featured

THY, uçuş ekibini büyüterek daha güçlü uçmayı hedefliyor

 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, “Pilot sayımızı yaklaşık yüzde 20 oranında artırıyoruz. Alacağımız 1100 pilotla artan yolcu talebine yanıt vereceğiz.” dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, bünyelerine katacakları 1100 pilotla havacılıktaki yükselişlerini sürdürürken ekiplerin uçuş yoğunluğunu yüzde 10-15 azaltmayı öngördüklerini bildirdi.

Sapanca’da düzenlenen Hizmet İhracatı Sinerji ve İşbirliği Çalıştayı için kente gelen Bolat, değerlendirmelerde bulundu.

Bolat, Kovid-19 salgın döneminde hiçbir çalışanlarıyla yollarının ayrılmadığını, bunun önemli olduğunu kaydetti.

Avrupa’daki hava yolu şirketlerinin farklı model çizdiğini anlatan Bolat, çalışma hızını azalttıklarına, çalışanlarının ücretlerinde belli miktarda kesintiye gittiklerine, bununla birlikte salgından en güçlü şekilde çıkan hava yolu olduklarına dikkati çekti.

Bolat, geçen yıl salgının etkisinin yavaş yavaş azaldığını, bunun faydasını gördüklerini belirterek, “Özellikle kargo alanındaki yatırımlarımız ve ticaretle beraber geçen sene 1,4 milyar dolarlık kar açıkladık ve ücretlerde de iyileştirmeler yaparak çalışanlarımıza bunun karşılığını ödemeye çalıştık.” dedi.

Bu yıl filoya yeni uçaklar eklendiğini, salgından sonra insanların uçmayı özlediğini gördüklerini, bunun neticesinde de pilot alımına devam ettiklerini aktaran Bolat, şöyle devam etti:

“Bugün, pandemi döneminde attığımız adımların olumlu yansımalarını yaşıyoruz. Zaten ilk 6 ayda yaptığımız açıklamalar da bunun göstergesi. Bu seneyi inşallah iyi bitireceğimizi görüyoruz ve gelecek dönem için pilot alımı ilanlarımızı yayınladık. Bu ilanlarla tecrübesiz pilotlarımıza da şirketimizin kapılarını açtık. Hedeflerimiz doğrultusunda 700’e yakın pilot istihdamı planlıyoruz. Şu ana kadar gelen talep umduğumuz gibi. Bunların özellikle büyük kısmı, ikinci pilot ve tecrübesiz pilotlar. Eğitimle ilgili programlarımızı hazırladık, kısa süre içerisinde bu pilotlarımızı eğiteceğiz ve inşallah mayıs ayında yeni pilotlarımız uçmaya başlayacak.”

“Pilot sayımızı yaklaşık yüzde 20 oranında artırıyoruz”

Bolat, kendi akademilerinde yetişen 400 pilot olduğunu ifade ederek, “Pilot sayımızı yaklaşık yüzde 20 oranında artırıyoruz. Alacağımız 1100 pilotla artan yolcu talebine yanıt verirken, uçuş ekiplerimizin yoğunluğunu en az yüzde 10-15 oranında azaltmayı öngörüyoruz.” dedi.

Uçuş emniyetinden taviz vermediklerini vurgulayan Bolat, şunları kaydetti:

“Pilot sayımızın artması şu an bizimle olan uçuş ekiplerimizin sosyal hayatlarına kadar dokunacak. Havacılık sektörü paydaşları yaz dönemi arı gibi çalışır, biz bu yoğun dönemde dahi pilot arkadaşlarımızın aileleriyle daha fazla zaman geçirebilmelerini önemsiyoruz. Bununla birlikte elbette daha rahat ve konforlu şekilde uçuş yapacaklar. Türk havacılığını ve pilot camiasını geliştirmek, önemli misyonumuz bizim. Dışarıdan uçuş tecrübesi olan pilotlar alabilirdik ama almıyoruz, Türk pilotlarını yetiştirerek filomuza katmaya özel önem gösteriyoruz.”

Bolat, hisselerin yükselmeye devam ettiğini, ilk 6 aylık göstergelerin THY’nin bu yıl çok önemli ivme ve başarı yakaladığını gösterdiğini aktararak, “Bunda da 65 bin çalışanımızın tek tek alın teri, gayreti, emeği var. Onlara da tek tek teşekkür ediyorum. Gayreti beraber paylaştık, bundan sonraki mükafatı da dinlenmeyi de eğlenmeyi de 65 bin çalışanımızla paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 2 sene önce

    SunExpress sirketindeki ortaklık bitirilmeli ve bu şirketten kaç uçak kaç personel gelirse hepsi THY’nin şirketine dahil edilmeli. aynı şey Anadolu jet şirketi içinde yapılmalıdır. Türkiye’nin havacılıkta tek şirketi olmalı oda THY

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Dünyanın en iyi düşünen devletlerinden biri olan Ve Türklerin hiçbir şey üretmiyor dediği, beğenmediği QATAR krallığı, akıllıca bir hamle yapmış ve tek bir yolcu uçak şirketi kurmuş, tek merkezden yönetimi yapmaktadır. kargo taşımacılığı içinde tek şirket kurmuştur. QATAR Cargo. Bakım onarım için QATAR Technic şirketini kurmuştur. Türkiye’de adam önceden muhtemelen bir hastanede gassal çalışmış, torpilli atanarak havacılık sektöründe yöneticilik yaparak her gün yeni şirket kurma planlarıyla personeli sağa sola savuşturma, dağıtma hamleleri ile personel kıtlığı yaşatılmaya devam ediliyor. Yurtiçinde çalışacak uçak bırakmadınız. Ne demek 3 farklı yolcu şirketi ile Türkiye’de hava atmalar. THY, Anadolu jet, SunExpress şirketleri tek bir şirket olarak birleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde personel kıtlığı ve uçak kıtlığı devam eder.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Lütfen pilot ilanını bu yıl boyunca açık turun yetişmeye çalısıyoruz.

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Yürü git adamı hasta etme

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Sn. Bolat, pandemi zamanında pilotaj eğitimlerini durdurmasaydınız bu günkü duruma düşmezdiniz.İdareci geleceği iyi okumalı, günlük planlama ile ancak su değirmeni döner.Elinizdeki yüzlerce öğrenci pilotları maalesef çoğunu eğitim tekrarına alıp hayatımızdaki en değerli zamanı boşa harcadınız.Şimdi de rötorlardan başınız ağrıyor. Bir de katar airlines wet leasing kiralama için anlaşma yaptınız.Uçak var kokpit ve kabin ekibi planlamasını tarifelere göre yetmiyor.Umarım, eğitimde tasarruf edilmeyeceğini anlar ve ileriye yönelik planlanalarınızı daha verimli yaparsınız.Sevgi ve selamlarımla.

    Cevapla