featured

SpaceX, Starlink uydu internet hizmetini uçaklarda test etmeye başladı

Starlink’in ticari satışlardan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Hofeller, uydu internet sistemlerini birkaç havayolu şirketinin uçaklarında test etmeye başladıklarını açıkladı.

SpaceX’in uydu internet hizmeti Starlink, uçaklarda test edilmeye başlandı. Şirketin ticari satışlardan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan Hofeller, Havayolu Yolcu Deneyimi Derneği’nin bir toplantısında gidişat hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Deneyimli yönetici uçak yolcularına mümkün olan en kısa sürede geniş bant internet bağlantısı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Hofeller teste katılan şirketlerin isimlerini vermezken, uçak içi geniş bant internet hizmeti sunmak için şu anda çeşitli havayolu firmaları ile görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

Haftada altı uydu üretiliyor

Hofeller, Starlink’in Seattle yakınlarındaki montaj sahasında haftada altı uydu ürettiğini söyledi. Ayrıca şirket uyduların daha gelişmiş bir versiyonuna geçiyor. SpaceX, dünya çapında yüksek hızlı internet sunmak için 30.000’den fazla Starlink uydusu fırlatacak. Şirketin Kasım sonu itibariyle yörüngeye yerleştirdiği uydu sayısı 1.800 civarında. Bugün yani 2 Aralık’ta Falcon 9 roketi ile yörüngeye 50’den fazla Starlink uydusu daha gönderilecek. Fırlatma, ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral’dan gerçekleştirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir