featured

TAYVAN'DA UÇUŞLAR İPTAL

Halka kum torbalarının dağıtıldığı Tayvan’da Nesat Tayfunu uyarısı yapıldı. Bir dizi önlemin alındığı ülkede askerler halka kum torbaları dağıttı. Etkisini göstermeye başlayan tayfun sebebiyle ülkeden ürkütücü görüntüler geliyor.
Nesat Tayfunu sebebiyle Tayvan Uluslararası Havaalanı’nda uçuşlar iptal edildi.
Başkent Taipei’den ajanslara gelen ilk görüntülerde insanlar rüzgara karşı ayakta durmakta zorluk çekiyor. Önüne geleni uçuran rüzgara kapılmamak için dışarda olanlar büyük çaba harcıyor.
Ülkede güvenlik önlemleri üst seviyede. Saatte 150 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle yaklaşık 10 bin kişi yaşadıkları bölgeleri terk ederken 100 bine yakın haneye de elektrik verilemiyor.
Tayvan’da Cumartesi günü yapılması gereken yaklaşık 350 uçak seferi de Nesat Tayfunu sebebiyle iptal edildi. Fırtınanın etkili olduğu yerlerde ortalama 600 mm yağış düştüğü belirtildi.
Nesat Tayfunu Pasifik ve Atlantik ülkelerinde birinci kategoride gösterilerek en etkili fırtınalardan biri olarak kabul ediliyor.
Tayvan ve Japonya arasında seyahat etmeyi planlayan yolcular, Tayvan’ın en büyük taşıyıcılarından biri olan EVA Air’in, 500’den fazla uçuş görevlisinin tayfun nedeniyle izin almasından dolayı etkilendi.
Turizm Bürosu istatistiklerine göre, iptaller 5000 yolcuyu etkiledi.
Havayolu, bir açıklamada bulunarak; 500 ekip üyesinin, Tayvan’daki tüm il ve ilçelerin okul ve işyerlerini kapatmalarını ilan etmesinin ardından talimatlara uygun olarak işyerine gelemediğini bildirdi.
Sonuç olarak, Tayvan Taoyuan Uluslararası Havaalanı zor durumdaki yolcularla doldu.
Birkaç seyahat acentesi, Lion Travel Service dahil olmak üzere grup turlarını iptal etmek zorunda kaldı.
EVA Air, etkilenen yolcuların taşınmasına ve sorunların çözülmesine yardımcı olmak için diğer havayollarıyla görüşmeler de dahil olmak üzere azami gayret gösterileceğini bildirdi.

 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir