featured

Tatlıbal'a tatlı dayanmıyor: 450 bin liralık çikolata

Hava-İş Yönetimi, hayatımızın vazgeçilmezlerinden çikolataya kendi ceplerinden çıkıyormuş gibi elleri titremeden 450 bin lira saydı

Ali Kemal Tatlıbal başkanlığındaki Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Genel Yönetim Kurulu’nun “şal”, “deri cüzdan”, “temsilcilere ödenek”, “iftar yemeği” gibi kanun dışı harcamalarına bir yenisi daha eklendi. Pelit Pastacılık Gıda Sanayi’den 450 bin liralık çikolata alındığı ortaya çıktı. Sendikaya ait banka hesap dökümlerine göre Pelit Pastacılık Gıda Sanayi’den ilk olarak 6 Temmuz 2015 tarihinde 276 bin 480 liralık çikolata alındı. Firmaya 53 gün sonra 70 bin lira; 1 Ekim 2015 tarihinde 40 bin lira; 19 Kasım 2015 tarihinde ise 64 bin 9 lira 60 kuruş ödeme yapıldı. Çikolata alımı için firmaya sendika kasasından yapılan ödemelerin toplamı 450 bin 489 lira 60 kuruşa ulaştı.
BAYRAMDA DAĞITILDI
Edinilen bilgiye göre sendika genel merkezi Ramazan ve Kurban bayramında üyelerine dağıtmak için çikolata almaya karar verdi. Bu doğrultuda Pelit Pastacılık Gıda Sanayi’den alışveriş yapıldı. Ramazan bayramında her işyerine birkaç kutu çikolata bırakılırken Kurban bayramında ise her çalışana birer kutu çikolata verildi. Ancak sendikaların üyelerine hediye veya borç vermesi, amacı dışında harcama ve bağışta bulunması, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’na aykırı.
GÖZLER TÜRK-İŞ’TE
Hava-İş Genel Yönetimi ile ilgili yayımladığımız iddialar tartışılırken gözler Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) çevrildi. Görüştüğümüz uzmanlar iddiaların sadece Hava-İş Sendikası’nı bağlamadığını, sendikanın bağlı olduğu Türk-İş’i de etkilediğini ve ilgilendirdiğini söyledi. Türk-İş’in sendikacılığın itibarını dikkate alarak üyesi Hava-İş’teki iddiaları soruşturması gerektiğinin altını çizen bir uzman, “Sendikacılığın tümü şaibe altında bırakılıyor. Türk-İş’in bu olaya müdahale etmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan Hava-İş’teki kanundışı harcamalara karşın sendikaya üye çalışanların kendi aidatlarına sahip çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.
YÖNETIM NEDEN SESSIZ?
Bir haftadır yayımladığımız “Hava-İş’te Neler Oluyor?” yazı dizimizde yer alan iddialara ve kanun dışı harcamalara ilişkin Hava-İş Sendikası Genel Yönetimi’nden herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Yer verdiğimiz iddialara ilişkin daha önce sendika genel başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ı aramıştık ancak telefonlarımız yanıtsız kalmıştı. Ayrıca sendika genel merkezine 11 Eylül tarihinde belgegeçer (faks) çekmemize rağmen de herhangi bir dönüş olmamıştı. (Aydınlık)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 6 sene önce

    Bizlerin çoktan sizden kurtulmamız lazımdı. Geç bile kaldık sizin gibi haramzadeleri o sendikadan defetmek için. Ya siz gideceksiniz ya biz! Ama her iki türlü de kaybeden siz olacaksınız.

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    bizim yani çoğunluğu uçuculardan oluşan bir sendikaya ödenen aidatlarlarımızla alınan çikolatalardan bize de gelmesi gerekmiyor muydu? Ney yemişiniz arkadaş. Ne gözünüz varmış kazancımızda. Haketten ye ye bi bitin artık. Neyse az kaldı bitmenize. Kurtuluyoruz bu kamburdan. Bu ana kadarkilerde haram zıkkım olsun.

    Cevapla
  3. bi bitmediniz a……..

    Cevapla