featured

TERÖR OLAYLARINA ROBOT ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ ?

Flaman robot şirketi Zorabots, Schipol ve Ostend Havalimanları’nın korunması için Hollanda ve Belçika polisiyle bir proje başlattı.
Star Wars taraftarları olan iki mucit ve bilim adamı, havaalanlarını devriye gezerek emniyet altına almak zorunda olan polis ve ordu mensuplarının çalışma yükünü hafifletmek için çözüm bulmuş olduklarını düşünüyor. Çözüm Belçika’lı bir robot.
Şirket, “askerlerimiz ve polis memurlarımız harika bir iş çıkarıyor, ancak terörist tehditleri karşısında bitkin durumda kalıyorlar. Robot, gözetim görevlerinde kendilerine yardımcı olabilir ve personel sayısını azaltır ” ifadesini kullanıyor. Robotun adı “Biber”.
Ostend’de, Zorabots şirketinin CEO’ları olan Tommy Deblieck ve Fabrice Goffin, Belçika’nın ünlü gazetesi La Dernière Heure’in işyerini izlemesine izin verdi. Sadece dört buçuk yıl önce 40 kişi ile kurulan Belçikalı şirket, günümüzde insan robotlarında dünya lideri.
Pepper son teknolojiye sahip bir robot ve yolcuların her türlü ihtiyacını karşılamak üzere programlanmış. Tatilcilerin 1000 den fazla sorusuna 19 dilde cevap veriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir