featured

Tek Yönlü Uçuş Aramalarında 5 Katı Artış

Uçak bileti arama sitesi kiwi.com bu yıl, destinasyona özgü olmayan şekilde hemen her yer için uçak bileti aramalarında 5 katı artış olduğunu iddia ediyor.

Siteye göre Ocak ve Eylül ayları arasında tek yönlü aramalarda ve “beni bir herhangi bir yere götür” fonksiyonunun kullanımında %500’lük bir artış var.
Buna sebep olanın ise İngilizlerin daha maceracı bir hale gelmesi olduğunu ve Brexit sonrası uçak bileti fiyatlarının yükselebileceği korkusu olabileceğini belirtiyor.
Internet sitesinin verilerine göre tek yönlü en popüler destinasyon New York olurken; bunu Tel Aviv ve Amsterdam takip ediyor.
Rakamlar, daha spontane aramalar gerçekleştiren her on kişiden 1 kişiden daha fazla kişinin mevcut destinasyon listesinden rezervasyon yaptığını gösteriyor.
Kiwi.com sözcüsü Alison Couper; “gittikçe artan sayıda gezgin, destinasyona bakılmaksızın bir kaçış ve olağanüstü, yeni bir deneyim yaratmak istiyor.
Rakamlarımız modern dünya görüşüne sahip ve konfor alanını terk etmeye gönüllü İngilizlerin sayılarının giderek arttığını ortaya koyuyor” dedi.
Artık birçok insan günlük hayatın monotonluğundan ve işten uzaklaşmanın yanında unutulmaz deneyimler de yaşamak istiyor.
Bu durum, belli bir ücret karşılığında gezginlerin tatilde ihtiyaçları olan her şeyi düşünen ( uçuş, konaklama ve aktiviteler de dahil) “sürpriz tatil” şirketlerinin sayısının da artmasına sebep oldu.
Kiwi.com‘un açıklamasına göre “Buna karşılık ise tatilcilerin havaalanına gidene kadar nereye gideceklerine veya ne yapacaklarına dair hiçbir fikirleri yok”.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir