THY 72 kişilik arama kurtarma ekibini tanıttı

THY 72 kişilik arama kurtarma ekibini tanıttı

Türk Hava Yolları (THY), afet ve acil durumlarda yurt içinde ve yurt dışında görev almak üzere oluşturduğu 72 kişilik Türk Hava Yolları Arama Kurtarma Ekibi’ni (MSAR), İstanbul’da düzenlenen Proje Lansmanı ve Arma Teslim Töreni ile tanıttı.

Toplam 1210 gönüllü personelin başvurusuyla başlayan süreçte, ilk etapta zorlu tatbikatları ve AFAD akreditasyon sınavlarını başarıyla tamamlayan 72 çalışan MSAR üyesi oldu.

Ekip farklı birimlerden çalışanlardan oluşuyor

THY Arama Kurtarma Ekibi; kokpit, kabin, yer hizmetleri ve sağlık birimleri dahil olmak üzere şirketin farklı alanlarında görev yapan çalışanlardan oluşturuldu.

Ekip üyeleri, afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulması halinde yurt içinde ve yurt dışında görev alacak.

Murat Şeker: Küresel havacılıkta bir ilk

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker, projeye ilişkin yaptığı paylaşımda Arama Kurtarma Ekibi’nin küresel havacılık sektöründe “ilk” olma niteliği taşıdığını belirtti.

Şeker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Hava Yolları olarak hayata geçirdiğimiz ve küresel havacılık sektöründe bir ‘ilk’ olma niteliği taşıyan Arama Kurtarma Ekibimizin lansman ve arma teslim törenini büyük bir gururla gerçekleştirdik.

Kokpitten kabine, yer hizmetlerinden sağlık birimlerimize kadar çok yönlü bir yapıdan oluşan ekibimiz; yoğun çalışma tempolarından, ailelerinden ve kişisel zamanlarından fedakârlık ederek gösterdikleri bu yüksek duyarlılıkla çalışma arkadaşlarımızın azmini ve diğerkâmlığını bir kez daha ortaya koydu.”

AFAD’a teşekkür

Murat Şeker, törene katılan İstanbul Valisi Davut Gül ve AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan’a teşekkür ederken, projenin hayata geçirilmesinde görev alan çalışanlara ve AFAD’a da teşekkür etti.

Şeker, Arama Kurtarma Ekibi’ne görevlerinde başarı dileyerek, ekibe ihtiyaç duyulmaması ve çalışmalarının tatbikatlarla sınırlı kalması temennisinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir