featured

SSB Başkanı Demir’den TF-X açıklaması

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Milli Muharip Uçak projesi TUSAŞ TF-X’e ilişkin, “Projede bir gecikme beklemiyoruz. TUSAŞ Tasam merkezimizi açtık. Bu proje bir müddet sonra dost ve kardeş müttefiklerin ortak projesi hale gelecek” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak projesi TUSAŞ TF-X‘e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demir, TFX’in gidişatının iyi olduğunu vurgulayarak, “Projede bir gecikme beklemiyoruz. TUSAŞ Tasam merkezimizi açtık. Bu proje bir müddet sonra dost ve kardeş müttefiklerin ortak projesi hale gelecek” açıklamasında bulundu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir NTV Canlı yayınına konuk oldu. Demir, “Savunma sanayiinde tam bağımsız olma konusunda kararlıyız.” diyerek, ABD ile F-35 gerilimine ilişkin şunları söyledi:

 “Hakkımızı hukuki yönden arayacağız, süreci takip ediyoruz. Konuyu uluslararası alana da taşıyabiliriz.”

S-400’lere ilişkin de “İkinci S-400 sistemi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.” diyen Demir, “Yaptırım dilinin Türkiye’yi etkilemeyeceğini söyledik” dedi.

Hisar-A ve Sungur’da bu yıl teslimatların başladığı bilgisi veren İsmail Demir, Altay Tankı projesindeki son durumu da açıkladı. Demir, “Yerli bir motor için çalışmalarımız var. En kısa sürede motorla ilgili sorunu çözmek istiyoruz. Kendi güç paketimiz için çalışmalar devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Demir, “Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. Farklı İHA’lar konusunda çalışmalar devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin uzay çalışmalarına da değinen Demir, Bizim bünyemizdeki şirketlerin tecrübeleri temel olacak.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 sene önce

    Güya uzaya gidiyoruz,yerli ve milli uçak,tank,motor falan yapıyoruz ama vatandaş pazara gidemiyor,hayat pahalılığıyla,geçimle,adaletsizlikle,haksızlıklarla,sahtekarlıklarla uğraşıyor hamdolsun…

    Cevapla