featured

THY UÇUŞTA TEPKİ ÇIĞ GİBİ…AYHAN GÜNAL YİNE SAHNEDE !

2013 yılında yapılan Hava İş Genel Kurulunda 10.000 uçuş işletme çalışanının oyları ile seçilen 97 kişilik Uçuş İşletme delegelerinin lideri konumundaki Kpt. Plt. Ayhan Günal’ın, 14 Eylül günü yapılacak Uçuş İşletme delegelik seçimlerinde aday olarak liste hazırladığı iddiası THY kokpit ve kabin ekiplerini ayağa kaldırdı.
2013 Genel Kurulunda tehditlerden korkarak Genel Kurula gitmemek ve yönetimin mevcut Başkan Ali Kemal Tatlıbal ve ekibine geçmesine neden olmakla suçlanan TALPA Başkanı Ayhan Günal’ın seçimlere 1 gün kala tekrar ortaya çıkması , İskender Çarkçı’nın etrafında birleşen Uçuş İşletme çalışanlarında endişe yarattı.
Çarkcı’nın yaklaşık 1 aydır her türlü hukuksuzlukla mücadele ederek işletmeyi birleştirdiğini söyleyen pilot ve kabin memurları “Ayhan Kaptan bu zorlu sürece hiçbir katkı vermeden  oyları bölmek ve sendika yönetiminin ekmeğine yağ sürmek için tekrar aday olması gerçekten akıl dışı. Kendisini seçen üyeleri yüzüstü bırakan, savaş meydanından kaçan bir komutanın 4 yıl sonra hiçbir şey olmamış gibi aday olmasını izah edebilmek olası değil.” diye konuştular.
Airlinehaber’e ulaşan bir kaptan pilot “Bizi balık hafızalı zannediyor.Bugün bu sendika kamyoncuların eline geçmek üzere ise bunun bir numaralı sorumlusu sandıktan kaçan Ayhan Günal’dır.” şeklinde konuştu.
DELEGE BULAMIYOR.
2013 Genel Kurulunda salona girmemesi, Günal’ın delege bulmasını da zorlaştırdı. Günal’ın teklif götürdüğü bazı uçucuların “Senin listende yer alırsak, toplumda istenmeyen adam ilan ediliriz. ” diyerek teklifi kabul etmedikleri belirtildi. Uçuş camiasındaki genel havanın ise “Ya bizi yine yarı yolda bırakırsa” şeklinde olduğu iddia edilirken Günal’ın listesini tamamlayamadığı ileri sürüldü. 2013 yılındaki salona girmeme olayını Bahadır Altan’a bağlayan Günal’a cevap Sefa İnan’ın köşesinden  gelmiş, İnan’la konuşan Altan Ayhan Günal’ı son gece Hamdi Topçu’dan teklif getirmekle suçlamıştı. Altan ‘a göre, Topçu Munzur ve Günal’a “Reform grubu ile birleşin, ikinizi de Sendika Yönetim Kuruluna alayım.” teklifinde bulunmuştu. Günal, Bahadır Altan’ın iddiaları konusunda henüz bir açıklama yapmadı.
TALPA’DAN İSTİFA ET !
Ayhan Günal’ın bir TV kanalına bağlanarak adaylığını % 90 oranında açıklaması ve ardından da liste çalışmalarına başlaması TALPA üyelerini de kızdırdı. “TALPA ile sendikanın ayrı yapılar olduğunu, TALPA’nın böyle bir seçim yarılına sokulmaması ve yıpratılmaması” gerektiğini düşünen bazı TALPA üyeleri “Adaylığını açıkladığı anda TALPA’dan istifa etmeli. TALPA atlama taşı değil” diye tepki göstererek “Gerekirse Olağanüstü Kurul için çalışmalara başlarız” uyarısında da bulundular.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Onur’uaz bişey varsa Thy de durmazsın Ayhan Günal’ı

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Ali Gülçiçeğin Bahadır Altana ya sen başkan ol yada beni destekle dediğini atlamışsın.

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    Yok Kardeşim yok! Tarafları yanlış anlatmışsın : Atilay Ayçin tarafında kalanlar ve diğerleriydi. O diğerleri, kendi aralarında ve Topcu nun huzurunda da bir araya geldiler, sırf Ayçin i indirmek için yapacakları çalışmaları planlamak adına(Mesela Bahçelievler Öğretmen evinde). Ali Gülçiçek in greve çıkması da semboliktir zaten, halen açıklama bekleriz biz grevciler, nasıl oluyordu da grevde olduğu dönemde gece – gündüz her istediğinde THY G.müd.binasına girip çıkardı? Ayrıca, Ali Gülçiçek in G.Kuşağı hareketinden ayrılması da sırf başkan olmak istediği içindir, G.Kuşağı içinde iken başkan olması istenmedi, unutmayalım!

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    Bence 2013’teki seçim ortamını hatırlamakta fayda var. 2012 Mayıs’ta ki 305 olayı mağdurları ve bir sene sonra 2013 Mayıs’ta greve çıkanların imdat simidi gibi sarıldıkları Atilay Ayçin bir tarafta, Hamdi Topçu’nun projesine sorumlu tayin ettiği ve o zaman İ.K.’da müdür olan (seçimlerden sonra başkan yapıldı) Serdar Uygur’un akıl hocalığı yaptığı Reform Grubu (şimdiki sendika yönetimi) bir tarafta, 2009’daki strateji hatasından şaibeli 1 oyla seçimi kaybeden Gökkuşağı Hareketi’nden ayrılan ve Ayçin’e muhalif de olsa sendikal destek için greve çıkan Ali Gülçiçek liderliğindeki Emek Meclisi, bir tarafta, 2009’da bir çok tecrübeli ismin uyarmasına rağmen ne kendi aday olan ne de Ali Gülçiçek’i aday gösteren ve kimsenin tanımadığı genç bir hanım çalışanı aday gösterip Anadolu delegesini küstürerek elindeki seçimi şaibeli 1 oyla Ayçin’e hediye eden Bahadır Altan liderliğindeki Gökkuşağı Hareketi de bir taraftaydı. Sonra grevden dönen kabin ekiplerinden oluşan İşçi Grubu da Bahadır Altan ile birleşip Uçuş İşletme seçiminin kazanmasında büyük rol oynadılar. Ama genel kurula bir hafta kala da Bahadır Altan’ın dominant liderliğinden şikayet ederek ayrıldılar. Genel Kurula gelip oy kullanabilen yaklaşık 20 delege de bu gruptandı. Bahadır Altan ve Ayhan Günal’ın kendileri dahil hiçbir delegesi genel kurula gelme tenezzülünde bile bulunmayıp 10,500 uçucunun iradesini o gün çöpe atmışlardır. Şimdi aynı Ayhan Günal sanki 2013’te bunlar yaşanmamış, sanki TALPA yönetiminde başarılıymış gibi tekrar ortalığı karıştırmaya ve oyları bölmeye çalışıyor. Bunu yaparken TALPA’dan istifa etme erdemini bile göstermiyor. Bizler de artık kendisine PES, diyoruz!!!

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    bir önceki seçimler öncesinde sözde muhalif gruptan bazıları da hamdi’den haber getiriyorlardı sadece ayhan değil ! o zatlar sendika seçim günü akşamında sendika binasına gidip ali kemal ve ekibini ‘ bizim çocuklar kazandı ‘ diye de tebrik etmişlerdi !

    Cevapla
  6. 7 sene önce

    Bir başarısızlık hikayesi Mr Günal

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    Ayhan ayrık otu gıbı her yerden çıkma koçum

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    Bu adamda hiç utanma yokmu?

    Cevapla