SOLOTÜRK’ün efsane ismi son uçuşunu gerçekleştirdi

SOLOTÜRK’ün efsane ismi son uçuşunu gerçekleştirdi

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timlerinden SOLOTÜRK’ün efsane pilotu Yarbay Emre Mert Cumhuriyet’in 100. Yılında son kez kokpite oturdu.

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi SOLOTÜRK, Cumhuriyet’in 100. Yılına damga vurdu. Timin efsanelerinden Yarbay Pilot Emre Mert, F-16’nın kokpitine son kez oturmak için 29 Ekim’i tercih etti.

SOLOTÜRK olarak asıl amaçlarının Türk Milleti’nin gücünü, kuvvetini göstermek olduğunu belirten Yarbay Mert, gösteri öncesi yaptığı açıklamada “Bir tane helikopter ve F-16 ile yakın kolda bir pasaj geçişi gerçekleştireceğiz. Jandarma çelik kanatlar ile pasaj geçişimiz olacak. Bu da sizler için aslında fazla görmediğiniz bir görsel şov olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’imizin 100. Yıl kutlamalarında son kez SOLOTÜRK uçağının kokpitine giren Yarbay Mert, Bazen insansız savaş uçağımız Kızıl Elma ile, bazen de jandarma helikopteriyle birlikte uçtu. kendisini izleyenlerin hafızalarında unutulmaz izler bırakan Yarbay Mert, 2003 yılında başladığı havacılık serüvenini 29 Ekim’de sona erdirdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 ay önce

    tebrik ediyorum 100. yıl için yaptığı uçuş çok güzeldi nefessiz kalarak izledik.