featured

THY Avrupa’da birinci sırada

İstanbul Havalimanı geçen hafta günlük 520 trafikle Türkiye’de en fazla uçuşun gerçekleştirildiği havalimanı olurken dün yapılan 452 uçuşla ise Avrupa’daki en yoğun üçüncü havalimanı oldu. Türk Hava Yolları (THY) ise dün yaptığı 541 uçuşla günlük uçuş sayısında Avrupa’da birinci sırada yer aldı.

Avrupa hava sahasını kontrol eden Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) 26 Ekim-1 Kasım haftasındaki istatistiklerine göre; İGA İstanbul Havalimanı geçtiğimiz hafta günlük ortalama 520 hareket sayısı ile Türkiye’de en fazla uçuş gerçekleştirilen havalimanı oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı 414 uçuşla ikinci, Antalya Havalimanı ise 250 uçuşla üçüncü sırada yer aldı.

3 Kasım Salı günü 452 uçuşun gerçekleştiği İstanbul Havalimanı, Amsterdam Schiphol ve Londra Heathrow Havalimanı’ndan sonra Avrupa’ da en fazla uçuş gerçekleştirilen üçüncü havalimanı oldu

THY İLK SIRADA

Türk Hava Yolları ise dün yaptığı 541 uçuşla günlük uçuş sayısında Avrupa’da birinci sırada yer aldı. THY’yi 488 uçuşla İrlandalı düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair, 342 uçuşla ise Hollanda Kraliyet Havayolları takip etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Peki neden zarar ediyoruz….

    Cevapla
    • 3 sene önce

      Sayı doğrusunda THY -1. sırada(eksi 1). Ryanair -2. sırada KLM -3. sırada diye düşünürsen herkesin zarar ettiğini anlarsın. Birinci olmanın başarılı olmak demek olmadığını anlarsın. Herkes zararda ama thy daha az zararda.tşk.

      Cevapla