featured

Talpa B737 Max uçakları hakkında açıklama yaptı

Lionair ve Ethiopian Airlines Boeing 737 Max serisi uçaklarıyla meydana gelen iki ölümlü kaza sonrasında bu kazaların sebebiyle ilgili incelemeler devam etmektedir.
Ancak her iki kazanın oluş şeklindeki benzerlikler dikkat çekici olması sonucunda bir kısım ülke ve havayolları tarafından B737 Max serisi uçakların uçuşlarını durdurma kararı verilmiştir.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda SHGM ve THY tarafından verilen aynı yöndeki kararın çok yerinde ve doğru bir karar olduğunu değerlendirmekteyiz.
Kazaların sebebi ve kaza incelemelerinin asıl amacı olan aynı hata ve arızaların tekrarlanmaması için alınması gereken tedbirler netleşinceye kadar da bu kararın devam ettirilmesi görüşündeyiz. Uçuş emniyetini birinci öncelikte tutan yaklaşımları her zaman destekçisi olduğumuzu belirtmek isteriz.
Kazalarla ilgili kesin raporlar henüz açıklanmamış ve incelemeler devam etmektedir. Ancak ilk bulgulara göre uçağa kazandırılmış olan yeni bir teknik özelliğin kazaların oluşunda önemli bir faktör olduğunu düşündürmektedir.
Boeing 737 Max uçaklarına kazandırılmış olan bu yeni teknik özelliğin, uçakların operasyona başlaması ile birlikte pilotların dikkatine yeterli seviyede getirilmemesinin, Üretici firmanın süreçteki bir zafiyeti olduğunu düşündüğümüzü ifade etmek isteriz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 5 sene önce

    Uçakları ground eden EASA SHGM ve FAA dir şirketler değil ve keşke açıklama yapmakta bu kadar geç kalmasaydınız. Kafalarda şüpheye yer bırakma lüksüne sahip değilsiniz. Talpa köklü bir kuruluştur ve ciddi bir çoğunlukla oraya geldiniz lütfen ama lütfen bunun ağırlığının bilincinde olun. Dikkat ederseniz kimse Havaişden böyle bir beklenti içinde değil.. Bunu bir düşünün.

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    açıklama için trumpı mı bekledin talpa!!

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    geç kaldın TALPA. bunu SHGM ve THY’nin açıklamasından önce yapacaktın.

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    Ucus emniyetini oncelikli hedef goren diger havayollari 737maxlerle ilgili supheler ortadan kalkana kadar ucaklari ground etme karari verdigi siralarda THY yonetimi biz Boeingle koordinedeyiz ucmaya devam edecegiz aciklamasi yapmisti. Basta Abrupa sahasi olmak uzere ucaklara ucma yasagi gelince de bu hatlara ucamayacagi ve diger hatlarda ucurmasi tepki cekebilecegi icin ucaklari zorunlu olarak ground etti. Ucus emniyeti denilince zarar etme pahasina ilk adimi atan sirketleri kutluyorum.
    Talpa’nin aciklamasina geline hem THY adini ayrica zikrederek ayrimcilik yapmis hem de Corendon gibi ucaklarini ground eden bir diger Turk sirketini goz ardi etmisler. Umariz bir daha bu tarz bir aciklama yapmazlar.

    Cevapla
  5. 5 sene önce

    Talpa’nın bir hayrını gören var mı?

    Cevapla
    • Hayırdan Kastınız tam nedir bilemem ama ; yeni bir yönetim var sizler de destek olup taşın altına elinizi koyarsanız bence çok daha hayırlı işlere el atabilir dernek…

      Cevapla