featured

THY Müdürü Yuvanç’dan Kazan’a Davet

THY’nin her gün İstanbul’dan direkt sefer yaptığı Kazan’daki genel müdürü Ömer Aydın Yuvanç, Türk turistleri Tataristan’a davet ediyor. Porto’dan geldiği Kazan’da iki yıldır başarıyla görev yapan Yuvanç, “Kazan şehri her şeyden önce dostluk ve hoşgörü şehri. Bir çok dini içinde barındıran şehirde insanlar dostluk içinde yaşıyor. İster kışın ister yazın, ne zaman gelseniz hayran olacağınız güzellikler bulacaksınız” diyor.
Son yıllarda büyük bir kalkınma hamlesi içinde olan Kazan’ı dünyaya bağlayan havayolu olarak THY vitrinde. Her gün Kazan-İstanbul hattında yapılan karşılıklı seferlerle sadece Türkiye değil, İstanbul üzerinden dünyanın her köşesine Tataristan’dan yolcular konforla, rahatlıkla ulaşıyor.
Kazan’ın yeni, modern uluslararası havaalanından yapılan bu uçuşları organize eden, daha konforlu kılan, geceli gündüzlü hizmet yarışında olan Tataristan’daki THY ekibinin başında deneyimli bir isim, Ömer Aydın Yuvanç var. Dinamik ekibiyle birlikte THY’nin bayrağını Kazan’da dalgalandıran THY Tataristan Genel Müdürü Yuvanç ile sohbet ettik:
– Öncelikle Ömer Aydın Yuvanç’ı tanıyabilir miyiz? Sizi hangi rüzgar attı Kazan’a?
YUVANÇ: Türk Hava Yolları’nda 21 yıldır profesyonel yöneticilik yapmaktayım. İstanbul Satış Müdürlüğü Satış arttırma Müdürlüğü, Makedonya Müdürlüğü, Türkmenistan Müdürlüğü, Portekiz Müdürlüğü ve son olarak da Tataristan Kazan Müdürü olarak 2 yıldır görev yapmaktayım. Profesyonel yöneticiler bağlı bulunduğu şirketinin uygun bulduğu her noktada göreve hazırdır, bu nedenle bizlerde görev verilen her yerde şirketimizi en iyi şekilde temsil etmekle yükümlüyüz.
– THY Kazan’a ne zamandan beri, hangi sıklıkla uçuyor? Gördüğünüz ilgiden memnun musunuz?
YUVANÇ: THY 2006 yılında İstanbul-Kazan-İstanbul seferlerine başladı. 2014 yılı nisan ayından itibaren ise haftada 7 sefer haftanın her günü sefer yapıyoruz. Havayolumuzun geniş kitlelere ulaşması ile birlikte ilgi gün geçtikçe artarak çoğaldı.
– İlk gelirken Kazan hakkındaki düşünceleriniz nelerdi, bugün ne düşünüyorsunuz?
YUVANÇ: Daha önce Kazan şehrini hiç görmemekle birlikte Rusya’nın özellikle büyük spor ve kültür organizasyonlarının icra edildiği önemli bir şehir olduğunun bilincindeydim. Lizbon gibi büyük ve turistlik bir şehirden geliyordum . Kazan’da aynı atmosferi yaşayıp yaşamayacağımı bilemiyordum. Geldiğimde ilk gördüğüm şehrin çok düzenli, çok temiz, çok güvenli ve gelişmeye açık bir şehir olduğu idi. Belki şehir diğer görev yaptığım şehirlere göre küçüktü ancak bir insanın mutlu olabilmesi için aranılan her şeyi içinde barındırıyordu. Kazan tarihi açıdan, 1000. yaşını geride bırakmış çok önemli bir şehir. Tataristan’ı başkenti olarak muazzam bir tarihi doku, kültürel miras barındırıyor. Ayrıca bir çok alışveriş merkezi, parklar, gezi alanları, restoranlar, nehir kenarı plajları, sinemalar , spor merkezleri, müzeler ve gün geçtikçe artan modern tesisler ile Rusya Federasyonu içinde çok önemli bir şehir. Kazan’da yaşamaktan mutluyum.
– Kazan’ın Moskova ve St. Petersburg ile birlikte Rusya’nın en önemli 3 turizm destinasyonundan biri olduğunu savunuyoruz, siz Türk okurlarımıza ne dersiniz? Bu konuda neler yapılıyor, neler yapılmalı?
YUVANÇ: Kazan şehri her şeyden önce dostluk ve hoşgörü şehri olarak zaten gerek iç gerekse dış turizmde önemli bir yere sahip. Birçok dinin mensuplarını içinde barındıran şehirde insanlar dostluk ve huzur içinde yasamakta. UNESCO’nun koruma altına aldığı tarihi kültürel değerleri içinde barındırmakta. Moskova ve St. Petersburg şehirlerinden çok daha ucuz olan şehrimize gelen turistler için gerek konaklama gerekse yeme içme çok daha ucuz. Kazan her açıdan cazip bir turizm destinasyonu. Ayrıca Türkiye ile Tataristan arasındaki dil, tarih, kültürel yakınlığı da düşünürsek, gelen herkesin kendini burada evinde hissetmesi gayet doğal.
– Kazan’a turist olarak geleceklere tavsiyeleriniz neler olabilir?
YUVANÇ: Kazan şehrimiz, her dönem gelinebilecek, her mevsimde ayrı güzellikleri olan bir yer. Kış mevsimi sert geçmesine rağmen, karın örttüğü tertemiz beyaz doğa bu dönem gelen turistlere kucak açıyor. Kayak merkezleri, SPA ve masaj salonları, yerel lezzetleri tadacağınız Tatar restoranları, soğuk mevsimde şehrimize gelecek olan turistlerin içini ısıtacak alternatifler… Yaz mevsiminde ise kendinizi şehrin temiz ve buğulu atmosferine atabilirsiniz. Gün boyu canlılığını koruyan Bauman caddesi , Kremlin, müzeler, şehir merkezi, Volga kıyısındaki plajlar, yazlık kafeler, alış veriş merkezleri, restoranlar , parklar, spor aktivitelerini gerçekleştireceğiniz tesisler, bisiklet yolları ile gün boyu aktif olarak yaşayabileceğiniz, mutlu olabileceğiniz alanlar sayılabilir. Vaktiniz olursa Kazan dışında, Bulgar başta olmak üzere görmeye değer pek çok tarihi yer var.
Biz de Türk Hava Yolları olarak Kazan şehrini ziyarete gelecek tüm yolcularımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyarız. Bu güzel şehirle tanışmak için bir an önce, zaman geçirmeden gelmelerini salık veriyoruz. Tataristan’ın bu kadim başkenti, kesinlikle gelen herkeste derin izler bırakacak bir şehir.(tatarturk)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir