featured

TEKNİK A.Ş SÖZLEŞMESİNİN PERDE ARKASI

Teknik A.Ş nin Toplu İş Sözleşmesi süreci beklendiği gibi bitti. Dikkat ederseniz, beklendiği gibi diyorum.
Bilirsiniz, “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” derler. Bu Atasözümüzün yaşanan toplu iş sözleşmesi süreci ile ne ilgisi olabilir diye düşünenler için hemen konuma gireyim.
Öncelikle toplu iş sözleşmesine taraf olan Özçelik İş sendikasının ve başkanının havacılıkla uzaktan yakından alakası yoktu. Tabii ki, Yunus Değirmenci havacılık sektöründen bihaber olunca bilgileri Şube başkanı olarak atadığı, benim temsilci dediğim kişiden almak zorunda kaldı ve sonuç olarak ruhsuz bir toplu iş sözleşmesi imzalanmış oldu.
Toplu İş sözleşmesindeki stratejiyi THY/Teknik adına Ahmet Karaman ve Çelik İş adına da Yunus Değirmenci’nin yürütmesi işin olağan seyri iken, Ahmet Bey bu görevi, hesap uzmanı (muhasebeci) Fazıl Beye, Yunus Değirmenci’de görevi şube başkanı olarak atadığı Yavuz Güver’e devretti.
Hatırlarsınız;
Yavuz Güver Bey, bir anda THY’den emekli ve Özçelik İş’in şube başkanı oluverdi. Emekli olmadan, şube başkanlığı sözü verilmese durduk yere neden emekliliğini istesin ki?
Hak-İş konfederasyona bağlı Özçelik İş sendikası Teknik A.Ş yi bir şekilde eline geçirince, Teknik A.Ş de çalışmış ve emekli olmuş birini şube başkanı yapmak zorunda kaldı. Çünkü Özçelik İş sendikası daha önce havacı olup ta bir şekilde Metal İş koluna geçirilmiş bir başka iş yeri olmadığından konuya hâkim olamazdı.
Benim tahminime göre; Özçelik İş işverenle görüştü ve Teknik A.Ş ile Özçelik İş arasındaki irtibatı sağlayabilecek birinin kendilerine tavsiye edilmesini istedi. Neyse uzatmayayım bu kişi Yavuz Bey oldu. Yavuz Bey; Hem THY’den tüm özlük haklarını (pas bilet dahil) alarak emekli oluyor, emekli maaşı almasının yanı sıra birde sendika şube başkanı olarak ayrı bir gelir daha kazanmış oluyor. … Hani bir sözümüz vardır. “Yemede yanında yat” derler ya işte öyle bir durum.
Yavuz Bey geçmişinde de başarılı(!) bir arkadaşımız idi. Hani o Yunan HATA firmasından alınan lisanslar var ya… O konuyu sadece Yavuz beye bağladılar. Halbuki bu konu yine işveren tarafından kotarılmış ve o zaman ki, SHGM’nin lisans verme sıkıntısı içinde olduğu dönemde lisanslı teknisyen açığını giderebilmek amaçlı Teknik A.Ş  yönetiminin bilgisi doğrultusunda yapılmış ortak bir girişim idi. Yavuz bey tek başına günah keçisi ilan edildi. Halbuki bu işin arkasında Yavuz bey tek değildi.
Şimdi siz bu Yavuz Bey ve Fazıl Bey den ne bekliyordunuz ki… Aslına bakacak olursanız işveren olarak Fazıl Çiftçi görevini yaparak sözleşmeyi ucuza kapattı diyebiliriz.
Her zaman söylerim. İşveren işveren gibi, sendika da sendika gibi davranmalıdır. Bu açıdan baktığımızda,Fazıl beyi kutlamak gerekir. Çünkü çalışanların da işverene karşı maaşlarını ödediği ve gerekirse denetleyebileceği  sendikaları vardı. İşçiler kendi sendikalarını kullanamıyor ve istekleri doğrultusunda hareket ettiremiyorlarsa, başta delegeler olmak üzere çalışan kesimde suçludur.
Neyse konu üzüyor. Sadede geleyim.
Sözleşme boyunca, Yavuz bey de Fazıl Bey de aynı enstrümanı çalıp durdu, sizler de 3 ay boyunca aynı müziği dinlediniz. Teknik A.Ş deki toplu iş sözleşmesi stratejisi tamamı ile bir fiyaskodur.
Kısaca; Teknik AŞ de sendika olmasa idi de aynı hakları alırdınız, şimdi de aynı hakları alıyorsunuz.
Değerli okurlar;
Öncelikle sizlere refah payı nedir onu anlatıp sonra sözleşmeye bağlamaya çalışacağım.
Bildiğiniz üzere THY’de ki toplu iş sözleşmelerinde her zaman enflasyon farkları alınmıştır. Bu sözleşmede de alındı. Ocak-Temmuz arası oluşan (reel değil) %9,17 enflasyonu zaten cepte biliyordunuz. Bu enflasyon rakamı geçmişe dönük son altı aylık alım gücü kaybınızı gösterir. Tabii ki gerçek enflasyonun yani alım gücünüzün kaybı %9,17 den çok daha fazla olduğunu söylemeye gerek bile yok.
Ancak; Çalışanlar olarak enflasyon kaybını bir şekilde aldınız diyelim. Peki, bu kaybı almak, size ekstra refah mı yaratır yoksa sadece 6 ay öncesindeki alım gücünüze tekrar kavuşmanızı mı sağlar? Tabii ki bu enflasyon farkı yani %9,17 sizin Ocak-Haziran 2018 arasında ki paranızın değer kaybıdır.
Başka bir tabir ile alım gücünüzü 6 ay önceki duruma getirtir. Yani sıfıra sıfır elde var SIFIR.
Ekstra olan REFAH payıdır. Şimdi diyeceksiniz ki, enflasyon farkını aldık. Yani, altı ay öncekindeki alım gücümüze kavuştuk. Refah payı da neyin nesi oluyor?
Sevgili Arkadaşlar; İnsan olarak hepimizin ailesi var. Kimimiz evli, kimimiz evlenecek, kimimiz ana babasına bakıyor, kimimiz ise bekar olarak yaşamını sürdürüyor. Bu yaşamlarında evleri, eşyaları, araçları, kılık kıyafetleri eskiyor. Belki de çocukları okula başlıyor ve bir dolu ekstra gider oluşuyor.  Bu değişiklikleri nasıl yapacak?
Ocak-Haziran ayına göre aldıkları ücret enflasyon farkı ile çalışan kesim yerinde sayıyor. Her insan düne göre bugününün refah düzeyinin daha iyi olmasını ister. İşte yukarıda eskidiği için değiştirmek zorunda oldukları eşyaları, araçları ve tabii ki sosyal seviyelerini yükseltebilmek için mutlaka enflasyon rakamının dışında farklı bir ücretin daha olması gerekir.
İŞTE BU REFAH PAYIDIR.
İki senelik başlayıp üç senelik olarak imzalanan Toplu iş sözleşmesinde, ne istendi ve ne alındı? İşveren ve sendika (ben birlikte çalışıyor olarak görüyorum) %14 İSTEDİ. Bu %14 ün %9,17 si geçmiş enflasyon farkı idi.
THY bu rakamı sendika olsun veya olmasın her zaman verdi ve verir de…
O halde bu garanti  olan %9;17 yi ,sendikanın ilk altı ay için istediği  %14 den düşelim. Ne kaldı? %4,83 ve pazarlık başladı…
İşte şimdi tiyatro başlıyor… İyice arkanıza yaşlanın ve okuyun…
Toplantı üstüne toplantı. Çalışanda heyecan dorukta… Ancak işveren ve sendika rahat. Onlar sonucu biliyor. “Hımmm hemen vermeyelim, oyun belli olur, uzatalım…” sözcükleri havada uçuyordur. Bu görüşmede şu maddeler kaldı bu maddeler kaldı… Heyecan yine dorukta… Nefesler tutulmuş bekleniyor.
Acelesi yok yahu. Onlar rahat. Her dönem oynanan tiyatronun tadını çıkarın biraz.
Neyse uzatmayalım, Temmuz-Ağustos-Eylül ayları geçiyor ve sonuçta o kadar kavga (!) gürültü (!) Veeeeee Sonuç; 3 yıllık refah payı olarak istenen %4,83 ama ancak  %3,33 alınabiliyor.  ALIN SİZE GERÇEK ZAM. REFAH PAYI YANİ
Aslında bazıları başarılı olarak görebilir? Bence de başarılı…Bakış acısına göre değişir.  Neden mi? Sen sendika olarak refah payı olarak %4,83 isteyip %3,3 verilirse bu yakın bir rakamdır ve istenen rakama göre başarılı sayılabilir. 3 seneye vurduğunuzda her seneye sadece %1,1 refah payı düşüyor. Önemli olan taslakta bu kadar komik bir refah payı istenmesiydi. Bu kadar az rakam istersen işveren bu rakamı daha azaltarak verir. ÖYLE DE OLDU.
Aslına bakacak olursanız ben olsam ve bu durumda kalsam, işverene söyle bir teklif yazardım.
Sevgili İşveren; Biz 3 sene boyunca refah payı falan istemiyoruz. Siz bizim enflasyon farklarımızı verin yeterli. Refah payı olarak da, sendikaya vermek zorunda bırakıldığımız aidat parasını, bizim adımıza ödemeniz yeterli olacaktır.
Bir başka bakış açısı ile 3 senelik alınan zam, aşağı yukarı, sendikanın sizlerden 3 sene içinde alacağı aidat kadardır. Çünkü sizin senelik refah payınız,1;11 dir.
Tabii ki bu yazının muhatabı, Teknik A Ş deki şube ve temsilcileri değildir. Muhatap Başkan Yunus Değirmenci olup cevap vermek isterse bu sütunlar ona da açıktır. Tekzibini Aynen yayınlar ve gerekirse anında cevap veririm.
NOT/ Bu arada toplu iş sözleşmesine Ekim-Kasım-Aralık ayı enflasyon farkı olarak eklenen %9 luk fark, İlker Aycı tarafından avans niteliğinde verdirilmiş olup, sene sonunda bu avans niteliğinde verilen %9 fark  çıkartılıp yerine altı aylık enflasyon farkının tamamı yansıtılacak denmektedir. 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

66 Yorum

  1. uzerinden baya bi geçti ama uyku girmiyor gözüme. Allah belanı versin yazvuz, Allah daha cok belanı versin yunus, çolugunuzdan cocugunuzdan cıksın insallah

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    tis öncesinde 60 lira olan aidatim 132 oldu.yani yuzde 120 kendine zam yapti ;) muhendislerdede 100 lira civarinda artiş var. O oldu şu oldu bizi baglamazki, bizim icin topladigi paralari harciyor mu ? tabiki yokkk.Birdahaki tisde degistirmek lazim yoksa dahada kötüye gidecek. Demedi demeyin.

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    Hangi Hat Bakım nöbetçi müdürü görevden alındı .Bilen var mı ?

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    İşimizi sevelim sayalım arkadaslar herkes gelip geçici ingilizcemizi geliştirelim hersey zamanla daha iyi olacağına inanıyorum Allah devletimize şirketimize zeval vermesin .

    Cevapla
  5. 5 sene önce

    Enflasyon oranı kaç çıkar sefa bey bir tahmininiz varmı?

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Ben ancak enflasyonun gerçek anlamda (piyasa da yaşanan gerçek enflasyon) bilebilirim. Tabii ki bu gerçek enflasyonu uygulamıyorlar. Hükümet enflasyona farklı kriterler eşliğinde bakıyor ve piyasadaki reel enflasyonla örtüşmüyor. Şu anda hükümete sorsan onlarda Aralık sonunda belli olur derler. Henüz kaç çıkması gerektiğine karar vermemişlerdir.

      Cevapla
  6. 5 sene önce

    Herkes kendi işine bksın kimse kimseyi karalamasın, övmesin kolay gelsin arkadaşlar seviyeli olalım.

    Cevapla
  7. 5 sene önce

    Arkadaşlar ik liste hazırlamış böyle orda burda mail atanların tartışanların falan listesi iş aktini sonlandıracakmış üstelik tazminatsız iş yeri düzenini bozmak ve toplumu germekten varmı bilginiz çevrenizde kulağınıza gelen

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Bırak korku salmayı tög bırak muş mış edebiyatını. Bilmediğini ispatlayamayagini konuşma.

      Cevapla
  8. 5 sene önce

    Şimdiki Şırnak valisinin damatlarıdır kendisi. Sefa beyin dediği gibi siyasi bağa gerek yok. ama kendisini kişiliğinden dolayı tanırım yapabilir konuşkan ve girişkendir haksızlığa boyun eğmeyecek biridir.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Arkadaşlar adamın olacağı varsa da olmaz yapmayın burda isimlere zarar veriyorsunuz yok şırnak valisi damadı yok o yok bu bakın yanlış yapmayın bu işi yapan başlatan kimse arkadaşımıza zarar veriyor.

      Cevapla
  9. 5 sene önce

    Bence arkadaş doğru söylemiş. Uğur Alanbay sevilen renkli bir isim.Yönetimsel olarak siyasi bağının güçlü olması önemli, en azından yöneticiler tarafından saygı görür ve olayları çözer diye düşünüyorum .Duruşu sağlam bşr arkadaş inşallah değişmez.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      :) Arkadaşlar sizin siyasi bir bağa ihtiyacınız var mı ki? Siyasi bağ bugün vardır yarın bir başka siyasi yapı gelince oraya yönelik birini mi bulacaksınız:) Sizin mesleğinizde siyasete ne gerek var. Bilginiz,deneyiminiz, iş bitirme kabiliyetiniz, tahsilinizi kullanmanın yeter de artar bile. Mesela benim yönetim bağım güçlüdür ama siyasi bağım yoktur. Mevcut yönetimi de zamanı geldiğinde acımaksızın eleştirim. Bu beni yanlış kişi yapmaz.Sözü dinlenir kişi yapar.Ayrıca, hiç bir parti üyesi de değilim olmamda…Siz önce kendinize ve sonra mesleğinize inanacak ve vazgeçilmezliğini ortaya koyacaksınız. Size tavsiyem siyasetten uzak durun.Sizin siyasetiniz mesleğiniz,iş ahlakınız ve bilginizdir. Lütfen siyasi bağ,abi,dayı aramayın. Kendinize ve doğrularınıza inanın. Yalvararak, ağlayarak,siyasi telkinle hiç kimse bir yere varamaz. Her zaman ön planda olmanız için kendi mesleğinizin kıymetini bilip doğru yapın. Kişiliğiniz paradan daha ön planda gelsin. Yeterli

      Cevapla
    • Alttan iş çevirir ,herkesin ardından konuşur, saman altından sunyürütür , hiç Arkadaşı yoktur , seveni yoktur,sevmeyeni çoktur .kendini Ali kıran başkesen sanıyor ama kulağını bi çeksem korkusundan yavuz güverin koltuğunun altına kaçar . Bu şahıs Saw baştemsilcisi.

      Cevapla
  10. 5 sene önce

    Yavuz guver uğur alanbayla görüştü diye duydum yardım istiyor saw için eğer uğur bastemsilci olursa guvenimiz tam doğru kişilik bence ..siyasi bağlantıları kuvvetli ve arkadı sağlam..

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Kafaya bak temsilcinin siyasi bağı ne alaka sanki muhtar olacak yol yaptırcak

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Burda yalan yere insanların adını lekelemeye gerek yok. Ayıptır.

      Cevapla
    • Ugurun ismi mantıklı en azından seviyeli şimdiki temsilci gibi değil desteklerim

      Cevapla
  11. 5 sene önce

    Valla kimse kusura bakmasin, bunlari buraya bende yazarim. Bu hesaplari yapmak zor degil,herkes sendikaninda sirketinde ne oldugunu biliyor. Ayni seyleri isitip isitip onumuze koyma abi,sana sendika kur dedik,dernek kur dedik hicbirini yapmiyosun. Zaten kazigin dik alasini yemisiz bide tekrar hatirlatip daha cok sinirlerimizi hoplatma bence. Somut bir adim aticaksan bekleriz,daha oncede yazdim illa sendika kur demiyoruz sana bir dernek kur en azindan kac kisi oldugumuzu biliriz. Hergub yaz abi hergun yaz sendika yax fazil yaz ahmet yaz yavuz yaz yunus yaz aidat yaz.. cok yardimci oluyo bunlar bize.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Sevgili kardeşim
      Sanırım anlatamadım. Benim kişisel bir beklentim yok. Teknik A.Ş çalışanlarının yorum sayıları ve içerikte yazdıklarını yaparız ederiz söylemlerinin de iş gerçeğe dönüşeceği zaman devam etmeyeceğini de tahmin edebiliyorum. En yasal hakkı olan dayanışma aidatını bile vermeye çekinen bir kitleye güvenip yeni bir sendikal yapılanmasına gittiğinizde ortada kalırsınız. Ben sadece sendikal konularda çalışanları bilgilendiriyorum.Meydanın boş olmadığını ve yaptıkları icraatlerin en azından medya aracılığı ile takip edildiğini bilmeleri sağlamaya çalışıyorum. Kısaca eski bir meslektaşları olarak ağabeylik yapıyorum.
      Dernek kur diyorsunuz derneğiniz zaten var. UTED zamanında çok etkin bir dernekti hala da öyle olabilir. Yönetimini beğenmiyorsanız değiştirebilirsiniz. Türkiye’nin en saygın mesleklerinin başında gelen uçak teknisyenliğini sıradan bir meslek haline getirenlere veya görenlere söylenecek çok söz var.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sana senin bir beklentin var demedim abi, oyle oldugunuda dusunmuyorum. O yuzden sana yaziyoruz zaten. Dayanisma aidati odemeye cekinen bir kitle var evet. Bu da uted gibi derneklerin etkisizlesmesinden kaynakli,isverinin baskisindan kaynakli, sendikanin acizliginden kaynakli. Kime guvenip adim atalim. Bunlarin hangisi arkamizda duracak. Adamlarin elinde tek bisey var. Kovariz, kovariz kapiyi acsak adam doldururuz. Sen dernegi kur gercekten yardimci olmak istiyorsan. Beklentin yoksa,beklentisiz dernek kur. Bizde samimiyetini gorelim. Tis konusunda konusuyoruz da tis gibi 50 tane konu var konusup halletmemiz gereken. Bizim yonetimle aramizda bag olacak birine ihtiyacimiz var,buda medyadan olmuyor abi. Bunu sirket icinde deneyenler issiz kalacagi icin,disardan senin gibi teknisyenin nabzini bilen korkacak kaybedecek birseyi olmayan birinin yapmasi gerekiyor. Bu isi de sen yapmazsan kimse yapmaz. Sadece haber olarak kalir. Biryerdeb sonra sıkılınır, haberler bile okunmaz hale gelir.

      Cevapla
    • Dayanisma aidatı tam olarak kime gidiyor ? Hak işe mi ?

      Cevapla
      • Yönetici 5 sene önce

        Konu para değildir. Aidatın gittiği yerde önemli değil. Tabii ki sendikaya gidiyor. Burada anlanması gereken dayanışma ile sendikaya sen bizi iyi temsil etmedin mesajı vermek içindir. Kısaca güvensizlik oyu da diyebilirsin. Ben kimseye dayanışma ver verme demem. Bu sizin kararınız. Sanırım memnuniyetiniz var o halde aynen devam 3 sene sonra yine bir daha düşünürsünüz

        Cevapla
  12. 5 sene önce

    Şu an bitmiş ve tadili ancak taraflar arasında anlaşma olduğu takdirde gelişecek bir sözleşme var. Bundan sadece ders çıkartılabilir ki Sefa Bey rakamsal doneleri ortaya koymuş.Sendikadaki X şahsı suçlamak yada yönetimdeki isimleri hedef tahtasına koymak yersiz. Madem bir neden böyle oldu listesi yapacağız başlayalım 1 uted Instagram fenomeni çabasını bırakıp tepki verir görüşü alınır konuma gelmeli, facete yada burada yazan yok yeni sendika kuralım deyip iş hukukunu bilmeyen arkadaşlar realite içerisinde mücadeleye girmeli, 70 yaşındaki Sefa Beyden medet umanlar onun yaptıklarını bir özet okuyup bunu nasıl daha üst noktalara tasiriz bunu düşünsünler.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Çok yaşayın emi siz:) 70 yaşında yaptınız beni. İnşallah o günleri görürüm:)
      Hiç bir zaman umutsuz konuları yazmam. Benim yazılarım tavsiyelerden ibaret. Önce ki yazılarımda yazdığım üzere profesyonel sendikacılık bana göre değil. Bu nedenle aklımın köşesinden geçmiyor.
      İnsanlar o kadar değişmişler ki inanılmaz. Benim uğraşlarımın arkasında bir şeyler arar hale gelmişler. İnsanlık,ağabeylik, yardımsever lik olabileceğini bile düşünemez olanlar var. Aslında olağanüstü genel kurul yapmak mümkün. Teknik A.Ş deki delegeler veya tüzüklerinde yazan sayı kadar üyeler, imza topladığında yapılabilir. Yani tepkisiz bir toplum olmamalıyız. İyiyi alkışlamalı kötüyü ise değiştirmeliyiz.. Yasalara uygun girişimlerden zarar gelmez. Hiç bir şey değiştirilemez değildir. Teknik A.Ş gibi büyük bir kurumun çalışanları bu kadar acemi bir yönetime teslim edilmemeli.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bilek güreşi geçmişiniz,yaşam enerjiniz 100e kadar yolunuz var. Çelik işin tüzüğüne online kolayca erişebilen var mı bilmiyorum ama 45000 üyesi olan bir sendikaya ilk etapta tüzük değişikliği ile aidat indirimi teknik aşdeki bu işin peşini bırakmayacak üyelerle zor görünüyor. İşin bir ilginç yanı da çelik is havacılık şubeden vaz geçerse kozu. İstanbul şubelerinden birine bağlayıp yokuş yapmada level atlayabilir biliyor ki karşısında buna tepkisiz kalacak bir teknik aş nüfusu var. Yavuz Guver olayına gelirsek 2009 dan beri doğaçlama bir şey yapmadı kendine verilen sufleyi EASA da olsun sendikal anlamda olsun başarıyla oynadı. Şu an kabul etsek de etmesek de teknisyenlik mesleğine darbeyi o indirdi. Türkiye’de EASA sınavlarını ilk o getirmedi ama şu anki yetki kozunu yitirmeye sebep olacak kişilere lisanslandirmayi başlatan odur

      Cevapla
  13. 5 sene önce

    Arkadaşlar bu saatten sonra yapılacak tek şey var dernekleri güçlendirmek. Çünkü sendikadan bize hayır yok. Dernekleri güçlendirip istediklerimizi dernek vasıtası ile iletmek. Sendikanın ne halt olduğunu 4 senedir yaşıyoruz görüyoruz. Sevsen de sevmesene kısa vadede bu hükümet var iken kesinlikle değişmez.

    Cevapla
  14. 5 sene önce

    Sefa bey Yavuz Güver dediğin Adam Gökkuşağı hareketi ile beraber olup Ayçin Ve Emek Meclisine Karsı işverenin(Hamdi Tooçunun)Tezgahına hizmet eden adamdır.Tabiki onu Alıp Çelik iş Havacılık Sb.Baskanı yaparlar.Seni yaoacak halleri yok.

    Cevapla
  15. 5 sene önce

    Sendikanın bize attığı mailde AO da iş ve kıdem haricinde diğer sosyal yardım,dil vs ek ödemlerden de kesinti olduğu yazıldı. Halbuki AO da sadece iş ve kıdemden kesiliyor. Bir de %1,5 dan. Bizde ise %2,22 den.

    Cevapla
  16. 5 sene önce

    Sefa bey merhabalar, yazınızı okudum ve çok beğendim ve teşekkür ederim .17 kasım tarihinde bende sendikaya böyle bir mail attım.ben size göndermedim ama mevzu bir yerden kulağınıza gelmiş demekki.Sefa bey benim sendikaya attığım bu mailde ne işverene nede senidkaya kötü bir söz söylemedim hakaret etmedim.Karsimdaki kişiler ne astım nede üstüm olmadığı için dengim insanlar oldugu ve ortada bir haksızlık varken bu haksızlığa kabullenmedigim için Mailimi büyük harflerle ve sert bir üslup ile yazdım yapin edin gibi(haksızlık karsisinda susan dilsiz seytan gibidir.bir haksizlik oldugunda onu eliniz ile diliniz ile yada kalbiniz ile buğz edin buda imanin en zayif noktası.zalim yoneticiye yanlışını bildirmek icin)ve bana UKALA denildi.içi havacılık aşkı ile dolu olan işini çok seven yaptığı işi severek yapan bana UKALA denildi.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Ve bu baş temsilci(tamamiyle sendika yanlısı olup işçi yanlısı olamayan) bu kişi ki hangarlarda esip gürleyen el kol hareketleri yapan, karşısındaki kişileri küçük gören, alaycı bir şekilde konuşan ve cs/ss lere neden bir şey almadınız dediğimizde sizene siz bize yetki vermedinizmi imzaladik bitti diyen bu şahıs bana UKALA dedi. tüm hak iş tüm özçelik iş yavuz güver, baştemsilci ve diğer temsilciler benden ÖZÜR DILEYECEKLER bekliyorum. bizlere attıkları mailde thy ao dan örnek vermişler hiç araştırma yapmadan tüm brüt ücretlerinden sendika aidatı kesiliyor diye(gözümüzü korkutmak veya gözümüzü boyamak için)bizim kestiğimiz sadece iştazminatı ve kıdemtazminatı dediler.verdikleri örnek hem yanlış hemde göz korkutma.yanlış bilmiyorsam onlardan %1.5 kesiliyor ve sosyal yardımları 750tl. şuanda bizim sendikamız bizden iş ve kidemden% 2.2 kesiyor.benim bu ay verdigim 185 tl thy ao daki gibi %1.5 kesilse tüm brüt ücretimden 170 lira kesilir.ben ve bir çok arkadaşım bu konudan çok mağdur.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Ve ayrıca kendi arkadaşlarımdan dost diye tanidigim kisilerdende tam bir destek göremedim. bir kaç kişi haricinde kimseden destek göremedim. belki içlerinden çok şey geçti. belki ne yapıyor bu dediler. bu konuda bir kırgınlığım var bana hakaret edildiğinde kimse bana destek çıkmadı. ama icimdeki havacılık ateşi ve işimi sevmem hiç bir şekilde değişmedi.yazdığım herşeyin arkasındayım. rızık korkusunda olan bir insan değilim. rızķı veren ALLAH tır. bildiğiniz gibi doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar yalan söyleyeni ise 9 koye muhtar yaparlar. Ben insanların hal ve hareketlerine tavırlarına karşı ederleri ne kadarsa giderimde o derece olan bir insanım alttan alacak bir insan değilim. herkese çok teşekkür ederim. kusura bakmayın verdiğim rahatsızlık için

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bekir kardeş hadisi Şerif’lerden örnek vermişsin pek güzel peki sen işverene böyle davranabiliyormusun hakkknı arayabiliyormusun? Erdem Koç Erol kuru bunlarada aynı üslubu kullanabiliyormusun?

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bana kardeş diyemezsin.ben senin kardeşin değilim. ilk önce sen kimsin adını soyadını açıkça bir yaz. birde burada provakatörlük yapmaya çalışma. beni tanımıyorsan benim hakkımda yorumda yapma.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Tamam bekir sen saksı değilsin sendika senden özür diler hakiş hatta c.başkanı belki trump bile diler senden affet eyyy bekir die eylem yaparlar tüm dünyada

      Cevapla
  17. 5 sene önce

    Sende olmasan simdiye kadar unutulmuş gitmişti bu konu he. Bak 1 -2 hafta yazma herkes unutur bu sözleşmeyi :)

    Cevapla
  18. 5 sene önce

    bu nasıl rezalet bir düzen, yazdım yazdım sildim Allah belalarını versin başka ne diyeyim…

    Cevapla
  19. 5 sene önce

    Kusura bakmayın arkadaşlar ama teknisyenler eşek olduğu sürece sırtımıza semer vuran çok olur Grev olmadan olmaz.Sendikaya rağmen grev yapmalıyız.İşten çıkararılarmış(!)Sen arkadaşını satarsan bugün onu çıkarır yarın seni.Anlayın artık bunu tek yol grev

    Cevapla
  20. 5 sene önce

    Sefa abim bir baştemsilci yada temsilci nasıl olmalı bir yazı kaleme alsana bari okur da öğrenirler biz bu düzeni değiştiremeyeceğiz. Sen böle yazılar yazsan okusalar

    Cevapla
  21. 5 sene önce

    Bu baştemsilciye altı üstü dedim ki o yavuz da yunus da serhat ta ferhanda aydında buraya gelecek bakalım girebileceklermi buraya yemez maçaları dedim adam sanki ali kıran baş kesen gibi merak etme onlar istediği yere girer ama sen bu kafayla gidersen girdiğin yerden ters çıkarsın diye tehtid etti. Uçağın altındaydık şahitlerimde var bizde cevap vermesini bilirizde yeri değildi zamanı gelir sivilde çıkar karşımıza

    Cevapla
    • 5 sene önce

      4 yorum var sendika aleyhine hepsi aynı saat ve kişi göndermiş sen trolmüsün kardeş. Gece 02:40 da başlamış 02:46 ya kadar 4 yorumu şizofren yazar ancak : sen yoksa o baştemsilcimisin

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sizin gibi yeni yetme bebeler ancak klavye delikanlığı yapmasını bilir. Sen kumda oynarken bu adamlar burda emek veriyordu..çakma memati seni..

      Cevapla
  22. 5 sene önce

    Ulan Btemsilci M.. sen kimsin benim arkadaşlarıma sahip çıkacağına hakkını arayacağına 10 bin kişi içinde kimsenin başkan görmediği adamların kapılı kapılar ardında işverenle bitirdiği yalanlı dolanlı 3 kurusluk sözleşmeyi 3 yıllık yüzde 3 al birde aidatı %300 artır birde bunu savunacaksın ha artist o yetmezmiş gibi uted gezerken adamlara provakator edici sorular sordurt sendika delegelerine cevap ver adamları suçlu göster duydukki bu sözleşmeden sonra altına a3 çekmişler o arabanla nasıl gezecen vicdanın yok mu senin sen benim temsilcim olamazsın en kısa zamanda bay 2 olarak sana soracağız bunun hesabını elbet devran dönecek.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Valla şuan adam dar gövde kantinde kahvesini yudumluyor sigarasını içiyor ve 10 15 kişi var yanında sohbet ediyorlar kimsenin ne tepkisi var nede klavyeden yazan kahramanlar ortada hepiniz boş gürültüsü boş

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Adamın yeri belli yurdu belli burdan artislik yapıcağına bir sıkıntın varsa gidip yüzüne söylersin, a3 iftirasını atanlarda senin gibi yeni yetme teknisyenler olsa gerek. Sana tavsiyem sefa abin gibilerin gazına gelip bilip bilmeden iftira atma. Vicdandan bahsetmişsin atılan iftiralar kul hakkına giriyor, bunun hesabını da elbet bir gün sizlere soran olur.

      Cevapla
  23. 5 sene önce

    Abi ben 1.5 yıldır bu şirketteyim ve shgm mezunuyum 5 yıl okudum ama havacılktan anlamayan adam sadece yunus değil ki bunların hepsi böyle abi sendika baştemsilcisi bizim temsilcimizmi sendikanın mı belli değil, bu adammı bizi savunacak aidat diyoruz kanun diyor sözleşme diyoruz en iyi yerde bitti alabileceklerinin en iyisini aldık diyor. Bu temsilci sözleşmeden sonra sözleşme huzur hakkı almışlar duyduğum kadarıyla bence susturma hakkı daha mantıklı bu adamlardan benim temsilcim olmaz oysaki şirketimizde uçak teknisyenliğine gönül vermiş havacılığın ne olduğunu bilen arkadaşlarımız abilerimiz var.

    Cevapla
  24. 5 sene önce

    Ya şurda sesimizi duyun , nolur, lütfen , Allah rızası için vs gibi dilenci lafları kullanmayın artık! Hakkınızı alamadınız. Bu yuzeen bir şeyde yapamıyosunuz. O zaman susun.

    Cevapla
  25. 5 sene önce

    Yapilacak tek bir şey var! Toplu olarak sendikadan çıkmak! Bu sahtekârlara verilecek aidat kendi ailemizden çoluğumuzdan çocuğumuzdan kestiğimiz rızktır. Sözleşme tek taraflı ve aslında kabul edilemez sonuçlandı! Artık yeter!!!

    Cevapla
  26. 5 sene önce

    Bu sozlesme hikaye acilen ocakta yada subatta iyilrstirme yapilmali enflasyona bakilmaksizin.Karini katladi bu sene thy butun yuku ceken Teknik A.S ye kar payi vermeki AO da yatan memurlara degil.Teknigin bu sozlesmeyi komik buldugunu ve hala motivasyonun sifir oldugunu Ilker Beye ilet lutfen !!

    Cevapla
  27. 5 sene önce

    Hemcinsleriyle yatip kalkanin sitesinde ne demisler ? O kulampara bende arkadaslar bu arada. Sefa bey sizin de elinize saglik ancak bu kadar anlatilabilirdi.

    Cevapla
  28. 5 sene önce

    Sefa abi Bu Yavuz Güver denilen adam hata lisanslandırmasından dolayı mahkemelik bilginiz varmı bilmiyorum . Bakırköyde derneğine gittiğimizde hepinizin parası mustafa Bucan ile bende verilecek verilemezse paranız verilecek denildi . Talta Üyesi ve yönetiminde olan baştemsilci Arif sendika Temsilcisi tanju o şirkete ortaktı bunlar para nerde bu pislikler orda sefa abi

    Cevapla
  29. 5 sene önce

    Adam toplanti yapti yarim saat bekledik yarim dakka konustu alkis aliyim dedi herkes alkisladi soru sormak yok bisey yok ben alkislamadim gunah kecisi oldum bu sirkete bu topluluga bu bile fazla boyle devam edin

    Cevapla
  30. 5 sene önce

    Kurtarın bizi şunların elinden Allah adı veriyorum.

    Cevapla
  31. Bu yazınızdan sonra yavuz güverden bi basın açıklaması ile istifasını vermesini beklemiş olsak çokmu şey isteriz abi

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Bence yazıyı anlamamışsın istifa onurlu insanların bir davranışıdır para için menfaat için mesleğine çalışma arkadaşlarına ihanet eden kişide onur bulunmaz

      Cevapla
  32. 5 sene önce

    Tebrik ederim Sefa Bey.
    Tis’in gerçek manada kazanımı yok. senelik %1.1’e karşı aidatlardaki artış. M-N-O iş gruplarında %1,1 bile kazanım yok.
    Bu arada, sayın sendika çok övündüğü sözleşmenin bir örneğini sitesine koysa da biz de eşimize dostumuza gösterip övünebilsek. Bu kadar başarılı, gurur kaynağı bir sözleşme neden köşe bucak saklanır anlamış değilim.
    Sözleşmenin imzalandığının duyurulduğu tarihten beri sendikadan yapılan her bildirim birbiriyle çelişiyor. Önce herkese en az 100TL seyyanen dediler, sonra bazı gruplara %10 yok dendi. M-N-O iş grupları ilk 6 ay %12 yerine 10 aldığı ortaya çıktı vs. vs. Şu sözleşmenin kopyasını sayın sendikamız yayınlasın biz de gurur duyalım.

    Cevapla
  33. 5 sene önce

    NOT/ Bu arada toplu iş sözleşmesine Ekim-Kasım-Aralık ayı enflasyon farkı olarak eklenen %9 luk fark, İlker Aycı tarafından avans niteliğinde verdirilmiş olup, sene sonunda bu avans niteliğinde verilen %9 fark çıkartılıp yerine altı aylık enflasyon farkının tamamı yansıtılacak deniyor.
    Bu ne demek oluyor yani? Birisi açıklayabilir mi?

    Cevapla
    • 5 sene önce

      2018 ikinci altı aylık enflasyon oranı ocak2019’da açıklanınca aradaki fark ocak maaşından itibaren yansıtılacak demek oluyor. Yani 01.07.18-31.12.18 toplam enflasyon %15 olursa, ocakta %6 zam yapılacak.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      ekim, kasım, aralık ayına yansıtılan %9 , ilker bey’in girişimiyle yansıtılmış. ocağa kadar beklenebilirdi, denmiş.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Enflasyon %9 çıkarsa başka hiç bişey alamayacaksın, %10 çıkarsa %1 alacaksın demek oluyor. Gerçi sendika kendine kadar zam aldığı için biz eş*k gibi çalıştığımızla kalacağız sevgili waste tank.
      Sendika bu Bi anda en üst seviyeye arttırdığı haraçları yerken gayet rahat, sırtından para kazandıkları teknisyenler kimsenin umurunda değil. Lanet olsun ki biz o içinden para çalınan maaşlarımızı hak etmek için yine hakkıyla çalışıyoruz!

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bari bilmiyon yanlış yönlendirme insanları

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bir yönlendirme yok. Ekim, kasım, aralık aylarına yapılan avans zam sendikanın girişimiyle yapılmadı.Sendikanın taslağında da böyle bir madde yoktu. Henüz böyle bir madde tis görüşmeleri gündemine gelmeden bu sitede okuduk. Sefa Bey, öneriyi kendisinin yaptığını açıkladı. Bildiğim kadarıyla herhangi bir tekzip gelmedi. Yani bu üç ay erken ödeme sendikanın girişimiyle kazanılmadı.

      Cevapla