featured

Süper füze'ye halk isim arıyor: "Goodbye America", "Volodya"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’ya “Şimdi bizi dinleyin!” diye başladığı konuşmasında dünyaya duyurduğu “sınırsız menzile” sahip yeni kıtalararası balistik füze dahil yeni “süper silahlar”, tüm dünyada gündem maddesi olmaya devam ediyor. Putin bu füzenin dünyadaki “hiçbir savunma sistemi tarafından engellenemeyeceğini” belirtmiş ve bu yüzden yeni silahlarının “yenilemez” olduğunu söyledi.
Putin’in açıklamasının ardından sosyal medyada, “isimsiz” yeni nükleer silaha “isim bulma” yarışı başladı.  Bazı sitelerde online yarışmalar açılırken, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Facebook sayfasına da yorum kısmında pek çok isim önerisi yazıldı. İsimler arasında en fazla ilgili “Goodbye America” gördü. Ayrıca, “Palmyra,” “Slavyanka”, “Kremlin’in Eli”, “Barış Elçisi” gibi isimler de var. Russia Today Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Putin’im şerefine füzeye Vladimir’in “küçük adı” olan “Volodya”nın verilmesini önerdi.
Bu arada Sputnik’in aktardığına göre, bir kullanıcı, Putin’in sözlerinden ve görsel şovundan ikna olmadığından first lady Melania Trump’a atıf yaptı:

”Melania’nın göğüsleri olsun, ne de olsa onunkiler gibi sahteler.’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir