiye Dağıtarak Girebilir mi?

Yeni yılın başlamasına birkaç gün kala THY ve ortaklıklarında çalışanlarından gelen en çok soru, yeni yılda THY’nin temettü dağıtıp dağıtmayacağına yönelik.
Bu konuda kulak gazetelerine itibar etmek yanlış olabilir. Bu nedenle ben de %100 emin olmadan İkramiye verilecek diyerek tribünlere oynamak istemiyorum.
Ancak bu konuda bazı yanlışları dile getirip tahminde bulunabilirim. Bir kere çalışanların yanlış ifade ettiği, temettü sözcüğünü ikramiye olarak değiştirmeleri gerekiyor.
Temettü sözcüğü hissedarlar için geçerlidir. Çalışanlara verilen ekstra ödemeler temettü değil ikramiyedir.
THY’nin ikramiye verebilmesi için sadece yönetim kurulunun kararı yeterli olacaktır. Yani genel kurul şartı yoktur.
Ayrıca; Genel kurulda hissedarlara temettü verilebileceğini sanmıyorum. Çünkü THY’nin 2018 yılını kârla kapatmış olması illa da hissedarlara temettü dağıtılmasını gerektirmez. THY’nin mevcut durumda eskiden kalma yüksek borçları olduğundan, genel kurulda temettü kararı alacağını da sanmıyorum.
Ayrıca unutmamak gerekir ki, THY 2019 da yüksek miktarda uçak alımı yapacağı planlanmış durumda. Hem uçak alımı yapacaksın, hem geçmişten kalan bir dolu borcun olacak hem de temettü dağıtacaksın. Pek akla yakın değil…
Ancak ikramiye bir başka uygulama…
Bildiğiniz üzere geçen senelerde THY meşhur Antalya toplantılarında çalışanlara yönelik ikramiye verilme kararı çıkardı. Bu sene yine o meşhur Antalya toplantıları yapılacak. İşte o toplantılarda ikramiye kararı çıkabilme ihtimalini yüksek görüyorum.
Her zaman çalışanları yanında olmamız nedeniyle toplumun nabzını çok iyi tutmaktayız. İlker Aycı’nın yapı olarak eli açık biri olduğunu birçok kere yazmıştım.  Toplumun nabzında ikramiye sözcüğü sıklıkla kullanılmakta ve İlker Aycı yine aynı İlker Aycı…
Kısaca ben Antalya toplantısında ikramiye kararının alınabileceğini düşünüyorum. Bay Hamdi’nin hasbelkader yönetim kurulu başkanlığı yaptığı dönemde başlattığı bu uygulama devam etmekte. Bu toplantılardaki eleştirim; Toplantılara, iştiraklerin  yöneticileri de katıldığını düşündüğümde, 1000 kişiye yakın bir yönetici ordusu oluşuyor. Bildiğim kadarıyla bu toplantılara THY’nin tüm yurt dışı müdürleri de katılmakta.  Şöyle bir düşündüm de, nereden baksan THY’nin yurt dışında 160 civarı müdürü vardır. Bunların gelmesi gitmesi, harcırahı, oteli, yemeği bayağı bir meblağ tutar. İki günde Antalya’daki otel iyi para kazanacak demektir.
Keşke bir seferde Antalya yerine İstanbul’da bu toplantıları yapsalar da izleyip sizlere aktarabilsem.
Bu toplantılarda, soruya muhatap olmadıkları takdirde, kimsenin kalkıp konuşabileceğin hiç sanmıyorum. THY’nin genel kurullarında gelenlerin hepsi hissedar olmasına rağmen ağzını açıp konuşan veya eleştiren kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Hissedarların bile konuşmadığı veya konuşmaktan çekindiği bir toplumda, hangi yönetici kalkıp da İlker Aycı’nın yaptığı icraatları eleştirebilirler veya görüş belirtebilirler ki…
Bu nedenle, sadece İlker Beyin konuştuğunu tahmin ettiğim böyle bir toplantı yerine, hepsine birden atılacak bir mail eşliğinde geçmiş sene için teşekkür yeni sene içinse ne yapmaları gerektiği söylense aynı netice alınır ve masraftan kaçınılmış olurdu.
Aslında İlker Bey, bu toplantılarda eleştirilse bile kızacağını veya bozulacağını hiç  sanmıyorum. İlker Beyin farklı bir kişilik yapısı var. Bir genel kurulda oturduğu divan başkanlığı koltuğuna bile itiraz edip, divan başkanlığına aday olmak istediğimde bozulmayan ve “neden olmasın bir daha ki seneye de siz yaparsınız” diyebilen bir kişi eleştiriye açıktır. THY’yi bir çok konuda eleştirdiğim halde toplum yararına olacağını düşündüğüm fikirlerimi dinleyip,mantıklı bulduklarına olur vermesi de bu yapısına ayrı bir örnek teşkil etmekte.
Her zaman söylerim. Eleştiri karşı taraftan alınacak bedava derstir. Ben çok severim. Keşke yazdığım köşe yazıları için birileri de karşıma geçip beni eleştirse ve cevap hakkım oluşsa…Mesela icraatlarını eleştirdiğim bir dernek yönetimi genel kurullarında yazdığım görüşlerime laf atıp bana söz hakkı doğursa…Ne kadar güzel olur değil mi?
Neyse konudan sapmadan asıl konuma devam edeyim.
THY’nin geçen sefer ki Antalya toplantılarında, sadece THY çalışanlarına yönelik çıkan ikramiye kararına iştiraklerin de dâhil edilmesinin şart olduğunu iddia etmiş ve yönetim bu mantıklı görüşü uygun bulup diğer istiraklere de ikramiye vermişti diye hatırlıyorum.  İnanın ki çalışanlara verilen bu tür ikramiye veya benzeri sosyal haklar  beni kendime verilmiş gibi sevindiriyor. Bir nevi mutlu oluyorum.
Ancak, İlker Aycı’nın ikramiye dağıtım tarzını beğendiğim söylenemez. Bu tür motivasyon artırıcı ikramiyeler ya herkese eşit rakamda yada en fazla birer maaş olarak verilmeli diye düşünüyorum.
THY camiası, taşeron, işçi, memur, teknisyen, mühendis, pilot, kabin memuru, yönetici, hatta genel müdür (Aynı zamanda yönetim kurulu üyesi değilse)  vb… Hepsi aynı şirkete hizmet eden çalışanlardır. Kısaca emeğini ve bilgisini maaş karşılığı şirkete kiralayan işçilerdir.
THY’nin, iştirakleri dâhil bir baba olduğunu düşündüğümüzde, Babalık görevini yapan İlker Aycı’nın evlatları arasında ayrım yapmaması gerekir.  Bu anlayış çerçevesinde, geçen sefer yapılan ve bazılarına verilip bazılarına verilmediğinden eleştiri aldıktan sonra düzeltilen ikramiye dağıtım mantığını tekrar gözden geçirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Nede olsa aklın yolu bir ve doğru tekdir.
Şimdi bu satırları okuyan yönetici görevini yapan işçiler bozulacak ama ben yine de kendi doğrumu yazmaya devam edeyim. 
Öncelikle çalışanların sene boyunca aldığı maaş ve ikramiyelerin yanı sıra verilebilecek bu ÖZEL İKRAMİYE herkese aynı rakamın verilmesi veya herkesin bir  aylık maaşını geçmeyecek şekilde yatırılması gerekir.  
THY yönetimi, geçen sefer hangi düşünce eşliğinde müdüre ayrı, başkana ayrı, genel müdür yardımcısına ayrı olarak kimine 2, kimine 3 maaş ikramiye dağıttı gerçekten bilmek isterim. Bir gün mutlaka bu uygulamamın mantığını sorup, aldığım cevabı sizlerle aynen paylaşacağım. Çünkü zaten herkese farklı maaşlar veriliyor. Örneğin; Bir başkanın aldığı rakamla en alt düzeyde bir çalışanın aldığı rakam arasında dünya kadar fark varken ve bu nedenle zaten çok farklı bir rakamı ikramiye olarak alınırken, siz kalkıp o kişi yönetici diye ayrıcalık yaparak 3 maaş ikramiye verdiğinizde adil olunmuyor.
Çalışan kesim dediğimde, yönetim kurulu hariç herkesi kapsam içinde mütalaa ediyorum. Çünkü THY A.O. dan bordro eşliğinde aylık ödeme alan ve mesai saatleri içerisinde çalışan herkes işçidir. THY’nin yönetim kurul üyeleri de ödeme alıyor ama onlarınki maaş olarak geçmiyor. Tüm gün THY’de olmayıp toplantı günü gelir ve giderler. Ayrıca aylık alacakları ödemelerini kendileri değil genel kurulda hissedarlar belirler. Yani isteği onaylar veya onaylamazlar.
Bu yönetici kadronun maaşları müdür, müdür yrd, başkan yrd, başkan, genel md yrd ve genel müdür olarak ayrıdır. Yani yaptıkları görevin önemi ve riski ölçüsünde değerlendirilip maaşları belirlenir. Kısaca şirket tüm çalışanlarına verdiği 16 maaş ödemeyi bunlara da verir.
Hal böyleyken, her çalışan yaptığı işin önemine ve riskine karşın aylık ödemesini ve ikramiyesini alırken, siz hangi mantık çerçevesinde, müdür ve genel müdür arasında çalışan kesimi kimine 2 maaş, kimine 3 maaş ekstra ikramiye kararı alarak ayrıca ödüllendiriyorsunuz? Çok alana çok az alana az vermek midir mantıklı olan? Bu mudur adaletli dağıtım şekli…
Bu nedenle, şirketin çalışanları motive edip yeni yıla hazırlamak için verdiği özel ikramiyeye evet derken bu farklı muamele kafama bir türlü yatmıyor. Lütfen bir yönetici, bu ekstra verilen ikramiyeden aldığı fazla payın (yani 2 maaş veya 3 maaş)  normal olduğunu yazının altına yorum olarak nedenleriyle yazsın ve ben de hem öğrenmiş hem de ikna olmuş olayım.
Durun daha bitmedi;
THY’nin atama ve yer değiştirme haberleri, hemen hemen her Cuma günü yayınlanacakmış gibi bekleniyor. Her Cuma akşamı, bakalım THY kimlerin yerini değiştirmiş ve kimler farklı makamlara getirilmiş diye beklenti içine girildi.  Bu uygulama, THY’nin yönetim kadrolarının yerine oturmadığını gösterdiği için düşündürücü… Umarım artık bitmiştir veya tek tük değişiklikler yapılır.
Bir yabancı kişi, neredeyse her hafta bir dolu atama ve yer değiştirmeyi görse sizce ne der?
Dışarıdan biri olsam, “THY’de hala taşlar yerine oturmamış” diye düşünürüm.
 
 
 
 
 
 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

75 Yorum

  1. kar payi ne uzeriten yatacak oran nasil belirlenecek

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Yok ben de 50.000 brut olarak duydum. Nerden uyduruyorsunz bunlari arkadaslar? Bir maas ikramiye geliyor alti ustu…

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    20bin brüt söylentisini iyiden iyiye duymaya başladık

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    Ilker bey hala yapmadi mi aciklamayi antalyadan gol haberi mi var yoksaaaa

    Cevapla
  5. 5 sene önce

    Şubat 8 de verilecek. herkese hayırlı olsun. Rakam olarak da 7 bin net olduğunu duydum (üst bir yöneticiden). Hakkımız olanı alıyoruz. Daha normal ne olabilirdi ki.

    Cevapla
  6. 5 sene önce

    hava işin topladıgı paralar açtıkları ofisler olmayan calısanlara baglanan maaslar yöneticilerinin aldıgı maaslar habersiz hazırlanan protokol anlasmaları ile ilgili bir haber yapılır mı acaba ?

    Cevapla
  7. almasın yeter bize

    Cevapla
  8. 5 sene önce

    Yatmadi :/

    Cevapla
  9. 5 sene önce

    Yeni yıla girerken yatacak bir ikramiye çalışanların motivasyonunu arttıracaktır. 31 aralık 00:00’da gözler Yapı Kredi cep şube’de olacak. Eğer yatmazsa birisi beni bulana kadar Galley’de yuvarlanmaya devam edeceğim. Yatırın ve beni kurtarın. İmza : Siyah olan

    Cevapla
  10. 5 sene önce

    Şekil A ‘da da Gorüldüğü Üzere Yılbaşına Parasiz Giriyoruz :)

    Cevapla
  11. 5 sene önce

    Arkadaslar ocakta yuzde 1 bile almicaz suanki aldigimiz maastan adamlar oyle bir sozlesme imzalamiski refah payi diye yuzde 9 ubize bir seferlik ikramiye gibi vermis.2.alti ay enflasyonu yuzde 21 cikti diyelim 12.5 farki 8.5 e biz zaten 9 verdik diyecekler maasiniz hic artmiyacak ocakta.boyle bir sozlesme imzalamislar refah payi falan yok zaten olani 3 ay erken vermisler.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Yaaa bazen tornavida kafalı dedikleri kişileri görünce utanıyorum. Hesap bilmiyorsan sor öğren. İlk 6 ay 9.17 alındı. 3 puan refah oayı ve bu hesaba dahil değil. 21 açıklandığı anda 21-9.17= 11.83 alırsın 12.5 in üzerine. Şunu söylersen doğru 12,5 + 11,8 = 24 civarı yapıyor kaba hesap. Zaten 21.5 alıyorduk. Üzerine 2-3 puan alırsın. Hiç artmıycak demek biraz saçma hocam. Bilerek konuşalım doğru bilgi verelim

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Attiklari en son mailde 12.5 uzerine ilave edilecek diyor hocam sen bence iyi oku sendikayida aradik sorduk. Suanki maasindan yuzde 1 veya 2 artarsa op basina koy. Keske sen hakli ciksanda biz yanilsak

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Ula teknisyen sen tornavidayla çekiç gibi sallamissin.ben ortaokul mezunu bir taşeron olarak 2019 ilk altı ay için 20,30-9,17=%11,13 maaş zammını hesaplayabiliyorum.ula usagum azıcık da olsa çalıştığın şirkete güven.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Aidiyeti taşeron boş ver sen hesap yapma çünkü bilmiyorsun ocak zammı olarak 10.20-9 yanı 1.2 gelecek sen kafayı boşa yorma çünkü boş yapiyosun

      Cevapla
  12. 5 sene önce

    Talpa seçimi ile ilgili yazını hasretle bekliyorum.Bakalım nasıl bir pencere açacaksın.

    Cevapla
  13. 5 sene önce

    Sefa bey merhaba taşeronla ilgili bişeyler düşünülüyormu sizin bi bilginiz varsa paylaşırmısınız. Teşekkür ederim.

    Cevapla
  14. 5 sene önce

    Sefa abi bu konuda teknik icinde her kafadan bir ses var 1 2 haftadir biri kesin verilcek diyor kimi yok diyor bu temettu icin ama herkesde buyuk bir beklenti var verilmesse hayal kirikligi yaratir ilker bey i aradigimda acar cevaplar sorularimi demistiniz bu konuda icinde arayin teknikteki beklentiyi onada aktarin lutfen

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Bu konu yönetim kurulu kararı gerektirir kimse yüzde yüz diyemez

      Cevapla
  15. 5 sene önce

    Allah aşkına biri söylesin bu sendikacılar nerede???? Napıyolar ??? Zaten hicbirsey alamadin,uzerine bide aidatina zam yaptin,o kadar zaman gecti daha tis i bile aciklamadin. Al enflasyonu 21 in altinda gosterdiler, simdi ne olacak bir açıkla. Karsimiza ciksana tweet atacagina. Sizin kadar basiretsiz, haramzade ahlak yoksunu bir insan surusu olamaz. Defolun gidin kardesim defolun gidin. Sefa abi yaz sende. Editör : sendikaya karsi ahaklanmazsaniz istemezseniz olmaz. Sendika senin zamanindaki sendika degil,sirket senin zamanindaki sirket degil. Goremiyomusun bunu bir fotografin altina yorum yapamiyosun, adam seni issiz birakiyo cunku. Lutfen bize onerilerini bunu dikkate alarak yap abi. Ben kar payı falan istemiyorum. Esit ise esit ucret adam gibi sendika hak yemeyen sirket istiyorum.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Ula teknisyen mesai saatlerinde dinlenme odasında çay içip TV izlerken neden ha burada millete kizaysun.Calistigin şirkete,kurallarına ve karar mekanizmasına azıcık güven,inan da…

      Cevapla
  16. 5 sene önce

    İlker aycının eli açık he ? Teknige enflasyonu verip gecen emek hırsızlarından mı bahsediyorux ?

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Sendika ne istedi de ne verilmedi? Çalışanlar sendikaya ne tepki verdi. Kaç kişi sendikaya dayanışma ödemek için başvurdu? Birde bunu düşün istersen…Bilirsin klasik bir sözcük vardır. “Hak verilmez Alınır” derler.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sendika yüzde 14 artı 500 TL seyyanen zam istedi bilmiyormuş gibi yazmışsın ne istedi diye.senin aklı evvelligin sayesinde yüzde 9 u önden vererek göz boyayan yönetime eli açık diyorsun.ilker beyin telefonu cebinde ya arayıp sorsana ikramiye verilecek mi diye.sacma sapan teklifler için arayacağını bi işe yarar belki

      Cevapla
      • Yönetici 5 sene önce

        Sendika %14 değil %5 istedi. Enflasyon farkı sendika tarafından alınmış değildir. %14 dediğin enflasyon farkı ilavelidir. Kısaca sendika %5 istedi %3.3 aldı. hem de 3 senelik bir sözleşmede. Önceden alınan ve senin göz boyandı dediğin %9 u baştan almanın avantajını Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon rakamlarında göreceksin. Birde bakmışsın ki enflasyon eksi çıkmış. O zaman ne yazacaksın bay aklı evvel.
        Ben İlker beyin sözcüsü değilim.Olsaydım yönetime de çalışana da aynı ikramiyeyi ver demezdim. Yani geçen sene yaptığını eleştirmiş oldum. Sen önce adam ol klavye arkasından konuşma benim gibi kim olduğun belli yaz ki. Aklı evvel i tanımış olayım bay sendikacı. Sefa İnan

        Cevapla
    • 5 sene önce

      Akli evvel lafına takilmissin adam ol demişsin isim ver demişsin sendikacı demissin. senin kuşağından çok çektik ama az kaldı biliyorsunuz.gelecek biz gençlerin olacak.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Az bile demiş başkan yalaka mekinen bez

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Gelecek mekinen bezin olacaksa biz dukkani kapayip gidelim.gelecek karanlik.

      Cevapla
    • Sefa Bey: takmayın kafanıza ne makineyi ne de bezi. Biz sizden razıyız, Allah da razı olsun.

      Cevapla
  17. 5 sene önce

    thy teknik ten işten atılan ENGELLİ arkadaşımız

    Cevapla
  18. 5 sene önce

    Merhabalar,
    Yılbaşı ikramiyeleri genelde ne zaman yatar? Eğer olursa tis için de ekstra ödeme mi yapılacak? Teşekkürler

    Cevapla
  19. 5 sene önce

    İlker bey asgari ücretin ne kadar olduğundanda bahseder misiniz tis e istinaden manidar bir eleştiri bekliyorum sizden.

    Cevapla
  20. 5 sene önce

    Benim dusuncem, bu tarz paralarin istiraklerde dahil herkese dagitilmasi biraz eksik alalim ama ucaklari temizleyen ablalarimizinda bize takim getiren abilerimizin kardeslerimizin valizleri tasiyan kargocularin kisacasi emegi gecen herkesin yuzu gulsun. Bu paralar hicbirimizi zenginde etmez fakir de etmez ama ayri gayri olucagina miktarlar dusurulup herkese dagitilsa cok iyi olur diye dusunuyorum. Hatta bana kalsa, 30 40 50 binlira ucret alan kisilerin 3 5 binlirayami ihtiyaci var arkadaslar,onlari bu paralar etkilemez bile. Keske en azindan bir defaya mahsus onlara degildi, daha az kazanan personele bu para dagitilsa. En azindan mutluluk orani olarak 100 e falan katlanmis olur. :)

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Bravo teknisyen uçak yıkayan ve temizleyen abi ve ablalarimizin kolektif sisteme katkısı ve emeği fazlasıyla var.
      Aidiyet ve tatlı dille Hüsnuzan ile hareket edersek gelecek ümit verici olur

      Cevapla
  21. 5 sene önce

    Teknik destekler ne oldu ya ses yok seda yok

    Cevapla
    • 5 sene önce

      kardeşim işkurda tam 17 modulu vermek ıcın buyuk cabalar sarfettık 73,5 tan adam bıraktılar işe almadılar İstanbul uni yds sınavından 75 almayanı içeri sokmadılar şimdi siz gelmişsiniz 3 ay eğitim görmüşsünüz diyorsun ki beni teknisyen yap şimdi seni teknisyen yaparızda Allah katında hangi konumda olursun bir düşün istersen.Bune iştir her bedavacı bişi olmak istiyor önce git 17 modulu 75 geçer notla ver 3 ay daha typ devam et ve i.ünin yaptıgı yabancı dilde 75 al sonra gel teknisyen olursun ok.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sen önce Kendi skalanla alakalı durumu öğren , Easa dan modüllerin hepsini verdiğin takdirde şirket zaten sizi teknisyen statüsüne alıyor lisansınızı aldığınızda bir zahmet git al modüllerini geç teknisyen ol ha doğru mu ?Bana sorarsan şirket bu konuda çok yanlış yapıyor , boyle bi hakkı vermemesi lazım seviye çok düştü

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bunları bi teknisyenin yazdığını düşünmüyorum umarım öyle değildir aynı typde aynı eğitimi gördüğümüz adamları teknisyen kadrosundan başlattılar benim yds notum 60 burda cs olarak çalışlan bi çok insandan çok ingilizce biliyorum o dediğin eğitimlerden daha kaliteli eğitim aldım şimdi mühendislik okuyorum hasetlik etmeden önce bi sağa sola bak eğer bunu yazan burda teknisyense burda daha kendi yanında çalıştığın adamı haksız çıkartma öne geçme çabasındaysan sana teknisyen kadrosu bile çok

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Rızık;
      Allah kitap diyosunya sen acaba kendini hiç sorguluyormusun ? İnsan önce kendini bi sorgulamalı bence bu yorumu yazacak kadar ne düşmanlık besliyosun ne kin güdüyosun “Teknik destekler’in”maaşını cebindenmi veryorsun bi kendini sorgula iş yaptırmaya gelince kardeşim seninle eşit konuma gelmeye çalışınca hak hukuk Allah kitap karıştır,birçok “Teknisyen”den daha kaliteli “Teknik Destek personeli”arkadaşım var ve ayrıca burda amacım kimseyi çekiştirmek vs değil zaten bizim “Teknisyen”camiası sırf bu yüzden hep geride hep tekme yiyen oluyor,sırf senin gibi geri kafa insanlar yüzünden önemli olan iştir sana burda bir atasözü söylemek isterim “aynası iştir kişinin lafına bakılmaz””laf ile peynir gemisi yürütülmez”seni eleştirmek kadar hoş birşey yok çünkü kültürsüz bir insansın ve senin gibi olan birçok insanı eleştirebilirim unutmaki “Teknik Destek personel”kardeşlerimiz bizler gibi teknisyen ünvanını hak edenlerdir.Saygılarımla Sefa abime Hat bakım…

      Cevapla
  22. 5 sene önce

    Bu başarının arkasınnda azimle çalışan personeli oldugunu bilen THY personelini de üzmemeye de dikkat göstererek, lütuf değil hakkı olan temettuleri şubat 8 de hem a.o ya hem de teknik a.s ye eşit bir şekilde dağıtacağını açıkladı. Tebrikler THY

    Cevapla
  23. Önce insan olmak lazım insan olamayıp makam mevki sahibi olsan neoluuurrr olmasan neolur…adamlar tis taslağını yayinlayamadilar imzalanan tis ıslak imzalı yayinlanamadı…kimbilir netür uygunsuzluklar varki uydurmaya çalışıyorlar imza parasıyla geriye dönük ödemesini yapmadıkları teknisyenlerin hakkını yiyip onu yasal yola sokmaya çalışıyorlar heralde…yazık adam olun adam..

    Cevapla
  24. 5 sene önce

    Havalimanı taşınacak dediler ,,%50 malzemeleri çektiler 10 gündür apronda malzeme aramakla vardiya bitiyor

    Cevapla
  25. 5 sene önce

    Bu yılda her yil olduğu gibi Ilker bey çalışanların yanında olup ikramiye verecektir diye dusunuyorum.

    Cevapla
  26. 5 sene önce

    Sayın yazar; THY gibi bir kamu kuruluşunda çalışanlara YK kararı ile nasıl böyle kar payı ikramiye vs dağıtılıyor ? Bunun hukuki dayanağı nedir ? Şirket zarar edince de bunlar geri mi alınıyor ? Ya da şirket zarar edince çalışanların maaşından kesinti mi yapılıyor?

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Sayın Yorumcu;; Bildiğiniz üzere THY Kamu kurumu statüsünden ayrılalı seneler geçti. %49 u devlet %51 i özel statü olunca ÖZEL ŞİRKET gibi davranıyor. Bu nedenle yetki THY yönetim kurulundadır.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Ben THY devlet yönetiminde diye biliyordum. THY’nin satışı yapıldı mı? Kim aldı, sahibi kim?

      Cevapla
      • Yönetici 5 sene önce

        THY’nin %49 civarında ki hissesi şu anda Varlık Fonu idaresinde. %51 i ise piyasada ve yabancı fonların elinde bulunuyor. Kısaca hissedarları var. THY’nin Özel şirket statüsünde bulunması için yapılmış bir uygulamaydı bu.

        Cevapla
    • 5 sene önce

      Yani YK kararı ile sorgusuz sualsiz tüm çalışanlara ya da istediklerine örneğin 10 -12 maaş hatta daha fazla ikramiye, prim vs verilebilir diyorsunuz.

      Cevapla
      • Yönetici 5 sene önce

        Bakın abartmayalım lütfen. Bu yetki Yönetim kurulunun diyorum. Konuyu 10-12 maaş da verebilir mi diyerek saptırmayalım. Bir şey sordunuz cevap verdim. Bu uygulama mantıklı mı değil mi söylemedim. Sonuçta paraları var ki çalışanlara dağıtıyorlar. Yabancıya gitmiyor yani. Yönetim kurulu yanlış yaparsa zaten bunun cezasını komple çeker. Benim eleştirdiğim konu makama göre değil herkese eşit dağıtılması gerektiği idi. Yoksa veremezsin edemezsin demek değil.

        Cevapla
    • Evet bilmeden boşa yorum yapmasanız azcık araştırmacı olun ırak kırizinde bizler şirketimize sahip çıktık fedakarlıklar yaptık geçen sene 60 uçak yatıda iken yine çalışanlar sahiplendi şirketine araştırmacı olunuz ağzı olan konuşuyor.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      kamu malı diyen arkadaş Turkish Technic A bakım ve hat bakımın hangi şartlar altında ne uçaklar verdiğini bilmediğinden böyle sallamış kardeş fazla sallama yukarda sallanırsın güvenle uçuyorsan önce Allahın sonra biz teknisyenlerin ve yardımcı yer personelinin ve en son kaptanın sayesinde bence fazla uçma tamire sokmayız seni ;)

      Cevapla
  27. 5 sene önce

    Enflasyon farkı + maaş zammı + seyyanen zam + TİS yenileme tadil parası + temeddü + rekor kar payı + ocak ayı ikramiyesi + maaş
    benim ocak ayı beklentim bu. 26.000 28000 arası falan yatmasını bekliyorum ocak ayında kabin memurlarına

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Ahlaksız ahlaksız yazılar paylaşıp başkalarının ünvanınca buraya yorum yazacağına çalış seninde olsun.Bunu yazacak kadar kültürsüz insan yok kabinde kimin ne aldığı çok umrunda olmasın çalış sende o paraları al olabiliyorsan kaptan ol iki katını üç katını al ağlama boşunada rezil etme kendini…

      Cevapla
  28. Teknik aş de bile bu tis imzalandigi icin kim bilir kimler ne paralar goturdu, bakin hala tis in imza altina alinan belgesi yayinlanmadi, kimbilir ne degişiklikler yapiliyor kimbilir hangi maddelerin alti oyuluyor.

    Cevapla
  29. Ya bişeyler olurda ellerindeki kadrolar el degiştirirse ne olacak? Herkes akarken doldurma peşinde Sefa Bey, imza kendilerindeyken ilk kendi ceplerini dolduracaklar. Hatirladsaniz bu ikramiyeler ilk zamanlar sadece yonetim kadrosunaydi sonradan tum çalişanlari dahil ettiler.

    Cevapla
  30. 5 sene önce

    ilker beyi hiç samimi bulmuyorum.zira kargoya gelip orada verilen sözlerin hiçbiri gerçekleşmedi ve gerçekleşecek gibide gözükmüyor .
    Ayrıca sefa bey sizede teşekkür etmek istiyorum çalışanların yanında oldugunuz için.
    Taşeron sorununu ayrı kaleme alıp yazmanızı dört gözle bekliyoruz.teşekkürler.iyi çalışmalar ..

    Cevapla
  31. 5 sene önce

    Yerine oturamaz Çünkü, liyakat sistemi yok. Çünkü ahlak yok, etik yok.Çünkü, THY de makamını hak ederek gelen bir kişi bile yok. Genel Müdür dahil. Hepsi onun bunun tavassutuyla geldiler. Torpili ağır basan diğerini kaydırıyor. Bence atama telekslerini okumayın, haber yapmayın. Ha Hasan Kel, ha Kel Hasan. Al birini vur öbürüne.Üstelik bir çoğu Fetöcü olmasa da. Zihniyetleri yanlış. Makam için, ballı maaş için bunlar her türlü hain yobaz cemaate, tarikata girebilirler.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Mekke döneminde Allah Resûlü Kâbe’ye girmek istemiş, o günlerde Kâbe’nin anahtarları elinde olan Osman bin Talha müşrik olduğu için oldukça kaba ve sert bir davranışla Kâbe’ye girmelerini engellemişti.
      Mekke fethedildi. Kâbe’nin tasarrufu Resûlullah’ın eline geçti. Kâbe’nin anahtarlarını istediği kişiye verebilecekti.
      Ama o ne intikam duyguları içerisine girecek, ne de bu iş için Osman bin Talha’dan başka birini arayacaktı. Çünkü Nisa süresi 58. âyet nazil olmuş, emanetlerin ehil olanlara verilmesi emredilmişti.
      Onun için Allah Resûlü işin ehli olan Osman bin Talha’yı çağırıyor, indirilen âyeti okuyor, günün iyilik ve ahde vefa günü olduğunu belirterek Kâbe’nin anahtarlarını yeniden ona verirken şu tavsiyelerde bulunuyordu: “Allahü Teâlânın emanetini, sizde sürekli kalmak ve dürüst davranmak üzere alınız. Zulme girmedikçe onu elinizden kimse alamayacaktır.”
      Böylece iş hem ehil ellere teslim ediliyor, hem adama iş değil, işe adam seçilmesi gerektiği gösterilmiş oluyordu.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Peygamberimiz, kamu malından çalan sahabisinin cenaze namazını kılmamıştır.
      Bir harp sonrasında, Hz. Peygamber’e: ‘filanca, falanca şehit oldu’ diye tekmil verdiler.                                              
O, şöyle dedi:
’Hayır! o dediğiniz kişi şehit olmamıştır. Ben onu cehennemde görüyorum. Sebebi de, kamu malından (beytü’l mal’dan devlet malından) çaldığı giysidir.’
Hayber seferinde ölen biri için, Hz. Peygamber şöyle buyurdu:
’Arkadaşınızın cenaze namazını siz kılın’                                                                                                                                            
’O, kamu mallarından bir miktar aşırmıştı. Sebep işte budur.’ sahabeler, ölenin eşyasını karıştırıp baktılar, bir de ne görsünler, ganimet olarak ele geçen bir deri pabucu aşırmış.  
      
Aslında mümin olarak ölen herkesin cenaze namazı kılınır. Burada peygamberimiz kamu malını talan edenlere karşı bir tavır koymuştur.

      Cevapla
  32. 5 sene önce

    ÖzÇelikoğulları bi faydanizi gorelim.. saatmi ayarliyosunuz yine :)

    Cevapla
    • 5 sene önce

      o saatler boy boy ortada kaldi onu akil edip para harcatan o seref yoksuyunu Allah islah etsin

      Cevapla
  33. 5 sene önce

    Sefa Bey,
    Kaleminize sağlık.
    Çok alana çok, az alana az ikramiye vermek elbette adil değildir. Siz bir yönetici duydunuz mu THY, THY Teknik de iştiraklerde adaletsizliğe karşı çıkan ve konuşan.
    Utanmasalar Yönetici Mescidi yazarak ibadethaneleri de ayıracaklar.
    İlker Aycı farklı ve iyi biridir. Bay Hamdi onun tırnağı olamaz.
    İlker Bey’den beklenilen, yönetici takımın kulaklarını biraz çekmesi hatta toptan kadroları değiştirmesi.
    Sürekli yorum yapmasak da yazılarınızı okuyoruz.
    Yüreğinize ve kaleminize sağlık

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Maalesef teknikde yöneticiler için ayrı bir mescit var, yeni hangar da asma katta…

      Cevapla
    • O mescidin sevabi 2 kat.orda kilmaya ozen goster.

      Cevapla
  34. Büyükbaşlara para gitmezse bize hiç vermezler

    Cevapla
  35. 5 sene önce

    Kusura bakmayın ama temettü dağıtılmamasını geçmiş yıl zararı ile açiklamaya çalışmanız yanlış. Çünkü şirketler en fazla 5 yıl geriye dönük zararı kardan mahsup edebilirler. THY nin son 5 yıl bilançosunu incelerseniz, mahsup edilecek bir zarar olmadığını görürsünüz. Temettü neden dağıtılmıyor derseniz,, cevabı şudur : THY de yağma ve çapul var.Karı personele peşkeş çekiyorlar.Hem de en işe yaramaz ve torpilli olanlarına daha çok vererek. Hissedarlar avuçlarını yalasınlar.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      3.havalimanına taşınma ve B787 ve A350 alım planlarını unutmayalım.

      Cevapla
  36. 5 sene önce

    10.000 brüt hayırlı olsun

    Cevapla
  37. 5 sene önce

    THY nin torpille müdür vb yönetici yapılmış ıvır zıvır personeline bir kaç ikramiyeyi çok mu gördünüz? Sefa Bey.Kıskançlık yapmayın lütfen.

    Cevapla
  38. 5 sene önce

    TGS 2/3 bölüme ayırabiliriz uçak altı ve şut altı kargo bölümü yük burada bitiyor masa başındaki aynı maaş alıyor biri donuna kadar ıslanır ve terler diğeri uzaktan bakar maaş aynı adalet burada bitiyor

    Cevapla