featured

THY utanmıyor: Gözünü THY emekçilerinin cebine dikti!

78 milyon dolara VIP uçak alan, Euroleague ve Batman filmine sponsor olan THY, daha fazla kâr etmek için gözünü THY emekçilerinin cebine dikti.
Son dönemde birçok ünlü sporcuya sponsor olan, Euroleague organizasyonun ve Batman filminin sponsorluğunu yapan THY, son olarak 78 milyon dolara VIP uçak almıştı.
Tüm bu adımlarla “marka” değerini arttırdığını ileri süren THY, daha fazla kâr için gözünü THY emekçilerinin cebine dikti.
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Hava-İş Sendikasına bir ziyarette bulunarak, 2017 yılında Toplu İş Sözleşmesinde belirtilen zammı (4+4) uygulamak istemediklerini söyledi. Ekşi, 2017 yılı sonunda şirket kâr ederse bu parayı ödemek istediklerini belirtirken, Hava-İş ise bu talebi kesin bir biçimde reddetmekten uzak bir tutum takındı.
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, konuyla ilgili açıklamasında “Ülkemiz gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor. Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyarak THY’nin bu zor dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz. Bugün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sendikamızı ziyaret etti ve bize şirket olarak aldıkları tasarruf tedbirlerini anlattı. Bizden de 2016 Toplu İş Sözleşme’sinde altına imza attığımız 2017 yılında uygulanacak yüzde 4 + yüzde 4 zammı dondurmamızı, şirketin 2017 yılı sonunda kâr etmesi durumunda bu zamların çalışanlara enflasyon farkıyla beraber geri ödenmesini teklif ettiler. Allah nasip etsin inşallah THY 2017’de durumu toparlasın ve kâr etsin” dedi. Tatlıbal, son kararı THY emekçilerinin görüşlerini aldıktan sonra vereceklerini dile getirdi.(solhaber)
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 5 sene önce

    Thy ve teknik yöneticileri şaşırmış olmalı.
    Sendikalar ise tam bir traji komik durumda.
    Düştükleri duruma bakınız. Ne yaptıkları belli değil, sonuç faturayı çalışanlara kes.
    Demwk ki kriz varmış.

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    “THY Utanmıyor” değil, doğrusu “İLKER UTANMIYOR” olmalı….

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    Sizin habercilik anlayışınızı beğeniyorum. Thy ile ilgili her türlü mecrada yayınlanan haberleri yorumsuz veriyorsunuz . Objektiflik bu olmalı . Eleştirilerinizi köşe yazılarında yapıyorsunuz. İşte tarafsızlık bu olsa gerek

    Cevapla
    • İfade özgürlüğü kapsamında görüş farklılıklarını herkes okumalıki kendi bilgi ve görüşleri ile bu farklı görüşleri birlikte değerlendirebilsin. Basın ın işi bu. Tabi haberi aldığı yerin adresinizde yazmak lazım. Yoksa emek hırsızlığına girer

      Cevapla
  4. Tasarruf mu yapmislar ? Gostermelik birkac seyi kisarlar bu genelde mutlaka alinmasi gereken techizat vb den olur, sahada calisanlar bunlar alinamadigi icin perisan olur. Ama mudur ve ustundekiler makam arabalarinin 100.000 tl altinda olmasini siddetle elestirirler.
    Baska bir ornek, yeni hat acilisinda hangi istasyona kac kisi gitmis, bu kisiler ne is yapmis bir bakmak lazim. Nerede kalmislar ne kadar masraflari olmus, buna mukabil ne is yapilmis hepsi sorgulanmali. Yoksa bu isler ucaga giderken 3 kisi bir arabaya binin isi biten seni baska ucaga gotursun demekle olmaz,

    Cevapla