featured

SINGAPUR AIRLINES ASYA'NIN EN GÜÇLÜ MARKASI

Asya’nın en güçlü markalarından birini düşünün dediğimizde aklımıza gelen ilk isimlerden biri kuşkusuz Singapur Airlines ve onun ikonu haline gelmiş olan “Singapur Kızı”dır.
Her zaman dünya çapındaki en karlı havayolu şirketlerinden biri olarak gösterilen Singapur Airlines aynı zamanda sektörde yarattığı trendlerle de ününe ün katmayı başarmıştır. Bunun nedeni şirketin, idari birimleri, üst yönetimleri ve sağlam marka değeri ile güçlü bir marka yönetimine sahip iken, marka stratejilerinin sürekli bir değişim ve çeşitlilik içerisinde bulunmasıdır.
“Singapur Airlines” markası en başından beri havayolları içinde önemli bir ayrıcalığa sahip. Diğer markalara fikir babalığı da yapan şirket, Asya’nın öncü markaları arasında yer almaktadır. Marka stratejilerini belirlemede gerekli bütün seçimlerin ve liderliği yönetim kurulu tarafından yapılmaktadır. Diğer Asya firmalarında bulunmayan bu özellik Singapur Airlines markasının yönetimini benzersiz kılmaktadır.
Tarihi. Singapur Airlines, Malayan (bugünkü adıyla Malezya) Airlines’ın bir kolu olarak 1947 yılında Malezya-Singapur arası başta olmak üzere, Doğu Asya’nın belli başlı noktalarına yaptığı uçuşlarla hizmete başladı. 1965 yılında Singapur’un kendini ayrı bir devlet ilan etmesiyle  Malayan Havayolları’ndan ayrılan Singapur Airlines 1972 yılında bu kez bağımsız bir havayolu şirketi olarak yeniden doğdu. Singapur Airlines zamanında diğer havayolu şirketlerinden çok daha farklı bir ortamda bulunuyordu. Yurtiçi uçuşlarından yoksun olan ülkelerinde uluslararası havayolu şirketleriyle rekabet etmek zorunda kalmışlar, havaalanı kurmuşlar, uçuş mevkilerini belirlemişler ve yeni müşteriler çekmeye çalışmışlardı. Çoğu kuruluştan farklı olarak Singapur havayolları kendini marka olmaya adayarak, güçlü bir başlangıç yaptı ve yaratıcı ruhunu sürdürerek zorlu rakiplerinin arasından sıyrılmayı başardı.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir