featured

THY Teknik’ten Genel duyuru. Uzman-mühendis ayrımı ortadan kaldırılacak

 

THY Teknik A.Ş. çalışanlarına yapmış olduğu duyuruda uzman-mühendis ayrımını ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı daha açıkladı.

THY Teknik’ten yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Kısa zaman önce şirketimizde alternatif kariyer gelişim metotları ve unvan yapılandırması ile ilgili kapsamlı çalışmalarımız olduğunu ve bu sürecin ilk adımı olan memur – uzman yardımcılığı unvan yapılandırması konusunda atılan adımı sizlerle paylaşmıştık.

Bu çalışmanın sonucunda aldığımız geri bildirimler ve şirket kültürümüze olan katkısı unvan yapılandırması sürecinin kıymetini bir kat daha artırmıştır.

Amacı çalışan bağlılığı ve motivasyonunu artırmak, yetenekli çalışanları elde tutmak, kurum kültürümüze katkı sağlamak, bilgi ve uzmanlığı şirketimizde sürdürülebilir kılmak olan bu çalışmalar kapsamında Özçelik-İş Sendikamız ile yapılan uzlaşma ve Yönetim Kurulumuzun onayı ile unvanlar açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu düşündüğümüz uzman-mühendis ayrımını ortadan kaldıracak yeni bir uygulamayı daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu yeni uygulama kapsamında, halihazırda mühendislik mezunu olup şirketimizde uzman unvanında çalışan arkadaşlarımız “mühendis” unvanına, mühendis unvanında çalışan arkadaşlarımız ‘uzman mühendis’ unvanına, kıdemli mühendis unvanında çalışan arkadaşlarımız İse ‘kıdemli uzman mühendis” unvanına (mevcut ücretleri ve iş grupları aynı kalacak şekilde) geçiş yapacaklardır.

Yine bu uygulama değişikliği ile birlikte, mühendislik fakültelerinden mezun adaylarımıza mühendis unvanında, diğer fakültelerden mezun adayları ise uzman yardımcısı unvanında istihdam ediyor olacağız.

İnsan Kaynakları birimimiz, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla unvan değişikliklerini herhangi bir onay ve talebe bağlı olmaksızın yapacak olup aklınıza takılan tüm konuları Personel ilişkileri Şefliklerimize tereddüt etmeden sorabilirsiniz.

Süreci devam eden İş Grubunda Yükselme Sınavı ise bu değişiklikler kapsamında aynı şekilde uygulanacaktır.

Teki süreçleri ve unvan kademelendirmesine ilişkin daha ayrıntılı ve sistematik çalışmalar devam etmekte olup çalışanlarımızı farklı kılacak bu yeni unvanların ve çalışmaların THY Teknik A.Ş. ailemiz için hayırlı olmasını diler, bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen üst yönetimimize ve Sendikamıza teşekkür ederiz.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy teknik duyuru

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 1 sene önce

    iK ve boş işlerinden biri daha :)

    Cevapla
  2. 1 sene önce

    bir kere de olsun teknisyenin yararına birşeyler yapın, tdp yi boyacıyı şunu bunu teknisyen yapın , memurlar uzman yardımcılarına birşeyler yapın ama Teknisyenin yararına yapılan hiçbirşey yokTeknisyenlik ele ayağa düşmemiş sürünüyor sayenizde

    Cevapla
  3. 2000 kisi olan TDP icin kilini oynatmayan sendikamsi olusum.

    Cevapla
  4. Böyle bir öneri bizim sendikadan gelemez. O yetkinlik yok bir kere.

    Cevapla
  5. 1 sene önce

    Bu şirkette hakkında tek olumlu gelisme yasanmayan kısım teknisyen kısmı. Sürekli is yükü arttırılır. İşin çoğunu teknisyen yapar ama hep ikincil planda kalır teknikte maalesef…

    Cevapla
  6. 1 sene önce

    Mühendislik fakültesi mezunu memurlar, teknisyenler, uzman yardımcıları ne olacak? Bir açıklama yok. Personel ilişkileri hiç bit şey bilmiyor.

    Cevapla
  7. 1 sene önce

    Yönetimin aldığı her kararı kendi yapmış gibi reklam yapan sendika illa bir şeylerin reklamını yapmak istiyorsa zamanında uzman olarak alınan “mühendisleri” sınavsız ve hemen mühendis ücret seviyesine, A0 olarak alınan tecrübeli mühendisleri ise A1 veya A mühendis seviyesine çeksin. Size iletince “bizim işimiz değil” dediğiniz şeylerden prim kasar hale gelmişsiniz.

    Cevapla
  8. 1 sene önce

    Ahmet Bolat’bey in gelişi ile yeni gelişmeler duyuyoruz umarım bu gelişmeler her zaman olur kocaman bir aile olmak kolay değil ayrıca çalışanlarında huzuru açısından yapılan açıklamaları doğru buluyorum umarım devamı gelir ve çalışanlarda son zamanlarda yaşanılan huzursuzlukları geride bırakır.

    Cevapla
  9. 1 sene önce

    Sendikamızın ve THY tekniğin bu konudaki özverileri için teşekkür ederimSaygılarımla.

    Cevapla
  10. 1 sene önce

    memur – uzman yardımcılığı unvan yapılandırması için yapılan açıklama isabetli olmuş Yıllardır oku gel sonra ünvansız çalış teşekkürler.

    Cevapla