featured

SHGM’DE ANLAYIŞ DEĞİŞİKLİĞİ

Sivil havacılık akademimiz,hepinizin bildiği üzere sektördeki tüm mesleki branşlardaki çalışanların içinden, gönüllülük esası çercevesinde tamamen apolitik bir yapılanma ile bilimsel veriler eşliğinde ve hiç bir kurum veya kuruluşun etkisi altında kalmadan,sponsorsuz olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Akedemimizin sadece yurt içinde değil yurt dışında, havacılık sektörünün içinde çalışan Türk vatandaşı üyeleri de vardır. Toplantılarımızda onlarla yurt dışındaki ve ülkemizdeki uygulamaları birlikte tartışabiliyoruz. Teknolojinin, bilhassa iletişim bacağındaki gelişmelerden son derece faydalanıyor ve rutinleşmiş toplantılarımız dışında internet teki tüm iletisim sistemlerini kullanarak anında her türlü bilgi alış verişlerinde bulunabiliyoruz.
Akademi üyelerimizin ülkemizin farklı şehirlerinde ve bazılarının yurt dışında ikamet etmesi, toplantı günlerinde hepimizin bir araya gelmesine mani olsada bu eksikliği iletişim ağlarımızın çokluğu ile çözebiliyor ve anında mesajlaşabiliyoruz. Toplantılarımızda alınan kararlar anında toplantımıza işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan üyelerimizin görüşüne açılıp onlarında fikirleri alındıktan sonra karara bağlanmaktadır.
Bu amatör ve yansız birliktelik şüphesizdir ki kişisel menfaatlerinden arınmış bir grupla yürütülebilir. Aramızdan bir kişinin bile bireysel beklenti veya menfaatleri doğrultusunda davranması affedilmez olacaktır. Kısaca,şimdiye kadar tam bir demokratik bir yapılanma ve çok seslilik ile bu günlere geldiğimizi net olarak ifade edebilirim.
Sivil havacılık akademimiz,Türk sivil havacılığının daha iyiye gidebilmesi için kurulduğuna göre bu birliktelikten şüphesiz, sivil havacılık sektörümüzün otoritesi SHGM ve DHMI’de faydalanmalı diye düşündüğümüzden bir çok kereler gerek SHGM gerekse DHMI genel müdürleri ile karşılıklı görüşme yapmak isteklerimiz her nedense maalesef kabul görmemişti.
Sektörde çalışan, elini taşın altına sokan ve mesleklerini profesyonelce icra eden bu kişiler, apolitik yapılanma içinde, hiç bir kurum,kuruluş veya kişinin güdümünde olmadan çalışıp sivil havacılığımızın kazasız yaşamasına rehber olmak için ürettiklerini ve bildiklerini devletin bir kurumu ile paylaşmak isteyip ilgililer bundan yararlanmasını bilmiyorlarsa, burada durup düşünmek gerekir.
Ancak; Bizler görüşme yapmak istediğimiz kurumlarımızın bizi dışlamasından alınmadık. Sadece Türk sivil havacılığı adına üzüldük. Sivil havacılığımızın ileriye gidebilmesi ve sorunlarından arınabilmesi adına 9 toplantı yapıp,sektörle ve medya aracılığı ile paylaşmamıza rağmen otoritenin konu kendilerini bağlamasına rağmen umursamaz tavrı bu makamları işgal eden kişilerin bilgisizliğinden veya umursamaz tavrından olsa gerek diye düşünerek çalışmalarımıza ara vermedik.
Türk sivil havacılığının istenilen düzeye gelmesinden başka bir isteği olmayan akademinin bir gün mutlaka otorite tarafından da kabul göreceği ve en azından karşılıklı görüşme imkanı sağlanabileceğine inandık.
Sonunda bu isteğimize 25 Mayıs 2011 tarihinde SHGM’nin yeni genel müdürü Bilal Ekşi cevap verdi. Kendilerine bize ayırdıkları zaman için değil, Türk sivil havacılığını ciddiye alıp her türlü bilgi ve deneyime duyduğu saygı açısından teşekkür ediyorum. Akademi üyelerimizinde benimle aynı fikirde olduklarına inanıyorum.
SHGM Genel müdürü Bilal Ekşi, göreve gelir gelmez akademinin randevu isteğine ilk cevabı veren genel müdür olmuş ve nezaket ziyareti çercevesinde planlanan toplantı bir anda sektörel konuşmalar eşliğinde sürmüştü. Bilal Ekşi’ye Akademi nin şimdiye kadar yaptığı toplantılardan aldıkları neticeleri içeren bir bildiri takdim edilmiş ve bu bildirideki konu başlıkları için arzu edildiğinde kendilerine brifing verilebileceği söylendiğinde “neden olmasın memnun olurum” cevabını vermesi ve bizim gibi sivil toplum yapılanmalarının ülke için faydalı olabileceğini belirtmesi ve bilimsel verilerden faydalanma isteği, peygamber efendimizin ”İlim Çin’de de olsa arayınız” hadisi ile örtüşüyor.
Bilal Ekşi akademinin bundan sonraki toplantılarda elde edeceği neticelerinin kendisine e-posta aracılığı ile iletilmesini ve mutlaka okuyarak gerekli gördüğünde karşılıklı bilgi alış verişinin sağlanabileceğinin sözünü vermiştir.
Bilal Ekşi nin sektörün içersinden gelmesi ve okumayı seven biri olarak yazılı ve internet medyasında çıkan, havacılık konularını ve köşe yazarlarını okuması, bizler için son derece önemlidir. Akademimizin, Türk sivil havacılığının daha iyiye gidebilmesi için yaptığı çalışmaların boşa gitmeyeceğini hissetmek bile tüm akademi üyelerince önemli gelişme olup bizlere ayrı bir şevk vermiştir.
Bilal Ekşi beye toplantımızda; “Bilal bey çok şanslısınız.Akademi üyelerinin hepsi sektörün içinden deneyimli ve bilgili kişiler. Bu kişileri SHGM ye almak isteseniz, şüphesiz çok yüksek maaş vermek zorunda kalırsınız. Bu kişiler,Türk sivil havacılığı için buradayız diyor ve görev yapıyor. Bu bedava hizmetten kim faydalanmak istemez ki?” diyerek konuşmamı sürdürmüştüm. Yine buradan aynı isteği tekrarlıyor ve Sivil havacılık akademisinin tüm üyelerinin bu ülkenin sivil havacılığı için her türlü yardıma hazır olduğunu net olarak ifade ediyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir