featured

TAI, HALK GÜNÜNDE ZİYARETÇİLERLE BÜTÜN OLDU

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)’nın bağlı ortaklıklarından TAI, Vakfın 30. Kuruluş Yıldönümünde Türkiye’nin her yerinden ziyaretçilerle buluştu. Sabah ve öğle olmak üzere iki gruptan oluşan etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı. Etkinliğe katılan ziyaretçi ve Vakıf bağışçılarına Şirketin yürüttüğü projelere ilişkin bilgiler verildi. Fabrika gezisi öncesi ziyaretçilere “hoş geldiniz” diyerek memnuniyetini ifade eden TAI Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil, Şirketin gelecek projelerini ve hedeflerini ziyaretçilerle paylaştı.
Etkinlik öncesi verilen tanıtım sunumunun ardından ziyaretçiler, TAI’nin ilk kurulan ve bugün uçak yapısallarında ana üretim binası olan fabrikayı gezdi. Ardından ANKA insansız hava araçları ve ATAK helikopterlerinin üretim hattını ziyaret eden topluluk daha sonra HÜRKUŞ, ATAK, ANKA ve uydu sistemlerinin sergilendiği platformda buluştu.
TAI Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil, ziyaretçilere özel verilen tanıtım sunumunda, yeni nesil tekamül jet eğitim uçağı HÜRJET projesi başta olmak üzere, yakın geleceğin uydu projesi SmallGEO’yu anlattı. SmallGEO için “sıfırdan başladık ve yapacağız” diyen Kotil şöyle devam etti: “Tamamıyla TAI’nin bir projesi ve temelinde1 tonluk haberleşme uydusu geliştirmek olan SmallGEO, TAI’nin kendi özgün projesi olacak. Ticari bir proje bu. Görüşmelerimiz kapsamında hem TÜRKSAT’ın bu çerçevedeki ihtiyacının karşılanması olabilir, hem de dünyada bunun çok taliplisi, müşterisi var.”
HÜRJET projesinin de önemini vurgulayan Kotil, “Bunun 6 aylık mimari çalışma dönemi var. Bu projenin ön çalışması, ardından devletimizin bize bunu sipariş vermesini bekliyoruz” dedi. HÜRKUŞ, ATAK, ANKA platformlarını ve uydu sistemlerini yerinde ziyaret ederek TAI’nin ürettiği değerleri gören ziyaretçiler, TAI tesislerini görmekten çok mutlu olduklarını belirterek, duygusal anlarını fotoğraf karelerine aktardı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Ekran Alıntısı23

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir