featured

SENDİKANIN PARALI ASKERLERİ, DERHAL O İŞE YARAMAZ ŞUBELERİNİZİ BOŞALTIN…

 

Geçen hafta Teknik Destek Personellerinin duyurduğumuz feryatlarının bu hafta sendika ve işveren yetkililerinin yaptıkları görüşmeyle çözüldüğünü öğrendim. Bu kadrolarda insan çalıştırılmasına genel olarak karşı olsam da en azından mevcut sıkıntının aşılması memnuniyet verici. Bence bu işe artık Ahmet BOLAT ve Mikail Bey el atmalı. Bay Hamdi döneminin bu ayıbını ortadan kaldırmalı. Eskiden 10.0 diye bir iş gurubu olmadığı gibi, 3. ve 4. Destek Personeli iş gurubu da yoktu.

THY A.O da bildiğim kadarıyla 10.1, 10.2 ve 10.3 gurupları halen duruyor. Teknikten bir teknisyen o tarafa geçince 10.1 de daha yüksek ücrete çalışıyor. Bu nedenle bu iş guruplarında yapılan bu haksızlığı hazmetmek zor… Ucuz iş gücü sağlayabilmek için yapılmayan uygulama yok. Artık buna bir son verilmesi, Teknik A.Ş deki personelin ayrıştırılmaması lazım. Bunun da Ahmet BOLAT anlayışıyla çözüleceğine inanıyorum. Kendisi hem bir akademisyen hem de uzun yıllardır THY yöneticilik yapmış tecrübeli biri. Bu tarz adaletsizliklerin ve çifte standartların yarattığı huzursuzlukları ve zararları gayet iyi biliyor.

Öte yandan kulağıma, IGA tarafından hiç hoş olmayan bilgiler geliyor… Duyduğum ve bana gelen bilgilerden anladığım kadarıyla, TGS ve TEKNİK A.Ş çalışanları arasında sık sık çatışma ve kavgaların yaşandığı ve maalesef bazı yöneticilerin de bunu körükleyici tavırlar takındığını duyumları kulağıma geliyor.

Yıllarca yan yana omuz omuza uçağın altında, üstünde çalışmış, kader birliği yapmış insanları karşı karşıya getiren kişilere asla taviz verilmemelidir. Hele hele iki kardeş şirket arasında çatışma havasına ve münferit tartışmalara asla fırsat verilmemelidir. Aynı servisi, aynı yemekhaneyi kullanan insanların arasındaki gerginliklerin acilen düzeltilmesi ve kucaklayıcı olunması lazım… Umarım bu konuda üst düzeyde gerekli uyarılar yapılır. Çünkü işten atılmalara hastanelerden darp raporlarına kadar varan saçma sapan şeyler duymak beni çok şaşırttı.

Değerli Okurlarım;

Bu aralar, Teknik A.Ş den edindiğim bilgilere göre, çalışanların kariyer yönetimine yönelik bazı unvan ve iş gurupları tanımlarında bazı değişiklikler yapılmış. Bu revizyonların doğuracağı artıları eksileri iyice hesap edildikten sonra yapılmasında fayda var. Aksi halde ilerde başka sorunlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Yoksa uzman diye aldığınız mühendise aynı iş gurubunda mühendis denilmesinde ya da memurların uzman yardımcısı olarak tanımlanmasında bir sakınca yok. Önemli olan bunların farklı yöntemlerle veya tecrübe süreleriyle aralarında geçişlerinin sağlanabilmesi. Umarım çalışanları memnun edici çalışmalar yapılır. Çünkü birçok iş gurubunda teknik destek örneğindeki gibi sorunlar ve mağduriyetler var. Bu terfi ve iş gurubu değişiklikleri çok hassas ve önemli bir konu. Çalışanlara karşı adil ve şeffaf olunması, en önemli başlıklardandır.

Tabii ki Sendikanın bu konularda yeterli çalışmaları yapması lazım. Öyle çöp toplama ya da halı saha maçları düzenlenerek sendikacılık yapılmaz.

Eskiden beridir söylüyorum. Adeta dilimde tüy bitti… Teknik A.Ş gibi büyük bir kurumun şubelere bölünmesi çok büyük bir hata. Bu kadar büyük bir yer çok başlı yöntemlerle yönetilemez. Zaten rezil rüsva bir seçim yapıldı. Kimin kazanıp kimin seçildiği belli olmayan rezil sahneler den başka ne verdiniz insanlara. Nasılsa her şeye genel merkez karar verip imza atıyorsa o halde siz ne işe yararsınız.  Birkaç toy adamın altına araba verip lüks ofisler açmanın kime ne faydası var ki. Hesaplayın bakalım, Kaç kişi gitmiş o şubelere, kimin hangi yarasına merhem olunmuş. Eskiden şubeler mi var idi… Nedir bu bölünme ve lüks merakınız.

Oraları satın almaya veya kiralamaya harcadığınız yüksek paralarla üyenize sosyal tesisler ya da sosyal projeler sunsanız buna karsı çıkan olur mu? Üyelerinizi ihya edersiniz ihya…

Birkaç başıbozuğun koltuk kavgasını da sendikal mücadeleymiş gibi izlemezdiniz. Bence derhal bunlar ortadan kaldırılıp buralara harcanan masraflar üyeye aktarılmalı. Alınan mülklerin ve tahsis edilen araçların, orda birkaç kişiye hizmet etme, birilerine saltanat sürdürme dışında ne faydası var.

Geçmişte birlikte imzaladıkları sözleşme ve protokollerde hep aynı sorun karsımıza çıkmadı mı?  Bunlar hep kendini aklamaya çalışıp, biz karşıydık onlar gelip imzaladı denilmedi mi? Madem kafanıza yatmayan konular var. O yanlış konulara karşı koyamıyorsanız, iradeniz de bir şeye yaramıyorsa, ne diye durursunuz oralarda. Buradan devamlı yazıyorum. SUBEYE MUBEYE GEREK YOK. Şube yerine adam gibi temsilci bulun yeter de artar bile…

Hiç unutmam;

Seçimlerden önce tarafsız bağımsız sendikacı iddiasıyla ortaya çıkıp 2 ay geçmeden aynı saflarda hemen nasıl yumruk kaldırdınız. Bu kadar çabuk nasıl kaynaşıp gruplaştınız. Gerçi herkes biliyor bunların saat gibi arka planda kurmaca ekipler olduğunu ama neyse… Sizlerde gurur olsa seçimden sonra taş attığınız, ağır eleştirilerde bulunduğunuz elleri sıkmaz, hiç bir şey olmamış gibi pişmiş kelle gibi sırıtmazdınız.

Ama utanma ve gurur yok ki sizlerde… Hoş arkasından yürüdüklerinizde aynıymış. Karşına aday olup etmediği lafı bırakmayanlar şimdi hiç bir şey yaşanmamış gibi devam ediyormuş. Hep diyorum ya muhalefetiniz bile aldığınız bir maaş oturduğunuz bir koltuk kadar işte…

Sizi gidi paralı askerler sizi…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

30 Yorum

  1. 6 ay önce

    Hepiniz Ferhanın askerisiniz, sefa beyin geçmiş yazılarına bi bakayım dedimde, bu yazısı dikkatimi çekti, herşeyi şeffaflıkla ele almış kendisi. Ben Ferhanın ciğerini bilirim, öyle plan yaparki onun aklına gelen şeytanın aklına gelmez, hepinizi askeri yaptı görmediniz bile. Genel merkez seçimlerinide kazanıcam diye girdi ama bu sefer olmadı, planladığı gibi gitmedi. Ama bi kazansaydı var ya, o zaman görecektiniz o. t. ve o, mum ederdi sizi. İnsan içine çıkılamaz hale getirirdi sizi, dua edin seçimi kazanmadığına.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Slm ben doco da çalışıyorum çrd bilet için sicil istendi ama çocuklar kapsam dışı saçma değilmi

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Teknik destek personeli dediğiniz personeller bazı teknisyenlerden daha kaliteli ve başarılı iş yapıyor gel gör ki adamla aynı masada çalışıp aynı işi yapıp uçuk farkla maaş alıyorlar buna adalet mi diyorsunuz teknik destek personeli nedir? Teknisyene yardımcı olsun ozaman adı üzerinde tdp tool versin teknisyene adamla aynı işi yapıp aynı bilgilere sahipsen bu kadar maaş farkı nedir bu mu Müslümanlık çalışanın hakkı emeğinin hakkı adaletli olmak gerekir bu konuda. Bu arada TGS alım varmı??

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Tdpden teknisyenlipe geçiş şartları mevcuttur.uçak bilgisi olan ,ingilizcesi olan kişiler için çok basittir.Bi tarafınızı sıkın şirketin yaptığı modül sınavlarına girin , ydsden 45 alın.Maymunlar için düzenlenen 300 euroya alınan mosül sınav sertifikalarına itibar etmezseniz , dandik ingilizce sınavlarına girmezseniz önünüzde bie engel yok

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Bir gece ansızın…

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Birde bukonuyu ele alsak sendikacilari kimse zaten adam yerine koymuyor artık seçimden önce zart zırt konuşup yok kaybedersek yeni sendika kurucaz laf vs ler şimdi biz yanlış yaptık ağam bokunu yiyim affet ağam oldular herkeste görüyor şimdi asıl konu BU MAAS PROMOSYONLARİ NERDE 2005 TEN BUYANA NEDEN ALAMİYORUZ BUNU YAZIN VE YÖNETİM KURULU TOPLANTİSİNDA SORUN .

    Cevapla
  7. Kapatın şu şubeyi hepsi de bir işe yaramaz adamlar

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Sn. Sefa İnan,Sendika yönetimine teknik olarak girmeniz mümkün. Kamyoncuların, havacılığı yönettiği sendikal anlayışa göre bu konuda mevzuata aykırı bir durum yok. Popülariteniz kanımca şu an THY’de olduğundan daha fazla. Yazarak destek olduğunuz zaten aşikar. Hatta YK toplantılarına hiç kimse katılmazken sizin katıldığınızı çok iyi biliyor ve teşekkür ediyoruz.Ancak, daha öncesinde de belirttiğim gibi artık teorik kısımdan çıkıp pratikte sizi görmek en büyük temennimiz. YK toplantılarına katılan, her sorunu dinleyen, olası çözümleri masaya yatıran ve daha nicesinin sıfatlarını üzerinizde barındıran bir kişi olarak ne şirtket içinden ne de şirket dışından muadiliniz bulunmamaktadır.Çok iyi hatırlayacağınız üzere geçen yıl tam da bu zamanlarda Telegram üzerinden oluşturulan bir yapılanma ile Cumhuriyet Bayramında eyleme geçecek bir grup sendika yönetimi ve Sn. Fazıl Çiftçi tarafından bastırılmıştı. Sürecin ilerleyişi, uygulanışı sorunlu olabilir fakat, görüldüğü üzere elinizi kolunuzu dahi sallayarak içeri girmenize gerek kalmadan artık içinde bulunduğumuz meta evrende çok daha basit iletişim araçları kullanarak da insanlarla iletişim kurulabilir.Sendika başkanlığı için söz konusu sabır ise, ondan da hiç şüpheniz olmasın. Çalışanlar A0 ve A1 den nomral maaşa geçmek için bile 5 yıl bekleyebiliyorken sizin bu süreci tamamlamanızı hayli hayli bekleyeceklerdir. Maalesef zaman aynı zaman değil ve dolayısıyla arkanızı döndüğünüzde binlerce çalışan olmayacağının garantisini verebilirim. İşsizlik rakamların 11 % – 13% seviyelerinde olduğu memlekette (ki bunu toplam nüfusa oranladığımızda 50% seviyelerine geliyor) insanlar zar zor bulduğu işini kaybetmek istemiyor ve hatta her ne kadar ücretlendirme zulmü yaşansada emekliliği böylesine güzide bir kurumsal firmadan ayrılmak istemiyor.Bu nedenle sizin buradaki duruşunuza ve tanımadığınız bu insanların dertlerine gösterdiğiniz ilgiyi uygulamada da görmek en büyük temennimizdir.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Altur servis şoförlerinin kabadayı tavırları var bir de. Nerden buluyorlar bu dolmuş şoförü kılıklı adamları anlamıyorum. Sanki onun işi personele hizmet değil de kendi arabasına gönülsüzce personeli bindiriyormuş gibi tavırlar. Şoförleri de tgs çalışanları havaya sokuyor. Yalakalıklar yol boyu muhabbet etmeler falan. Tez zamanda servisler ayrılır umarım

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    TGS yetti artik +1 de benden. kapi sirasinda takim elbiseli sefleri bile hoplaya ziplaya banklara basarak siraya kaynak yapar. Ucak alti calisirsin be kardesim bir eve gittiginde dus al. 3 gunluk ter kokunu cekmek zorunda degiliz serviste. Bizim de gozumuzden ter akiyor ama dolapta bir deodarant bulunduruyoruz. Servis konusu bambaska zaten kimin inip bindigi belli degil. Sagolsun ALTUR ne kadar sorunlu varsa sofor yapmis. THY ve Teknik İSGÇ ergonomi nedir bilir misiniz? Calisan serviste isyerinde sayiliyorsa rahat seyahat etme hakkimizi saglamak zorundasiniz!!!

    Cevapla
  11. Sevgili taso ve okocha geldiniz geleli hiç birşey iyileşmedi verdiğiniz hiç bir sözü tutmadınız . İstifa ederiz dediniz edemediniz. Ferhanın peşinden koştunuz ama duydumki ferhanda Yunus’un himayesine girmiş . Siz ne ayaksınız onu bi söyleyin hele . Toy sendikacılar :) yemekhaneyi denetlerken sanarsın Ege ordu denetlemesi yapıyorsun be taso . Hele okochaya ne demeli hiç bir şey yapmayıp çok bir iş başarmış gibi izlenip vermen yokmu . O delege grubundan mücadele ettik demen yokmu :) yalancısınız hepiniz . Masada yatan kırmızı pijamalım öpüyorum seni

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Sefa abi siz bir şekilde Cankut beye ulaşa bilirsiniz abi şirkete hergün gelen patron ve üst yönetim var Allah aşkına ne yapmaya çalışıyor bunlar birde siz irtibata geçmeyi denesenizde bizlerde bir haber sahibi olsak hala patrondan gelecek bir haberi umutla beklemeyen personelleri var onlar bizi unuttu galiba

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    iga gidecekmi İstanbul havalimanında daki temizlikciler promosyonumuz yendi bize Tayyip amcadan başkası yardım edemez ikramiye sosyal haklar düzelecek mi THY çalışanları promosyonu güle yesinler taşeroron olarak bizimde hakkımızı çok güzel yiyorlar

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    TEKNİĞİN PROMOSYON PARASI NE ZAMAN VERLECEK? SEFA ABİ BUNLA İLGİLİ DE BİR YAZI YAZAR MISIN? HERKES ALDI BİZ KALDIK.

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    Ama bu anlattıklarınızın insanların çalıştığı firmayla ne alakası var? TGS de şöyle adam varda teknik de çok afedersiniz davar yok mu her yerde dengesiz ayarsız insan var bi başlık altında hepsini genelleyemezsiniz.

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    5 yıl okuyan Sivil Havacılık mezunlarınında acilen ünvanı değişmeli.

    Cevapla
  17. Tgs ye alım var mı

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Şu servisleri ve kapıları ayırın artık her sabah Şirinevler metrobüs simülasyonu yaşıyoruz TGS çalısanları ile sıkıntı yaşamamız çok normal koltuk sona kadar yatırılmaz yolculuk boyunca sesli bir şekilde muhabbet edilmez kimse 1 saat sizin dedikodu muhabbetinizi dinlemek zorunda değil dağdan inme ayı değilseniz etraftaki insanlar rahatsız olur mu diye bir düşünmeniz gerekir kapı sırasında koşarak öne geçiyor veya dışarıdan kaynak yapıyor herif az biraz medeniyet öğrenin ayrıca uçakta sen hangi kafayla ground veriyorsun zerre yetkin yok batarya çöp eden mi ararsın uçak çekiminde racon kesen mi bak güzel kardeşim o çektiğin uçağın sorumluluğu yetkili teknisyenindir seni zerre ilgilendirilecek bir durum yok torpille oralara dolunca farklı kafalar yaşıyorsunuz sanıyorum kardeş olayı boş bir kavram gerek yok profesyonelce herkes yetki sınırları içinde işini yapıp minimum medeniyet kurallarına uysa sorun çıkmaz.

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Yazamıyor artık kiss me ci gıdık

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    +1 hemde dibine kadar

    Cevapla
  21. 2 sene önce

    Fikret Bey, gerçekten başarılı çalışmalarınızı takdir etmemek mümkün değil, yalnızca köşenizi biraz da TK teknik ve sendika dışındaki konulara ayırsanız, bu arada Ali Kıdık köşesinde geçen hafta sizinle ilgili ağır iddialarda bulundu, o konuda ne dersiniz, saygılar

    Cevapla
  22. 2 sene önce

    Abi birşeylerin çözüldüğü yok ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler sadece dediklerini de yaptılar helal olsun sendika temsilcileri de saw’da çalışan menfaatine oldu çözdük bu işi diyip naralar atıyor… Ne işe yarar bunlar valla bilmiyorum iki yemekhane teftişi yap sonra gel sendika odasında otur yemin ediyorum çıldırıyorum birde bi konuşmaları var abi sanarsin herşeyin farkındalar ama hicbirsey bildikleri yok inanın bana bunlarda genel merkezin saksakcilari sırf sandalyem altımdan kaymasın sonra ben ne yaparım işe nasıl dönerim ki korkusuyla yaşayanlar bilmiyorum ki bu yola niye çıkmışlar. Hakkını helal et sen bunları eleştirirken sana çok kızıyordum ama şu an seni o kadar iyi anlıyorum ki tecrübene ve emeğine daha fazla saygı duyuyorum neymiş büyükler dinlenmeli imiş. Helal olsun sana abi!!! Birde kendilerini öyle bir gaza getiriyorlarki görsen, biraz yanlarında dursan sanki gerçekten bi iş başarmışlar gibi milleti kandırıyorlar yediğiniz ekmek haram arkadaşlar ben size söyleyim herkesin ahını alarak kimseyi memnun edemeyerek sendikacılık yapılmaz. Çıkın erkek gibi deyin ki biz bir işi beceremiyoruz biz beceriksiziz sadece o masalarda o sandalyelerde oturmak istiyoruz amacımız sendikacılık yapmak değil yalakalık yapmak deyin bende sizi ayakta karşılayım. Neden çünkü delikanlılar mış yalan söylemiyorlar miş deyim.Arkadaslar yok bilmem ne araba yikamasiyla anlaşma yap ucuza yıkasınlar arabanı bilmem git diş anlaşması yap ucuza yaptır dişini filan falanla sendikacılık yapilmaz . Bi erkeklik yapında bizde görelim ya ” teknik destek ” benim namus meselem” deyipte o koltuğa oturan arkadaş hadi yapta birşeyler erkekliğini görelim ya anca boş boş konuşuyorsun kimsede ne konuştuğunu anlamıyor zaten sirf kelime kalabalığı başka birşey değil elbet o 3 yıl dolar seçim günü gelir bakalım. Ne dedi sendika başkanınız da ne vaat etti de o koltuklarda kalabildiniz siz ne vaat ettinizki o adama düşman iken sizi o koltuklarda oturmaya devam ettirdi sevgili arkadaşlar böyle sendikacılık olmaz sizin yaptığınız sadece saksakciliktan ibaret bu arada yapılan anlaşmalar çalışan fazlalığından dolayı anlaşma yapılan şirketlerin işine geliyor bunu da bi telefonla inan halledersiniz adama dersinizki benim 5 bin üyem var indirim yaparsan gelip sende arabasını yıkatacak adam da tabi indirim yapar yapmaz mı ya biraz sorgulayalim bunları sendika başarısı olarak görmeyelim onlar alışmışlar saksakciliga sizide alistiriyorlar çok belli cook

    Cevapla
  23. 2 sene önce

    7.Yılımız dolacak nereye el atsak şirket sürekli yeni birşeyler çıkartıp işleri zorlaştırıyor.. Şef diye getirttikleri insanların egosunu mu tatmin etmemiz gerekiyor, yoksa şirketin menfaatini mi düşünmemiz gerekiyor ? İmkanlar iyileşecek ama insanlar hiç iyiye gitmiyor..

    Cevapla
  24. 2 sene önce

    Servisçi :ben ne alaka abi :D

    Cevapla
  25. 2 sene önce

    Cankut Bagana çalışanlarına olan borçunu ödeyecek mi ,bir bilginiz var mı ?

    Cevapla
  26. 2 sene önce

    sefa bey bizim durumumuz ne olcak peki ayni servisi kullan ayni yemekhaneyi kullan ayni is yap lojistik takimhane ofis birisi alsın 13 bin birisi alsın 7bin hic bi tasaron hakkını helal etmiyor

    Cevapla
  27. 2 sene önce

    Sn. Sefa İnan,En başta belirtmeliyim ki şu veya bu kişi veya kişilerin kişisi olarak sakın nitelendirmeyiniz lütfen.Sendikaya, şubeye, başkana, derneğe veya uzantılarına her pazar sürekli olarak yazılarınızla eleştiri yağmuruna/serzenişine tutmaktasınız. Nedense bu gündem belirttiğiniz kişilere yaramakla beraber sizede click paid olarak yansıtmaktadır. Çalışanların mağduriyetini bu sayede devamlı olarak kendinize pozitif kazanç olarak dönüştürmüş durumdasınız. Hatta öyle ki -takip ettiğim yazılarınızdan katıldığım hissiyatıma göre- bu durumun hiç düzelmemesini istiyor olabilirsiniz. Defaatle yazılarınızda 30 yıl çalıştığınızı ve bunun önemli bir kısmını dernek başkanlığı yaparak geçirdiğiniz. Yine zaman zaman üst düzey yöneticilerle görüştüğümüz ve önemli kazanımlar elde ettiğinizi tekrar edip durursunuz. Madem ki bu kadar önemli işler başardınız o zaman her hafta yazdığınız bu sorunlara parmak basmak adına buyurun sendika yöneticiliğine (hiç şüpheniz olmasın çünkü burada yeterince popülaritenizi yükselttiniz ve bu sayede arkanızda binlerce çalışanın olacağından eminim) geçin. En azından uygulamada -click paid yerine- hem siz hem de çalışanlar kazanç elde etsin. Hodri meydan!Bu arada Sn. Ahmet Bolat’ın da bu iş gruplarına herhangi bir müdahalede bulun(a)mayacağını çok iyi biliyorsunuz. Sn. Yahya Üstün, Sn. Bilal Ekşi ve Sn. Murat Şeker üçgeninde kalmış birinin böylesine büyük bir değişimi üstleneceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Bu nedenle de atalarımızın dediği gibi hatta sizinde 30 yıllık deneyiminizle çok iyi bildiğiniz gibi yönetim olarak “böyle gelmiş böyle gider” düsturunun yerleştiği bir şirkettir THY. Kamu yerine Hükumet İktisadi Teşekkülü olan bu kurumun İK olarak yapacağı en iyi şey istihdam yaratmak ve işsizliği azaltmaktır. Bunu da en iyi iş grupları oyunları ile yani 10.1 den 10.0 düşürüerek kaynak yaratarak ya da TDP veya DP istihdamları oluşturarak. Hatta ve hatta mühendis mezunu uzman iş başı yaptırarak ve daha sonrasında mühendis olabilmesi için terfi sınavına alıp kademe düşürerek kaynak oluşturmak hükumetin için çok avantajlı olduğu aşikar. Yani sözün özü. Gerçekten düzelmesini mi istiyorsun Sn. Sefa İnan, Hodri meydan!

    Cevapla
    • Yönetici 2 sene önce

      Benim sendika yönetimine girmem bir hayal. Popülaritem THY’de çalışırken vardı. Dernek başkanı sıfatımı çok iyi kullanırdım. Ben bundan sonra sizlere yazarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Yanlışa yanlış doğruya doğru diyorum. Örneğin Şubeler yanlıştır. Temsilcileri çok iyi seçmek lazım. Dernek seçimi çok yakında olmalı. Orayı da ihmal etmeyin. Mevcut durumda ben sadece sizlere kalemimle yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben sendikacılık yapmak istersem başkan olmam lazım. Dışardan bir adamı ne sendika nede işveren kabul etmez. Ayrıca, bu iş tek basına yapılacak kadar kolay değil. Ekip lazım. Korkusuz bir ekip…Unuttuğun bir konu var. Ben aynı zamanda THY’nin genel kurullarına da girip yanlışları ve mağduriyetleri yönetim kurulunun karsısında söyleyen biriyim. Ben orada bile ne sendikacı nede dernek başkanı veya yöneticisi göremiyorum. Benim çalıştığım yıllarda toplum böyle değildi. Arkama döndüğümde bir dolu benle aynı düşüncede ve cesarette kişiler vardı. Şimdilerde bu cesarette çalışan bulmak bayağı zor. Ben onları değil onlar beni bulmalı. Malum ben işyerlerine elimi kolumu sallayarak giremem izin almam lazım. İzini bir verirler iki verirler sonra girişimi yasaklarlar. Benim başarılarım THY çalışanı olduğum zamanlarda kaldı. Arkamda bir dolu insan vardı. Şimdi arkama baktığınızda kimseyi göremezsem hiç bir şey yapamam. Toplum çok değişmiş çokkk…Ayrıca bu click paid sistemini anlamadım. Onu da açarmışsın?

      Cevapla
  28. 2 sene önce

    Ne zaman düzelecek bu işler…

    Cevapla
  29. 2 sene önce

    Bu tgs deki personellere teknik a.ş. çalışanları olarak uyarımızdır ; son zamanlarda iyice zıvanadan çıktınız serviste nasıl oturulur nasıl davranılır hiç mi öğrenmediniz,apronda desen öyle araba kullanmaları ayrı uçakta çalışmaları ayrı hele harekatçılar kendilerini ne sanıyorlar anlamak mümkün değil bunları işe alırken siz olmazsanız dünya durur falan mı diye söylüyorlar.Son 3-4 aydır iyice burnunuz havalarda geziyorsunuz haddinizi bilin yoksa bildirmesini iyi biliriz.Servisler ve yemekhaneler kesinlikle hemen ayrılmalı bu arkadaşlar toplum için nasıl davranılır öğrenmemiş köylerinden direk aprona girmişler.Hele şu son zamanlarda verilen primdir promosyondur bunların aklı uçtu gitti TGS LİLER TEKNİK A.Ş deki teknisyenler o parayı her ay alıyorlar haddinizi bilin havanız kime.

    Cevapla