featured

Sisi, Mısır Uçaklar İçin Güvenilir

Rus yolcu uçağının düşmesinden sonra havayolu şirketleri bir bir Mısıra seferlerini iptal etmişlerdi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Şarm El Şeyh ziyaret ederek Mısır’ın uçaklar ve tatilciler için güvenli olduğunu ve bunun garantisini verdiğini belirtti.

 

 Sisi, Mısır Uçaklar İçin Güvenilir

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Arap ve Güney Amerika ülkelerinin 2 günlük zirvesinin yapıldığı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’dan Kahire’ye geçerken ani bir kararla Şarm El Şeyh’e kısa bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ülke lideri, Şarm El Şeyh havalimanı yöneticileriyle bir araya gelerek alınan güvenlik önlemlerini görüştü. Mısır Turizm Bakanı Hişam Zaazu, Güney Sina Valisi ve diğer yetkililerle toplantıda Şarm El Şeyh ve diğer tatil beldelerindeki durum ele alındı.
ACELE ETMEK ÇIKARIMIZA DEĞİL

Şarm El Şeyh’te düşen ve 224 kişinin ölümüne sebep olan uçak faciasıyla ilgili alelacele fikir beyan etmemeye çağıran Sisi, “Uçak faciasının nedenleri araştırılırken sonuçlarla ilgili acele etmemizi istemezdim. Acele etmek çıkarımıza değil. Mısır hiçbir şeyi gizleme niyetinde değil, çünkü mevzu bahis insan hayatlarıdır” dedi.
Mısır lideri, “Tüm dünyaya sesleniyorum: Mısır güvenli ve istikrarlı. Ülkeye gelen ve giden herkes kendini güvende hissedebilir. Bunu garanti etmek için maksimum çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı.
‘ÜLKEMİZE ZARAR VERİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Mısır halkının kararlı bir şekilde tüm sorunlara direneceğini belirten Sisi, “Ülkemizi inşa edeceğiz ve kimseye ona zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Şarm El Şeyh ziyaretinin tüm yatırımcılara, turizm sektörünün tüm çalışanlarına ve Mısırlılara, “ülke yönetiminin onlarla birlikte olduğuna ve mevcut durumda onları destekleyeceğine” bir mesaj olduğunu söyleyen Sisi, “Biz burada olduğumuz sürece Şarm El Şeyh ve Hurgada’nın ışıkları sönmeyecek” dedi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir