featured

THK ÜNİVERSİTESİ'NDE BİR DEVİR BİTTİ GERİYE BÜYÜK BİR ENKAZ KALDI

Değerli okurlarım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ne kadar teşekkür etsem az. Tabiri caizse Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne başlangıç neşterini vurdu. Evet, tarih 29 Ekim 2016. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenleniyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Vekili Yıldırım SALDIRANER, tüm üniversite rektörlerine gönderilen genel davetiyeye icap ederek resepsiyona katılım sağlıyor. Yıldırım SALDIRANER’in Sayın Cumhurbaşkanımızla resepsiyonda ilk temas ettiği andaki taşıdığı ifade görülmeye değer; aslında yaptığı her şeyi ve aldığı onca bedduayı kısaca özetliyor.
1-resim
Bu temas sürecinde ise; yapılan çok önemli kanuni düzenlemeler Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete’ye hazırlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız imzalı 676 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” aynı gün yayına giriyor. Sonuç çok önemli çünkü üç yıldan daha az profesörlük tecrübesi olan kişilerin rektörlük yolu kapatılıyor. Yıldırım SALDIRANER’in ise yalnızca 1 yıl 3 aylık profesörlük tecrübesi bulunması nedeniyle rektörlük süreç ve hayalleri yerle yeksan oluyor.
Sıra geldi hakkımda malum havacılık haber sitesinde yaptırdığı gerçek dışı düzmece bilgiler, şahsıma yönelik iftira ve hakaret içerikli habere. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 02-11-2016 tarih ve 2016/5777 sayılı kararı tokat gibi çarptı yüzlerine ve alınan bu kararla yaptıkları hayâsız iftiralar yayından kaldırıldı. Artık rektör koltuğunda da oturmadığına ve kamu gücünü şahsi menfaatleri doğrultusunda da kullanamayacağına göre kendisine en güzel cevaplar adli mercilerde verilecek; yapılan hiçbir haksızlık yanlarına kâr kalmayacak.
Gelelim rektörlük koltuğunda kalarak 25 Kasım 2015 tarihinden 12 Kasım 2016 tarihine kadar yönettiği üniversitede olup bitenlere:
1) Üniversite, tarihinde ilk kez çalışanına maaş ödeyemedi; maaşın taksitler halinde yattığı zamanlar görüldü.
2) Üniversite gelecek eğitim-öğretim dönemine ait daha almadığı harç ücretlerini bile bankadan temlik ettirerek kredi kullanır hale geldi; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yazılı olarak “üniversitenin mali durumunun eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüremeyecek ölçüde zayıf olduğunun tespit edildiği” ihtar edildi.
3) Üniversitenin bu yıl mezuniyet aşamasına gelen pilotaj lisans öğrencilerinin aslında mezun olamadığı ortaya çıktı çünkü uçuşları tamamlanamamıştı.
4) Üniversiteye tarihinde ilk kez Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından tüm akademik birimlerinde kontenjan iptal ve öğrenci alamama cezası verildi; harç gelirlerinin kesilmesi nedeniyle üniversitede çok büyük bir gelir kaybı yaşandı.
5) Üniversite, tarihinde ilk kez kurumsal olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığını mahkemeye verdi; oradan da eli boş döndü.
6) Üniversite, 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ/PDY hain darbe girişiminin bir numaralı askeri sanıklarından Orgeneral Akın ÖZTÜRK’ün en uğrak yeri haline geldi; birçok konferans, seminer, özel gün ve etkinliğe şeref konuğu olarak katılım sağladı.
7) 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ/PDY hain darbe girişiminden sadece birkaç gün önce “aydınlık günlere çok az kaldı” şeklindeki söylemlerin dile getirildiği yönünde iddialar vücut buldu.
8) 17-25 Aralık süreci sonrasında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah GÜLEN ve Bank Asya’nın savunucuğunu üstlenen, televizyon kanalları ve sosyal medyada lehine propaganda yapan, rejim aleyhinde ise kararlama kampanyası yürüten, hükümetin bu yapıya yönelik suç uydurma eylemlerinde bulunduğunu yazılı olarak belirten kişi Yıldırım SALDIRANER’in yardımcılığına getirildi.
9) Anabilim dalı başkanı olarak görev yaptığı Turgut Özal Üniversitesi OHAL kapsamında FETÖ/PDY yapılanması nedeniyle kapatılan kişi THK Üniversitesi Mütevelli Heyetinde görevliydi ve şuana kadar bu görevine devam etti.
10) Devletimizin FETÖ/PDY unsurlarıyla yürüttüğü mücadele suiistimal edilerek içinde hiç bir suçu günahı bulunmayan üniversite personelinin yer aldığı liste 26 Temmuz 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirildi. Böylelikle kendilerini konunun dışında tutacak bir algı yönetimi yapılması ve kamu otoritelerinin yanıltılması amaçlandı.
11) Haksız ve sebepsiz şekilde iş akdi fesih edilen çalışanların açtığı onlarca davada ortaya çıkan tazminatlar neticesinde ciddi düzeyde kamu zararı oluştu.
12) Ayrılan akademik personel nedeniyle üniversite, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının bölümler için belirlediği asgari öğretim üyesi şartını sağlayamaz duruma düştü; bölümler arası personel kaydırmaları yapılarak zafiyet kamufle edilmeye çalışıldı.
13) İmzalanmış iş sözleşmesi olmayan ve üniversitede bir gün bile çalışmayan kişiler sanki aktif çalışıyormuş gibi evrakta sahtecilik yapılarak programların öğrenci alma tekliflerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bildirildi.
14) Mevzuat tarafından sınırlanmasına rağmen üniversitenin kurucu vakfına ait iktisadi teşekkülüyle ticari faaliyetler yürütüldü ve avans mahiyetinde mali işlemler gerçekleştirildi.
15) Akköprü Yerleşkesindeki Enstitüde sahte transkript, personelin çalınan parası ve hediye karşılığı öğrenci notlarının değiştirilmesi iddialarının üzeri örtüldü; herhangi bir tahkikat süreci başlatılmadı.
16) Tüm süreçlerini layıkıyla tamamlayan lisansüstü öğrencilerinin diplomaları kendilerine verilmedi; ancak konu birinci derecen akraba olunca gerekenler zaman kaybedilmeksizin yapıldı.
17) Önceki görevinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Üniversitenin Genel Sekreteri, farklı üniversitede akademik yöneticilik tecrübesi bulunan Üniversitenin Rektör Yardımcısı ve İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü okuldan atıldı.
18) Karaman’da akşam yemeğinde çekilen resimler ve kurulan rakı sofrasında açılmaya çalışıldığı iddia edilen meslek yüksekokulu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından veto yedi.
19) Öğrenci ve velilerin memnuniyetsizliklerinin hiç olmadığı kadar yüksek düzeylere tırmandığı gözlendi; demokratik haklarını kullanmak isteyen öğrenciler aleyhinde soruşturma açılarak disiplin cezası verilmesi teşebbüsünde bulunuldu.
20) Kendini kanun, mahkeme, hâkim ve savcı yerine koyarak kamusal bir alan olan üniversitenin kampüsüne kişisel husumeti olan kişiler için giriş yasağı getirildi; gariban güvenlikçiler suça alet edildi.
21) Üniversitenin başta profesör unvanlıları olmak üzere çeşitli öğretim elemanları akademik yayın/çalışmalar ve havacılık uzay bilimlerinden ziyade soruşturma raporu yazmada ihtisaslaştı.
22) Rektörlük Makam odasında sadece bayanlardan oluşan özel mahiyette “iyiki doğdun (!)” etkinliği yapıldı. Biat edenler çeşitli soruşturmalarda görevler yürüttü; kendilerini akladı, birilerine iftira attı. Üniversite Yönetim Kurulu Kararlarına muhalefet edenler korundu, kollandı, iyi yerlere getirildi.
Velhasıl-kelam; Atatürk’ün “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık.” sözünü yanlış anlayan malum yönetici bu süre zarfında ayağına dolaşacak birçok işe imza attı. Bundan sonrası için; adli makamlarda bu iddiaların haklılığını bizler açıklayacağız; hesabını ise onlar verecek. Unutmayın; kimsenin ahı kimsede kalmaz…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

40 Yorum

  1. 7 sene önce

    yeter artık bıktık bu durumdan 3 aydan beri maaş almıyoruz. beter olduk evimize alacakalarımızı alamıyoruz. kimse çıkıpta şu bu demiyor . ya illa içimizden birinin ölmesi mi lazım. devlet neden bakmıyorsun neden görmüyorsun bizi. yeter artık bıktık usandık. haykırışımızı duyun artık ya. köprüye çıkıp atlayalımmı yada yakalımmı kendimizi daha neyi bekliyorsunuz. kurtarın bizi bu zalim şeref yoksunu insanlardan. erdal hocam inlerinden çıkart şunları ne olur…

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Dünyanın en iğrenç canlısı kategorisinde altın ayı yavrusu ödülüne adaydır kendisi. Maneviyatı olmuyan Allah korkusu olmuyan aldığı nefes haram olan bir nesnedir kendisi.

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    FETÖCÜ herif yeni rektör oldua la, tam kamera şakası gibi. Topitop sakallı eski rektör ne yaptı acaba. Acaba kimin kuyusunu kazmak için uğraşıyordur. Yada hangi gariban bayan personelinin canını acıtmak için tuzak kuruyorsun. Tarantula gibi mubarek :))

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    Hocam ne demeli bilmiyorum ama yazdıklarınız bir bir çıkıyor zamanla, teşekkürler

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    Hocam ne demeli bilmiyorum ama yazdıklarınız bir bir çıkıyor zamanla, ellerinize sağlık

    Cevapla
  6. 7 sene önce

    Bu kuruma bugüne kadar gelmiş en kötü yönetim. Maalesef kendi personeli aylarca maaş almadan yaşam mücadelesi verirken hiç birşey yokmuş gibi davranan yada en ufak bir açıklamayı dahi çok görenler, mutlumusunuz eserinizden. Tarih sizi hiç unutmayacak…

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    Bu adam da zerre gurur olsa rektörlük yapmış olduğu bir üniversite de gorevine dekan olarak devam etmek yerine istifa edip gitmesi gerekirdi. Ama o yürek nerdeeeeeee…..

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    Birde o topitop sakalını kesmiş külliyeye çıkacam diye. Rezil. Reis senin gibilerinin ciğerini bilir. Hadi yaylan.

    Cevapla
  9. 7 sene önce

    Erdal Bey ne kadar güzel anlatmış hem üniversite nin durumunu hem de rektörün nasıl birisi olduğunu….
    Basarisizliklari ile adını altın harflerle yazdıran ilk ve tek rektör. Bu adamın yaptığı bir tane iyi bir şey yok mu diye merak edenler varsa ben cevaplayım. Gerçekten bir tane bile başarısı yok. Bu adam ve etrafındaki yönetici ve bayan personel ağırlıgi olan saz ekibi tüm haksizliklarin üzerini örtmeye çalışmış ve masum suçu günahı olmayan insanlara iftira atmislardir. Çünkü bu insanlar yalaka ekip takımı. Koltuktaki adamlarina güvendiler. Ancak şimdi o koltuk ona da kalmadı. Bir diğer konu, personellerı maddi yetersizlik sebebi ile işten çıkardığını savunan adam şimdi soruyorum yeni personel maaşları nasıl ödeniyor ? Bazı personellerin hiç bir gerekçe sunulmadan sözleşmeleri fesh edildi. Ve fesh edildiği tarihte tüm üniversite yönetimi işi gücü bırakıp isten cikarılan suçsuz günahsız personellerin web sayfasından isimlerinin çıkarılmasıni takip ettiler. Peki ya işinden istifa eden personellerin neden hala isimleri web sayfasında yer aliyor. Çünkü kendi yalaka takımından insanlar. Çok merak ediyorum bir yönetici de kalkıp bu yazılanlara itiraz edebilir mi aceba ? Emin olun daha söylenecek çok söz var…

    Cevapla
  10. 7 sene önce

    Allahlarindan bulsunlar boylesi hocalarin o kurumda durmasini istemiyorum maas haketmiyor onlar, gelsinler show tv de konusalim bana haksizlik yapan ogretmenleri tek tek desifre edecem yeter artik inonu

    Cevapla
  11. 7 sene önce

    Kadinin birinin iftirasi yuzunden ogretmenimden azar isittim. En iyi sinif arkadasim bana kustu. En iyi okul arkadasima yuz verme demis. Oysa ben masumdum. Tek istedigim Pilot olmakti. Onlar beni pilot yapmamak icin herturlu dalavereyi cevirdiler. Pilot yapmamak icin engellemeye kalktilar. En uzucusu bunu yapanlar hala orada hoca inonu

    Cevapla
  12. 7 sene önce

    Yoğun mesailer harcanarak kurulan ve geliştirilen bu güzide üniversitenin; Çömezlerin eline verilmemesi gerekliliğini dahi göremediniz.. Nitekim sonuç ortada… Neyse ki Reis gerekeni yaptı.. Gerçi bu kişinin profesörlüğü de?????….

    Cevapla
  13. 7 sene önce

    AMA HALA FARELER ORADA, YALAKALAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR. GERÇEK İYİ NİYETLİ KURUMUN TOZUNU YUTAN CEFAKAR PERSONEL DIŞARDA.ÇALAN,ÇIRPAN AKŞAMA KADAR HİÇ Bİ İŞYAPMAYANLAR MAAÇ ALMAYA DEVAM EDİYO, BALIK BAŞTAN KOKAR TABİ Kİ BUNLAIN BAŞIN DA DA ZALIM KAYA GELİYO…

    Cevapla
  14. 7 sene önce

    Yeni gelecek rektör EGO ve ASKİ ile arayı iyi tutup veresiye yazdırabilse bari. Kışın kaloriferler yanmıyor bir tarafımız donuyor. Tuvalete gidiyoruz su akmadığından yine aynı tarafımız pis çıkıyoruz :)

    Cevapla
  15. 7 sene önce

    Emme-Basma tulumba misali yamulmuş herif ama nafile. Fotoğrafı çekenide tebrik etmek lazım iyi yakalamış kerata :)

    Cevapla
  16. 7 sene önce

    Bu üniversitenin öğrencisi olmaktan utanıyorum. Geldiğimden beri 3 tane rektör değişti. Bir türlü düzene girmiyor okul. Mütevelli Heyet Başkanı çok pasif ve yetersiz. Rektörün elinde maymun oldu üniversite.

    Cevapla
  17. 7 sene önce

    Reis ayağını uzatsa kesin öpermiş.

    Cevapla
  18. 7 sene önce

    THK tam bir rezalet yumağı…. Hepsi ayrı bir olay; Kürşat’ın Akın Öztürkle ilişkileri bir yanda, Alimin FETÖ avukatlığı diğer tarafta, Yıldo’nun ahlaksızlıkları ikisinden de öte… bilemedim ne demek lazım. Adamlar ruhlarını şeytana satmışlar…. Allah ıslah etsin….

    Cevapla
  19. 7 sene önce

    Kapatsınlar arkadaş burayı. Ne kadar lazım sanki. İçine ettiler herşeyin. Varlığıda anlamsız hatta zarar bir yer burası.

    Cevapla
  20. 7 sene önce

    ÜNİVERSİTENİN BAŞINA SÜZME FETÖCÜ, PENSİLVANYADAKİ FETÖ BAŞININ DİLİNDEN İSMİ DÜŞMEYEN A.İ. YARIN GEÇERSE HİÇ ŞAŞIRMAYIN. ÇÜNKÜ BURASI THK. BURADA HAYALLERİN SINIRI YOK :)

    Cevapla
  21. 7 sene önce

    Tek kelimeyle tiksinç. Bu yapı ve başındaki Türkiyede olmaması gereken bir müessese. Heleki Akın Öztürkle olan işbirlikleri ve mevcut A.İ.’ın FETÖ avukatlığıda eklenince iğrenç ötesi bir durum ortaya çıkıyor. Ama biraz sabretmek lazım. Çünkü bu Genel Başkanı ilk olarak bu ex-rektör satacak. Adamın kanında var riyakarlık.

    Cevapla
  22. 7 sene önce

    “Kral Çıplak” demeye bazı insanlar cesaret edememiş, edenler ise sesini duyuramamıştır. Cesaretinizi tebrik ederim.

    Cevapla
  23. 7 sene önce

    Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Sayın MHP Başkanımız, THK nun içinde bulunduğu bu duruma duyarsız kalmayacağı inancındayım. Kara görünmüş.

    Cevapla
  24. 7 sene önce

    BELGELER KONUŞUYOR, DETAYLAR KRİTİK. HÜKÜMET VE SN. CUMHURBAŞKANIMIZ BU DURUMLARA MUTLAKA BİR ÖNLEM ALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    Cevapla
  25. 7 sene önce

    Sayın devlet büyüklerim, kurum yok oluyor. Herkes perişan gırtlağa kadar borca girdi. Maaşlar ödenmiyor.

    Cevapla
  26. Genel kurul zamanında hiç bir yer satılmayacak dendiği halde neden personeller maaşı BİR YERLERİN SATILMASINA BAĞLI. Kuruma bir an önce devletin el atması gerekiyor. Devletin yetkililerine sesleniyorum; Duyun, Görün artık…

    Cevapla
  27. 7 sene önce

    Devletin THK’daki yapılaşmaya neden ilgisiz kaldığı merak konusudur. Malumunuz üzere iş mahkemeleri ve icra dairelerinde THK’dan tazminat alacağı olanların onlarca dosyası var. Keyfi uygulamaları yüzünden tazminatlarını alamayanlar dava sonucunda ciddi faiz alacaklardır. Tabiki bu keyfi uygulamaya girmektedir. Dernekler Kanununun 27. Maddesi şöyle der: “Türkiye Kızılay Derneği ve Türk Hava Kurumunun tüzüklerini onaylamaya Bakanlar Kurulu yetkilidir, Kamu yararına çalışan derneklerin mallarına karşı suç işleyenler Devlet malına karşı suç işlemiş gibi cezalandırılır” hükmüne haizdir. Yani bu davalar sonucunda keyfi uygulamaya sebebiyet verenler hakkında işlem yapılması hadisesi yaşanacağı kaçınılmazdır.

    Cevapla
  28. 7 sene önce

    Eyyyy yüce yaradan. İşimizi, ekmeğimizi elimizden alan, ailelerimizle bizi bu kışta soğukta muhtaç bırakan zalimlerin yanına yaptıklarını bırakma. Hak ve adaletini esirgeme yarabbim.

    Cevapla
  29. 7 sene önce

    Seçimde toplu iğne dahi satılmayacak diyordunuz. Neden satıyorsunuz peki malları. Laf ola beri gele. http://www.karadenizgazete.com.tr/bolgesel/turk-hava-kurumu-trabzon-da-satiyor-/139286

    Cevapla
  30. 7 sene önce

    Yazılanları okuyorum, bir düşünüyorum olanlara hayret ediyorum. Garabet dolu. Bunların yönetime geldiği günden bu yana 13 ay geçmiş. Bir şey çıkmaz artık. Erdal hocam. Bunların yüzüne vura vura anlatın bütün gerçekleri.

    Cevapla
  31. 7 sene önce

    Hükümet konuya bu kadar hassas yaklaşırken YÖK neden bu adamları korur anlamak mümkün değil.

    Cevapla
  32. 7 sene önce

    Sayın devlet büyüklerimiz maaşlarımız ödenmiyor, haklarımız verilmiyor. Bu Türk Hava Kurumunu ne zaman el atacaksınız.

    Cevapla
  33. 7 sene önce

    Abicim, sular durulmuyor. Erdal Hocam elinize sağlık ne diyelim.

    Cevapla
  34. 7 sene önce

    Maaşlarımızı vermiyorsunuz, ayrılsak tazminatlarımızı ödemiyorsunuz, mahkemeye gidin hakkınızı arayın diyorsunuz. Hangi hak hukuktan bahsediliyor, anlaşılır gibi değil. Ama şu anlaşılır bir şey, 13 ay öncesine kadar yani siz yönetime geldiğinizden buyana bu kurum daha da dibe battı. Keyfi politikalar nedeniyle kurumu zarara uğratanlar için kanun açık ve kaçınılmazdır. Dernekler kanununu tekrar okuyun derim bence.

    Cevapla
  35. 7 sene önce

    Kaleminize sağlık doğruları söylediğiniz o kadar net ki nasıl cevap ve hesap verecekler merakla bekliyoruz

    Cevapla
  36. 7 sene önce

    Allah belalarını vermiş zaten … !!!

    Cevapla
  37. 7 sene önce

    Biliyorum ki hükümetimiz yakın zamanda bu düzenbazlara kökten müdahale edecektir.Hükümetimizin arkasından iş çevirip bizdenmiş gibi dsvranamazsınız.Çakallar sizi…

    Cevapla
  38. 7 sene önce

    Yazıklar olsun.THK ya yaptığımız bağışlar haram olsun.

    Cevapla
  39. 7 sene önce

    Kalemine ve yüreğine sağlık hocam. Yine döktürmüşsün.

    Cevapla
  40. 7 sene önce

    sayın cumhurbaşkanım bu konulara artık mutlaka el atacaktır inancındayım. Yazılanlar dehşet verici.

    Cevapla