featured

THY ÇALIŞANI ŞİMDİDEN % 35 ZAMMI HAK ETTİ…

Değerli okurlar, ekonomideki dalgalanma sürüyor. Garip bir tablo. Dolar artıyor, euro artıyor ama faiz de yükseliyor. Oysa faizi yükselttiğiniz zaman dövize talebin azalması lazım. Tek ekonomik gerçeklik borsanın düşmesi. 120 binlerden 87 bine düştü Borsa İstanbul. Düşüş % 28 oranında. 2001 krizindeki % 25’lik düşüşten daha kötü. Dolar 6 TL, Euro 7 TL etrafında gidip geliyor. Derken, 2 aydır ötelenen benzin zammı patlayıverdi. Az buz da değil, yaklaşık % 15… Bayram sonrası iğneden ipliğe herşeye gelecek zam serisinin fitili de ateşlenmiş oldu böylece… Aynı zamanda enflasyonu da zıplatacak bu zamlar…
PROFESÖR MAAŞI ALMAN ÇÖPÇÜNÜN GERİSİNE DÜŞTÜ.
İlginç bir ruh halimiz var. Döviz artınca şaşırıyor, düşünce bayram yapıyoruz. “Düştü” dediğimiz seviye dolarda 6 TL… Allah garip kulunu sevindirmek için eşeğini önce kaybettirir, sonra buldururmuş. 7 TL’den 6 TL’ye düşünce Dünya Kupasını kazanmış gibi seviniyoruz ! Oysa yıl başında 3.75 TL olan dolardaki artış 6 TL seviyesinde bile % 60…. Yıl başında 3.750 TL alan bir çalışanın maaşı 1000 dolara denk gelirken şimdi 625 dolar seviyesine düşmüş. Yıl başında 8.000 TL maaş alan bir profesörün eline 4.54 TL euro, kuru üzerinden 1.762 euro geçerken  bugün 1 euro=7 TL. Kurundan 1.142 euro geçiyor. Yani Almanya’daki asgari ücretin (1.498 euro) bile altında ! Daha vahimi var. Ucuz işgücü avantajı ile tanınan Çin’de asgari ücret ne kadar biliyor musunuz? 348 dolar ! Türkiye’de ise şu anda 267 dolar( 1603 TL: 6 TL hesabı ile)… Beğenmediğimiz Çin’de haftalık 40 saat çalışılırken bizde çalışma saati 45 saat, iyi mi?
THY ÇALIŞANI ŞİMDİDEN % 35 ZAMMI HAK ETTİ…
2018 başından bugüne ücretler neredeyse yarıya düştü. Bu gibi durumlarda kılını kıpırdatmaya pek gönüllü olmayan THY işvereni, pilotları kaçırmamak için Mayıs sonunda bir iyileştirme ile göz boyadı. Gerçi, verdikleri % 20’nin % 10’u zaten TÜFE artışı nedeniyle hak edilmişti ama olsun. Az veren candan, çok veren heyecandan misali milletin gazını aldılar. Ama asıl kazığı % 10 zam yapılan kabin ve yer personeli yedi. % 9.17 TÜFE zammının üzerine iyileştirme binde 8’de kaldı… Peki bu ara gazının verildiği 30 Mayıs 2018’de döviz kurları nasıldı? Dolar 4.45 seviyesinde idi. Euro ise 5.20 TL… O günden bugüne kurlarda % 35 artış olmuş… Yani adam gibi bir düzeltme yapmaya kalksan pilotu, kabini, yer personeli demeden tüm çalışanlara % 35 zam vermek zorundasın. Verir mi THY’miz? Bilal Ekşi beyin “Bu yıl hem yolcu sayısında hem karlılıkta yeni bir rekor kıracağız.” Söylemine bakılırsa bu % 35’lik zammı güle oynaya verir THY…
GELİRİNİN % 85’i DÖVİZ İSE MAAŞI DA DÖVİZ ÖDE…
Nitekim THY’de yeni bir zam için çalışmalar başlamış. Genel Yayın Yönetmenimiz Sefa İnan, daha önce de birkaç kez yazdığı dolarla maaş önerisi geçen hafta detaylandırarak tekrarladı. Ardından da dövize endeksli maaş formülü konuşulmaya başlandı. Hemen sevinmeyin… Bu proje sadece pilotlara özgü kotarılıyor. Kabin ve yer personeli milli paramız TL’ye talim etmeyi sürdürecek. Oysa THY istese tüm çalışanların maaşını dövize endeksli verebilir. Çünkü gelirlerinin büyük bölümünü döviz olarak kazanıyor. Gerçekten de THY’nin gelirlerinin sadece % 14’ü TL bazında. % 38’I dolar, % 22’si euro , kalanı da diğer para birimlerinden oluşuyor. O halde THY’nin personel maaaşlarını döviz cinsinden belirlemesi ve ödemesi son derece doğal sayılmalı…
ANKARA DÖVİZLE MAAŞA NE DER?
Gelelim can alıcı soruya…THY, dövizle maaş öder mi? Pilotları elinde tutmak için rahat rahat öder. Kalan 15.000 çalışana haksızlık olmaz mı bu? Bal gibi olur. Anayasa’nın eşitlik ilkesi mi dersiniz, iş barışı mı dersiniz bilmem ama açık bir ayrımcılık olur. Şirketin de dibine dinamit yerleştirmiş olursunuz.  Hadi bir an için THY tüm maaşları dövize çevirdi diyelim. İyi de Ankara buna ne der? Döviz satın, milli paramızı kullanın, TL’yi güçlendirin diyen Ankara, bu ekonomik savaşta Türkiye’nin 2. Büyük şirketinin dolar hamlesini hoş karşılar mı sizce?
Merkez Bankası beklenti anketinin bile yıl sonunda doları 5.96 TL seviyesinde gösterdiği, enflasyonun % 20’yi elini kolunu sallaya sallaya geçeceğinin belli olduğu bir süreçte açıkçası THY yönetiminin yerinde olmak istemezdim. Resmen aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık vaziyeti… Hal böyle iken, bakıyorum da sendikalardan ses yok. Hava İş, yıllık izinlerin peşine düşmüş. Uçuş emniyeti falan artık konuşulmuyor bile… Valla, yıl sonunda yine bir tenkisat söylentisi ile ölümü gösterip sıtmaya razı etme senaryosu sahneye konulursa hiç şaşırmam…
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

57 Yorum

  1. 6 sene önce

    Para pul olmuş. Şirket döviz kazandığı için kur farkından köşeyi dönmüş. İş çalışana vermeye gelince “vallahi yok ki, olsa dükkan senin.” modunda.

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Dolar Kuru enflasyonun da etkisiyle şekilleniyor. Dolarla veya dolara endeksli maaş almak değil, alınan sorumluluk ve iş için gereken tecrübeye oranlı ödeme yapılması , anlaşılan maaşın gercek enflasyonun altında ezdirilmemesi önemli olan.
    Çoğu kişi pek kafasına takmıyor artık ne vermiş ne zam yapmış , sigortası tavandan yatsın asgari ücretle de çalışır yüzde 90ı.Coğu kisi ek iş olarak ev/araç alıp satıyor insan gibi yaşamak için. Yahut başka bir iş daha kuruyor. Uberle taksiye çıkanı dahi gördüm…
    Başka türlü de gecinir elbet , evini işe 100km mesafede 1+1 tutar, asgari ücretle yaşayan insanlar gibi hayat düzeni kurar, çoluğu çocuğu hastalanınca devlet Hastanesi’ne yatırıp işten izin alamadığı için sahipsiz köpek gibi bırakıp gitmek zorunda kalır .
    Çalışanın adam/saatini 60 Amerikan dolarına satıyor , çalışan uçabilir deyip sorumluluğunu alınca dolarla sattığı koltuğa yolcu oturuyorsa, değişim ve kontrolde milyon dolarlık bir tek parça dahi çalışanın ağzından çıkan faal sözüne bakiyorsa,bakımda kullandığı en basit korozyon önleyici maddenin tüpü 50 dolarsa, maaşı çalışandan çok işverenin düşünmesi gerekir. Hakkini odedigin insan uçağını kendi malı gibi görür. Her işin kişinin vicdanına kalan yanları vardır. İnsanları yaşam standarti veya ailesinin geleceği ile ikilemde bırakmamak lazım.

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Ülkenin en büyük sorunu emekçiye değer verilmemesi. Emekçinin emekçiye saygısı yok ki yöneticiler değer versin. Neymiş efendim “Pilotlara zam olmasın, Kmler fazla maaş alıyor, Tekniktekiler yatıyor”.
    Kimse yöneticilerin aldığı maaş,primlere, yönetiminin kalitesine takılmıyor.
    Ne zaman emekçiye değer verilir. O zaman bu ülke çok daha ileri noktalara gelir.

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Tam bunu yazacaktim siz yazmissiniz. Tamamen katiliyorum, müdürün aldığı maaşı kimse konuşmuyor. Uçak başına bilmemkaç müdür düşüyor bir ton maaş, işini bilen müdürlere değil lafım, kaliteli müdürlerimiz de var. Torpille müdür olan adamın aldığı maaş HARAM!

      Cevapla
  4. 6 sene önce

    Havacılığa olan ilgim nedeniyle sektörü takip etmeye çalışıyorum. THY’nin sadece pilotlara döviz olarak maaş vermesini anayasanın eşitlik ilkesine, iş barışına bağlamışsınız. Bildiğim kadarıyla Sun Express, Freebird, Corendon kokpit ekibine maaşlarını € olarak ödüyor. Bu şirketler kabin ekibine ve yer çalışanlarına maaşlarını TL mi € mu veriyor bilgilendirme yapabilir misiniz? Tahminimce TL yapıyordur. Peki bu şirketlerde iş barışı yok mu, anayasanın eşitlik ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu? Sonuçta bildiğim kadarıyla kokpit maaşlarının bir dünya standardı var ve şirketlerin kokpite € maaş vermesi çok anormal değil diye düşünüyorum. “Herkes işini yapıyor, kaptan da bir işçi, yer çalışanı da” düşüncesi bir yere kadar doğru olabilir ama TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN PERSONEL diye bir kavram vardır ve bunu düşünecek olursanız örneğin THY kabin memuru alım ilanı açıyor ve 30bin kişi başvuruyor ve eğitimleri 1 ay sürüyorsa ya da yer çalışanı aradığınızda zorlanmadan bulabiliyorsanız ama kaptan bulamıyorsanız bu işe herkes işini yapıyor gözüyle bakıp kaptana döviz veriyorsan hostese de döviz vereceksin yoksa iş barışı olmaz demek pek doğru olmaz diye düşünüyorum, sonuçta bu bir arz-talep dengesi temininde güçlük çektiğin personel arzı yoksa vereceğin maaşı da ona göre belirlersin. Sefa Bey vakit bulup da yazıma yorum yapabilirse memnun olurum. Saygılarımla.

    Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      Sayın okurum özel havayollarında teknik departman da döviz karşılığı alıyor. Onur Air örneğin.

      Cevapla
      • 6 sene önce

        Sefa Bey, öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Teknik departman ile kastınız teknisyenler ise katılıyorum, çünkü onlar da TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN PERSONEL. Ama bir hostesi, bir ofis çalışanını Pilotla, Teknisyenle bir kefeye koyup da onlar da € olarak maaşlarını almalı yoksa iş barışı etkilenir tarzı yaklaşımınızı eleştirmek istemiştim. Saygılarımla.

        Cevapla
        • 6 sene önce

          sevgili kardeşim, yer ve kabine de dövize endeksli maaş verilsin deyince neden gözünüzde büyütüyorsunuz. Ben THY yer personeliyim, elime geçen 3.500 tl civarında. Bunu dolara çevirirsen 600 USD yapar. Tamam , maaşıma extra zam yapma ama her ay bu 600 USD yi ay sonundaki kurdan öde. Kur artınca 3780 tl alayım. Dövizdeki artışa karşı korunayım. Bunda anlaşılmayacak ne var?

          Cevapla
          • 6 sene önce

            Sevgili Uzman, umarım daha çok maaş alırsınız, umarım ülkemizde asgari ücret en az 2500TL olur, yazım bu konuyla ilgili değildi zaten. Ben de ay sonundaki kurdan maaş alayım, bunda anlaşılmayan nokta ne demişsiniz de o zaman öğretmen de, polis de o şekilde alsın niye sadece kendinize istiyorsunuz. Benim demek istediğim şu; eğer senin yaptığın işin de TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN PERSONEL olan Pilot gibi, Teknisyen gibi dünya standardı bir maaşı varsa şirketin sana da o maaşı verecektir zaten. Neden, yoksa başka şirketlere gidersin, şirket de senin yerine koyacak adam bulamaz. Hosteslerin yaptığı iş çok önemli olabilir, hasta yolcuya müdahale, tahliye anındaki reaksiyonları vs çok önemli tabii ki ama hostes alım ilanı açtığında 30bin kişi başvuruyor ve eğitimleri 1 ay sürüyorsa hostes temininde güçlük çekilmiyordur ve şirketten 2bin tane hostes ayrılsa da şirket en fazla 1 ay zor durumda kalır ama 200 tane pilot ayrılsa şirketin operasyonu aksar, bu yüzden size tavsiyem kendinizi pilotla, teknisyenle karşılaştırmayın. Umarım herşey gönlünüzce olur ama maalesef kapitalist düzen bu şekilde.

            Cevapla
  5. 6 sene önce

    Yurdum insanını gerçek dinden o kadar uzaklaştırdılar ki artık kimse gerçek ahlak gerçek namus ya da gerçek şeref derdinde değil, ama kime sorsanız elhamdülillah müslümanım diyor, lakin araştırmalar kutsal kitabımızda emredilenlerin
    neredeyse tamamının müslüman ülkelerde değil de İrlanda’da yapıldığını gösteriyor, birbirine saygı sevgi duy, öldürme, çalma çırpma, yalan söyleme, kandırma, hak yeme vs. Piyasa şartlarında kimin ne hak ettiğini talep belirler, talep varsa da o malın ya da hizmetin fiyatı artar, iktisat bilimi böyle der, ama kutsal kitabı bile sadece arapça okuyup ne dediğinden bihaber olan bir takım çoğunluk, maalesef analitik beyin fonksiyonlarını ya yitiriyor ya da kasten işlevleştirmiyor, dolayısıyla da ortada dedikodu ve karalamadan başka birşey kalmıyor. Birey olup hak hukuk adalet özgürlük peşinde koşmadan ne tgs’ye ne tekniğe ne de diğer işçilere hiçbirşey vermezler, birçok pilot kaçmasaydı devran yine aynı dönecekti, biz de yiyeceksek cesaret edip yurtdışına giden pilot kardeşlerimizin ekmeğini yiyeceğiz, bu kadar basit, herkese iyi güzel sağlıklı bayramlar, bir büyüğümüzün dediği gibi akıl bilim ve vicdanla kalın.

    Cevapla
  6. 600 liraya bayramda götürüyorşar az bile istiyor o pilotlar inş 100 bin tl isterlerde bar thy fırsatcılar

    Cevapla
  7. 6 sene önce

    THY çağrı merkezi çalışanları olarak bizlerde zam istiyoruz asgari ücretle olmuyor az mhrs 2700 alıyor biz THY olarak asgari ücret desteklerinizi bekliyoruz

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    Ulan Çin ‘e mi gitsek naapsak? Hem para daha fazla hem de çalışma saati daha az…

    Cevapla
  9. 6 sene önce

    Ayni İşi yerde yaparsan maaş 1603 tl ,ucak icinde yapinca min.8-10 bin Tl anasina danasina kardesine kadar bedava Pass lar da cabasi.Bi de neymiş dolar maaş verilmeliymiş.Utanir insan be biraz ar damari catlamadiysa.Thyden çıkan aldiginin yarisina iş bulamaz Thyden ala ciftlik mi var,kimse birakmaz

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Seni de uçağa alalım.

      Cevapla
    • Çiftlik benzetmesine katılıyorum, ama uçaktakiler için değil, yerdekiler için geçerli.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Ryanair pilot maasi 4000euro.
      Korfez ulkelerinde 10000usd den basliyor.
      Cinde 30000usd.

      Cevapla
      • 6 sene önce

        Ryanair maaşı minimum 5000 € hatta uçuşuna göre 7000€ ya kadar artabiliyor F/O için…

        Cevapla
    • 6 sene önce

      Ne kadar akıllısın hepiniz. Eminim bu paraları veren insanlar sizin kadar düşünememiştir. Keşke sizlere danışsalardı.

      Cevapla
  10. 6 sene önce

    Siz çok akıllısınız ya …. ABD bize ekonomik darbe yapmaya kalkarken biz bir de kalkıp dövizle dolarla maaş verelim. Dövize ihtiyacımız artsın. Dolar , Euro daha da yükselsin. Milli şuuru dolara , euro ya karşı arttırıp uzaklaşmayı telkin etmek , düşmesini temenni etmek istemeniz lazımken siz bu yükselişlerden rant elde etmenin peşindesiniz. BİZİM BAŞKA VATANIMIZ YOK…( HE SİZİN VARSA O BAŞKA )

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Vallahi dostum, geçen benzin alıyodum baktım 7 TL’ye vurmuş. Pompacıya dedim ki, “sizde milli şuur yok mu, niye zam yapıyorsunuz?” Cahil pompacı dedi ki “Abi petrol dövizle alınıyor, döviz artınca benzin de zamlanıyor.” Şimdi bu döviz yükselişinden dolayı zam yapan benzin istasyonları vatan haini mi oluyor kardeş?

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Sen Yazıyı nerenle okudun Birbilen? Adam Dövizle ödeyin demiyor ki. Dövize endeksli ödeyin diyor. Döviz düşerse de TK daha az para verir.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      dövizle maaş istemek akıl işi değil evet
      lakin pilot eğitim bedelini euro ile geri istemek de vatanseverlik değil

      Cevapla
  11. 6 sene önce

    THY calişanlari degil tgs calişanları hakketti

    Cevapla
  12. 6 sene önce

    Kimseyi elinde tutmak zorunda değil, beğenmeyen gidecek yer varsa çeksin gitsin Allah aşkına ya! Bu pilotlar kabin personeli Türkiye’de yaşamıyor mu? Türkiye de kim alabiliyor bu iki yıllık mezun insanların aldığı paraları? Hala ağlıyorlarsa bırakıp gitsinler, yerlerini dolduracak çok fazla kişi var. Ülke sıkıntıda halk sıkıntıda ama paşa pilotlarımız hosteslerimiz hiç sıkıntı çekmeden % 35 zam alsın, kim bunlar ya? Teknikte mühendisiz 3 yıldır uzman kadrosunda 3 bin tl para alıyoruz Aile geçindiriyoruz biz bu kadar ağlamıyoruz. Taşeron daha da kötü durumda. Bir pilota yapılacak zam yerine kaç kişiye zam yapılabiliyor. 30-50 bin alan hala zam diyorsa çıkar gitsin. Böyle zibidilik olmaz.

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Sen kapat ben seni arıyacam

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Bir de mühendissiniz demek, sizden bu yaklaşımı görmek üzücü. Kendi durumunuzun düzeltilmesini talep etmek yerine bizimki de kötü olsun istiyorsunuz. Bizleri aşağılamaya çalışmışsınız iki yıllık diyerek sanırım, ben de mühendisim, İTÜ’lüyüm, ayrıca pilotum. Bir meslektaşıma bu yaklaşımı yakıştıramadım.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Mühendissen ve 3 yıldır 3 liraya çalışıyorsan kusura bakma sende kafa yoktur dostum. Uzman maaşının 3 bin olduğuna inanmıyorum. Teknik Destek Personeli ancak o kadar alıyor. Ayrıca sizin gibilerin yüzünden uçağa binemez olacağız artık. İnsanların arasını maaş yüzünden açmaya çalışıyorsunuz. Buraya bunları yazıp pişkin pişkin uçağa binip oradaki arkadaşlarımızın yüzüne bakabiliyorsun demek ki.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Madem bukadar zorunuza gidiyor, pilot olun bence. Alımlar devam ediyor. Bence burada okadar dil dökeceğinize pilot olun. Olmadı kabin memuru olun. Nasılsa çok kolay.

      Cevapla
  13. Kimseyi elinde tutmak zorunda değil, beğenmeyen gidecek yer varsa çeksin gitsin Allah aşkına ya! Bu pilotlar kabin personeli Türkiye’de yaşamıyor mu? Türkiye de kim alabiliyor bu iki yıllık mezun insanların aldığı paraları? Hala ağlıyorlarsa bırakıp gitsinler, yerlerini dolduracak çok fazla kişi var.

    Cevapla
    • Eminim doldurursunuz yerleri, kolay gelsin size.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Gel bi doldur gözüm be bu yerleri. Bak maaş dolgun ne bekliyorsun

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Yerimizi doldurursun da o kuş beyninle tecrübemizin yerini doldurabilecekmisin acaba…

      Cevapla
    • 6 sene önce

      evet beğenmiyoruz ama gitmiyoruz da bu güzel ülkeyi sizin gibilere bırakmayacağız, seve seve de hakkımızı ödeyecekler sen de dilenmeye mevki makam çamaşır makinesi üç otuz asgari ücret arası kahramanlık hikayeleri peşinde ömrünü tüketmeye devam edeceksin.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      2 yıllık mezun olduklarını nereden biliyorsunuz? Olsalar bile, 2 yıl üniversite mezunu olmak yetersiz mi? Bence sadece mezuniyete göre verilecekse maaşlar, 10 bin TL maaş ödenen lise mezunlarına takın kafayı. Ama emin olun onlarda hak ederek kazanıyorlardır paralarını. Siz kıskançlıktan burada insanların emekleriyle kazandıkları paranın derdinde düşeceğinize çalışın sizinde olsun. Yerlerini dolduracak çok kişinin olduğunu da düşünmüyorum. Havacılık herkesin kolay kolay yapabileceği bir iş değil. Havacılıktan anlamayan da boş boş konuşmasın artık. Sıkıldım havacıların maaşlarını kıskanan tembel insanlardan.

      Cevapla
      • 6 sene önce

        uçak nasıl uçar ,hava aracı nedir,nelere hava aracı denir bilmeden kendini havacı sanan arkadaşlar komiksiniz <3

        Cevapla
  14. 6 sene önce

    Felaket tellalcısımısınız yoksa vatan hainimi doların altında kendin kal

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Bu hafta benzini zamlı aldın mı? 2 ay sonra doğalgazı % 50 zamlı alacan mı? Elektrik faturan geçmiş aylara göre % 20 fazla gelince ne yapacan? Allah Allah nereden çıktı bu zamlar mı diyecen? Deme, Sebep basit. Döviz kuru artınca dövizle aldığın herşey zamlanır. Peki senin maaşın? Yerinde sayıyor de mi? Sonuç. Fakirleşiyorsun. Daha basit nasıl anlatayım birader?

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Tellalcı diye bir meslek yok. Pilotçu, hostesçi, terzici olmadığı gibi.. Tellal demek istedin herhalde. Önce Türkçe öğren. Sonra yorum yaz. Olur mu?

      Cevapla
  15. 6 sene önce

    Dalga geçer gibi %8 zam teklif ediyorlar. Emeğine sahip cıkan calisan ve sendika olmayınca boyle oluyor işte.

    Cevapla
  16. 6 sene önce

    Alman cöpcü ne alaka. Alman copcunun parasını tl ye neden cevırıyosun kı kendı ulkesındeki profesor e kıyasla nasıl onu soyle.

    Cevapla
    • 6 sene önce

      zanzibar cipleri gelmis yorum yazmış beyin olmadan algilamak zor değil mi ? buradaki profesörün maaşını çevirince ona denk geliyor seni tanimak isterim g.. insan

      Cevapla
      • 6 sene önce

        Burasi T.C. para birimi de TL dir. Beğenmeyen dolar veren yere gitsin. Dolar 0.5 TL olsa bu sefer de bravo adamlar yaptı der miydiniz? Koskacaman bi HAYIR

        Cevapla
        • 6 sene önce

          Dolar 0,5 TL olsa acaba maaşı dolarla verin der mi ? O zaman da TL ile verin derler Rantçı bunlar memleket vatan düşüncesi yok…

          Cevapla
    • 6 sene önce

      Cahil cahil konuşma ya

      Cevapla
    • 6 sene önce

      sen aldığın maaşı Yılbaşı ve bugünkü kurlara göre bi hesapla bakalım . Alman çöpçünün 1 haftalık Maaşını 1 ayda ancak aldığını göreceksin. Ha, ben Müdürüm , yattığım yerden 15.000 TL alıyorum. O da 2000 euro eder, çöpçüden daha iyi durumdayım diyorsan o başka !

      Cevapla
      • 6 sene önce

        Off bilerek mi yapıyonuz
        Almanya da ekmek 2 euro burada 25 cent
        Avrupa da domates 3 euro burada 0.5 euro.
        Ab nin aldığı maaşı 5 e böleceksiniz.

        Cevapla
        • 6 sene önce

          Otomobil, elektronik eşyalar için yorumunuz nedir? Ekmek 2 euro olsa ne? Maliyeti aylık 300-400 tl olsun. Sıfır baz ucuz otomobil bile 60-70 bin tl üzerinde. Kaç maaşla alabilirsin? Domates ve ekmek nedir yahu? Youtube da almanya asgari ücret diye arama yapıp oradaki asgari ücretli gurbetçilerin yaşamına ve alım gücüne bakın derim. Hangi asgari ücretli ülkemizde dilediğince kırmızı et alabiliyor?

          Cevapla
        • 6 sene önce

          Hayat zaten domates ve ekmekten ibaret.

          Cevapla
        • 6 sene önce

          Bu Hesabı Almanlar’a söyleme, hepsi Türkiye ‘ye Akın eder. İşsiz kalırız maazallah !

          Cevapla
        • 6 sene önce

          Alman çöpçü 1.498 euro asgari ücreti ile 1000 lt benzin alır, bizim asgari ücretlimiz 229 euro ücreti ile 229 lt benzin alır. Anladın mı aradaki farkı?

          Cevapla
  17. 6 sene önce

    Thy negüzel diyor şukadar par ettik şukadar yolcu taşidik diye peki çaliştirdigi taşoren işcilerin haklarini yiyor o ne olacak thy teknik çalisanlari kadro verilmedi dedilerki devlet versin biz hemen kadro verecegiz dediler devlet kadroyu verdi bukezde dedilerki siZ kidsiniz dediler kidlere verdiler bukezde dedilerki siz kid degilsiniz dediler thy teknik yönetimine sormak istiyorum bizler neyiz ozaman dünya üçüncusu bir şirket çalşişan işcilerinin hakkini yiyor taşoren haklarini yimeyin duyun sesimizi thy yonetimi ve sendikalar

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Dua edin bankacı değilsiniz.bankalardaki personel kıyımına kim dur diyecek.35 yaşİnşallah gepegenç insanları bir kalem de bitiriyorlar.

      Cevapla
    • 6 sene önce

      Türkişcargo da da aynı sömürge düzenivar.5m şirketi var ama hayalişirket vergi kaçırmak için ankara.van.kilis vergi dairelerini kullanıyor.

      Cevapla
  18. 6 sene önce

    THY, Hava İş ile anlaşıp yine yapar yapacağını. Kapitalist sistemin değişmez mottosudur: Kar etmek istiyorsan çalışanları sömüreceksin.

    Cevapla