featured

TALPA’DAN “BASKIN SEÇİM”

GENEL KURULA FESAT KARIŞTI

3 Ekim 2018 tarihinde tüzük değişikliği yapmak üzere topladığı Olağanüstü Genel Kurul yarıda kalan ve getirdiği tekliflerin büyük bölümü reddedilen TALPA yönetimi yeni bir skandala daha imza attı.

TALPA internet sitesine konulan açıklamada, TALPA Genel Kurulunun 16 ve 25 Aralık 2018 tarihlerinde yapılacağı duyurulurken gerekçe olarak da Dernekler Masasının tüzük değişiklikleri ile ilgili düzeltmenin 1 ay içinde yapılması gerekçesi gösterildi. Aynı açıklamada, 31 Aralık’ta Atatürk Havalimanının kapatılacağı belirtilerek havalimanı faaliyette iken Genel Kurulun yapılmasının katılım açısından önemine vurgu yapıldı.

Ancak, Genel Kurulun bugün ilan edilmesi katılım konusundaki gerekçenin inandırıcılığına gölge düşürdü. TALPA’nın Üyelerinin tamamına yakınını THY pilotları oluşturuyor. THY’deki uygulamaya göre ertesi ay boş gün talep edebilmek için önceki ayın 10. Gününe kadar başvuruda bulunulması gerekiyor.

Üyelerin büyük bölümünün  10 Kasım’a kadar yapmaları gereken  boş gün talebini yapamadıkları için 25 Aralıktaki Genel Kurula katılma olanağını kaybedeceklerini söyleyen TALPA üyeleri,“Ancak Aralık ayı  uçuş programında boş günü 25 Aralık tarihine denk gelen sınırlı sayıdaki şanslı arkadaşımız oy kullanabilecek. Ama inanıyoruz ki, TALPA yönetimi ve yandaşları mutlaka Genel Kurul tarihini önceden bildikleri için 10 Kasım’a kadar boş gün taleplerini yapmışlardır.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Sürenin kısa tutularak takvimin sıkıştırılması ile, aday olacak diğer grupların hazırlıksız yakalanmasının da amaçlandığı iddia edildi. Airlinehaber’e ulaşan çok sayıda TALPA üyesi yönetimin kararını geri çekerek  Aralık sonu birinci, Ocak sonu da ikinci toplantının yapılması için yeni bir karar almasını istediler.

TALPA’nın son Olağan Genel Kurulu 20 Ocak 2016 günü yapılmıştı.

Üyelerin tepkilerine yol açan Genel Kurul kararı ile ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Sefa İnan bu Pazar günü yayınlayacağı köşe yazısında  konuyu her yönü ile değerlendirecektir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yorum

  1. 5 sene önce

    Ne o Kartal kaptan, hazırlanamadın mı hala? Aylardır uğraşıyorsun. Bülent Boralı sana bu akılları mı veriyor?

    Cevapla
  2. Bu seçim meşru değildir. Derhal tarihleri değiştirilmelidir.

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    TALPA hiçbir döneminde bu kadar hasar almamıştı. Çapsız ve tüccarrr zihniyetinde olan bir yönetimle tanışmamıştı.

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    Sanki herkes boş istediğinde veriyorlar.Thy’nin umurunda mı Talpa seçimi.Dernekler masası 1 ay içinde Genel kurul yap demiş,ne yapsın Talpa..Tüzükte Seçimin Aralık ayında yapılması gerektiği yazıyor,nasıl baskın oluyor anlamadım.Bence Atatürk Havalimanın da iken yapılması iyi olmuş.Millet uçuşa giderken verir oyunu gider uçuşuna.Yeni Havalimanın da ne olacağı belli değil.Boş isteyen balığa gider,oy vermeye gelmez..

    Cevapla
    • belli ki dernek yönetimindesin…

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Dernekler masası genel kurul yap dememiş sadece yönergelere uygun olmayan iki maddeyi değiştir demiş iptal edersin olur biter doğru zamanda yapılacak genel kuruldada düzgün haliyle kurula sunarsın .alabalık anladınmı

      Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Pazar günkü yazımı okunun anlarsınız

      Cevapla
  5. 5 sene önce

    Bu yönetimin sonu geldi umarım yeni oluşacak yönetim tüm yanlış uygulama ve kurumun uğradığı zararları mahkemeye taşır tüm pilotların elimizdeki son sivil toplum kuruluşu olan Talpa ya sahip çıkma zamanıdır .bu seçim tarihinin iptal edilerek herkezin boş gün talep edebileceği şekilde yeniden düzenlenmesi gerekir. Yönetim kurulunun artık aklını başına toplama zamanı geldi . Bu yanlış uygulamaların hesabını vereceklerini unutmamaları gerek

    Cevapla
  6. Tarafsız yayıncılığı özledik.

    Cevapla
  7. 5 sene önce

    Üyelerin çoğunluğunun TALPA ile ilişkisi Atatürkk Havalimanı otopark imkanları ile orantılıdır. İstanbul Atatürk havalimanı kapanır, otopark olayı biter, üyelik biter…

    Cevapla
    • 5 sene önce

      otopark biter işte o zaman gerçek dernek ortaya çıkar. Gerçekten mesleğe ve meslektaşına değer verenler mesleği temsil edebilecekler gelirler.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sabiha otopark devam ediyor.Kesin ayrılmazsın sen.Seni gidi menfaatci..

      Cevapla
  8. 5 sene önce

    Madem ki, aralık ayında yapacaktınız seçimleri, o zaman Kasım başında açıklasaydınız da boş gün isteseydik.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Dernekler masasından Talpa’ya tüzük değişiklikleri ile ilgili cevap Kasım 19’da geldi ve 1 ay içinde genel kurul yapılması gerek dedi.Bunu kimse planlamadı.Şartlar herkes için eşit rahat ol..Bir dost

      Cevapla
  9. 5 sene önce

    seçim daha yapılmadan şaibeli hale geldi. yazıklar olsun.

    Cevapla
  10. 5 sene önce

    Bu ne hırs be kardeşim. Kan kokusunu almış vampirler gibi. Bunlarda para kokusunu almış olmalılar. Şirketler kuracak ve yönetecekler(!) Pilot değil iş adamı bunlar

    Cevapla
  11. 5 sene önce

    Her görüşten üyeyi barındıran Küçük Türkiye’dir TALPA. Seçim denilince etkilenmişler genelden demek ki.Biz de yaparız aynısnı demişler.

    Cevapla
  12. 5 sene önce

    Ayhan beyi kaybetme korkusu sarmış anlaşılan. Seçimin adil ve dürüst yapılması artık olası değildir.

    Cevapla