featured

THY çalışanları depremin yaralarını sarmak için kenetlendi

Türk Hava Yolları (THY) çalışanları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra başlatılan insani yardım faaliyetleri ve arama kurtarma çalışmalarına destek vererek yaraların sarılmasına yardımcı olmaya gayret ediyor.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, gönüllülük esasına uygun olarak kabin, kokpit ve yer personellerinden oluşan yirmişer kişilik gruplar, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay’a insani yardım malzemesi ulaştırıyor.

THY çalışanları arama kurtarma faaliyetlerine katılarak ekiplere de yardımcı oluyor.

THY’nin uçak bakım-onarım şirketi THY Teknik A.Ş’nin 10 bine yakın çalışanı, depremin yaralarını sarmak için kenetlendi. İlk yardım ve acil müdahale tecrübesine sahip, çoğunluğu teknisyenlerden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, deprem bölgelerindeki arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldı.

İçlerinde psikologların da olduğu 350 kişi ise depremden etkilenenlere psikososyal destek sağlamak amacıyla bölgeye gitmek için hazır bekliyor.

AFAD’a iletilmek üzere yardım kampanyası başlatan THY Teknik A.Ş. çalışanları kampanyanın ilk 5 saatinde yaklaşık 2,3 milyon lirayı topladı.

İstanbul ve Ankara’daki zorlu hava şartlarında yardım için havalanan uçakların, emniyetli uçuşları için de kabinden kokpit ekibine, yer personelinden teknisyenlere kadar tüm çalışanlar 7/24 görevlerini icra ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. THYTEKNİK HERYERE YETİŞİR ALLAH IN İZNİYLE