featured

THY YAZ TRAFİĞİNİ ATLATABİLMEK İÇİN NE TİP UÇAK KİRALAYABİLİR…

THY’nin mevcut durumda elinde 12 B737Max var. Bu seneki plana göre yeni sipariş Max’larda  filoya dahil olacakken bir anda B737 Max ların malum sorunu THY’nin yaz tarifesini altüst etti.
Bu günlerde THY yoğun yaz trafiğini atlatacak uçak arayışında… Yaz sezonunda uçak bulmak bayağı zor olacaktır. THY’nin 2019 tarifesi MAX lar varken yapılmış olmalı. Bu nedenle THY’nin tarifeleri belirlenmiş uçuşlarını yapabilmesi bile çok zor.
B 737 MAX sorunu çözülene kadar kiralanması düşünülen uçaklar konusunda THY yönetiminin, yoğun mesai yaptığı duyumunu alıyoruz.
Wetlease veya Drylease kiralama metotları kullanılabilinir diye düşünüyorum.Tabii ki piyasada boşta uçak kaldıysa…THY’nin 5 saat havada kalabilecek uçaklara ihtiyacı var. Bu A320-A321,B737 vb…Tipi uçaklar olabilir.
thy 737 max park halinde ile ilgili görsel sonucu
Sonuç olarak; THY yoğun geçeceği düşünülen 2019 yaz sezonu için kiralayacağı uçaklar için alternatifler düşünüyor.  Bu alternatiflerin hangi uçak tipleri olacağına karar vereceklerdir. Aksi takdirde B737 MAX ların hizmete verilememesi THY’nin uçuş programını altüst edecektir.
THY ya B737MAX ları düşünerek yaptığı uçuş programını azaltacak veya MAX ların yapacağı programlanan tipte uçakları kiralayarak normal tarifesini sürdürecek…
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ C96CE382 C7FC 4B19 99F1 4864D4ABED57 e1561575193910
THY yönetimi bakalım hangi alternatifi seçecek. Tabii ki piyasada istedikleri uçakları bulabilirlerse…
B737MAX’ların sebep olduğu bu sıkışıklık ne şekilde çözülecek birlikte göreceğiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 sene önce

    Uçak kiralamaya gerek yok; atlasglobal, sunex ve flypgs’nin tüm boş kalan kapasitesi satın alınsın ilk adım bu olsun. Hepsi ülkemizin şirketi bu durumdan onlar kazansın bari

    Cevapla