featured

THY Uçağı İnişte ILS Antenlerine Çarptı

Türk Hava Yolları’nın (THY) TC-JDN A340  uçağı İstanbul’dan Mauritius’ seferinde inişte ILS antenlerine çarpması sonucunda hasar oluşmuş. Yolcular için başka bir uçak tahsis edildi.

İstanbul’dan Mauritius seferini yapmakta olan THY uçağı iniş sırasında ILS antenlerine çarpması sonucunda uçakta hasar oluştu. Yolcular için başka uçak tahsis edildi. Oluşan hasarın giderilip uçağın yolcusuz döndüğü söyleniyor.

Uçakta üç kaptanın birlikte bulunduğu iddia ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 8 sene önce

    Elektronik bilgisi olan biriyim. Geçen gün sahil yolundan havalananına gidiyordum. GSM’ci arkadaşlar tam uçağın iniş yoluna bakacak şekilde yönlü panel anten monte ediyorlardı. O sırada uçak iniyordu ve antenin uçağa uzaklığı 75 metre civarı. Bu antenler uzun mesafeye gönderim yapabilmek için sinyali bir bölgeye odaklayan yüksek güçlü antenlerdir. Durum tehlikeli gibi geldi bana.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    İls anteni pistte mi?

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Geçmiş olsun!

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Sabah yazılan bu haberde hala ILS antenine çarptı ifadesi değiştirilmediyse kesin doğrudur. Sefa bey teknik adam yaş tahtaya basmaz. Ayrıca Lastik patlamış. Antene ilk vuran tabiki Teke olmuştur ve patlamıştır . Bu kadar basit kardeşim

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    Evin çatısındaki uydu antenine çarpmasından iyidir.Doğru haber..Sefa bey araştırmadan yazmaz..

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    salla vur duvura olmus

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Uçak 6 nolu lastiği hasarlanıp basıncı 0 oldugu icin 5 ve 6 nolu lastikler değistirilmek zorunda kaldı.Ilgili meydan allaha emanet oldugu için lastik bulunamadi.Istanbuldan 2 lastik ve 2 kisi gonderilip lastik degisimleri sonra ucak sefere verilmis.

    Cevapla
  8. İyi başka bi yere çarpmadı anten uzun muydu bari.

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    haber. yok daha neler. eger dogru olsaydi kirima ugramasi gerekirdi.

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Bu ne bilgi kirliliği bu medyadaki . Biri arıza diyor arızayı yazamıyor diğeri iniş takım arızası diyor. Bir tek siz doğruyu yazmışsınız ayrıca ışıklara vurduğunda lastiği bile parçalanmış. Yuh bu Pilotlar ne kadar acemi

    Cevapla
  11. 8 sene önce

    Uçak MRU dan döndükten sonra 5 uçuş yaptı. Yarın sabah da CPT den gelecek.

    Cevapla
  12. Bu kaçıncı olay, şirkete yazık.

    Cevapla
  13. sefa kaptan. bu site açmak sana yaramadı. Sektörde güvenilecek tek adam neredeye sendin, sen de başladın sağı solu bir birini tutmayan sansasyonel haber yapmaya. hiç mi içerde bir adamın yok, kimseden teyid alamadın mı yada aldın da yazınca büyüsü bozulur diye mi korktun?

    Cevapla
    • Yazar 8 sene önce

      Ben kaptan falan değilim bu bir. ILS antenlerine iniş takımını çarptı diyorsam doğrudur. Benim bilgi kaynağım meslektaşlarım dır ve kesin bana yanlış haber vermezler. Bilesin istedim.

      Cevapla
  14. 8 sene önce

    Olsun bilgileri iyidir yetmezmi inişte ucak kırılsın ülke zengin zaten

    Cevapla