featured

Rusların Türkiye’ye hücumu: Yunanistan ve Kıbrıs’la kıyaslandı

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 637599981292991346Rusya’nın Türkiye uçuşlarını yeniden başlatma kararının ardından, uçak bileti talepleri yüzde 173 artış gösterdi. İzvestiya gazetesi, Moskova-Antalya gidiş dönüş bilet maliyetinin 2019’a kıyla yüzde 65 artarak 37 bin rubleye (4 bin 400 TL) yükseldiğine dikkat çekiyor. Ancak Türkiye’de tatil yapmak, Güney Kıbrıs ya da Yunanistan’da tatil yapmaktan hala daha ucuz.

Bu ülkelerde tatil yapmanın maliyeti Türkiye’nin yaklaşık iki katı.

Temmuz ayı itibarıyla iki kişilik bir hafta Türkiye tatili ortalama 50 bin rubleye maloluyor (6 bin TL). Gazete bu fiyata üç yıldızlı otel konaklama ücreti, üç öğün yemek, uçak bileti ve transferlerin dahil olduğunu yazıyor. Ancak bu ortalamanın altında fiyatlarla tatil yapma imkanı da mevcut.

Ağustos ayında ise bu ortalamanın 60 bin rubleye çıkması bekleniyor.

Gazeteye konuşan bir Aeroflot yetkilisi 25 Hazirandan itibaren Moskova’dan İstanbul’a günde 2 sefer koyacaklarını, Antalya, Bodrum ve Dalaman havalimanlarına da her gün uçacaklarını söyledi.

Türkiye’ye gidecek Rus turistlerden negatif PCR testi, ekspres antikor testi ya da Sputnik V aşı sertifikası talep ediliyor. (turkrus)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir