TAV Havalimanları CEO'su Serkan Kaptan’dan Önemli Açıklamalar: Kuveyt Havalimanı ve 2024 Hedefleri

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan’dan Önemli Açıklamalar: Kuveyt Havalimanı ve 2024 Hedefleri

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan, Kuveyt Havalimanı’nın işletmesi için ihale verdiklerini ve ihalenin önümüzdeki 2 ay içinde sonuçlanmasının beklendiğini, en geç üçüncü çeyrekte netleşeceğini açıkladı. CNBC-e’deki Kazandıran Strateji programında konuşan Kaptan, Kuveyt Havalimanı’nın işletmesini alarak önemli bir bağlantı noktasında yer almak istediklerini belirtti.

Kaptan, 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, dış hat trafiğinde ilk 6 ayda yüzde 20 artış yaşadıklarını söyledi. Özellikle İzmir’de yüzde 25 büyüme kaydettiklerini ve yurt dışı operasyonlarında Almati’nin önemli bir büyüme gösterdiğini vurguladı.

Doğu Avrupa’daki varlıklarının ağırlığını Karadağ’a kaydırmayı planladıklarını belirten Kaptan, Karadağ’ı uzun zamandır takip ettiklerini söyledi.

Global Havacılık ve Rusya Krizi

Avrupa’da iç hat trafiğinde ciddi bir yavaşlama yaşandığını dile getiren Kaptan, Rusya’nın tüm coğrafyayı etkilediğini ve Antalya’da Rus yolcuda yüzde 40 kayıp yaşadıklarını belirtti. Ancak bu kaybı Avrupa yolcusuyla telafi ettiklerini ve Antalya’da pandemi sonrasında yüzde 17 artış kaydedildiğini ifade etti.

Antalya’da Devam Eden Yatırımlar

Antalya’daki yatırımlarının yılbaşında tamamlanacağını söyleyen Kaptan, hızlı büyümenin devam etmesini beklediklerini ve yabancı yatırımcı oranının arttığını belirtti. İlk 6 ayda en iyi performans gösteren hisselerden biri olduklarını ve yurt dışı büyüme arzularının farkında olduklarını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir