featured

Sefa İnan'dan Toplu İş sözleşmesi Yorumu

Değerli okurlarım;
Bildiğiniz üzere, hem yazılı hem de görsel olarak toplu iş sözleşmesi sürecinde birlikteydik. Sizlerin yorumları ve görüşlerini aynen paylaşarak, işverenin ve sendikanın, çalışanların bu süreçteki olumlu veya olumsuz görüşlerini okumalarını sağladık.
Kesinlikle toplu iş sözleşmesine müdahil olmaya çalışmadık. Bir yayın organı olarak eleştirmek ve önerilerde bulunmak en tabii hakkımızdır. Ülkemizde siyasi iktidarların ve liderlerin yaptıkları icraatları yorumlayan ve eleştiren bazı yazarlar gibi bizde bildiğimiz bir konuda görüş belirtmenin yanı sıra tavsiyelerde bulunduk.
Her hafta aralıksız yazdığım köşe yazılarımda,genel konulara da yer vermek zorundayım. Çünkü okurlarımız arasında havacılık camiasında çalışan bir çok kişinin sitemizi dikkatle takip ettiğini biliyoruz.
Yayıncılıkta en çok dikkat ettiğimiz konu, insanların duygularını ve beklentilerinin istismar edilmemesidir. Bu düşünce ile yalan haber başlıkları ile haber sitemize hiç okur çekmeye çalışmadık ve çalışmayız da… Bu haber sitesi ticari amaçla kurulmamıştır. Sitenin genel masraflarını karşılaması bizim için kafidir. Haber ekibimizde tüm havacılık çalışanları görevli olduklarından biz habere değil haberler bize gelmektedir.
Günün 24 saati açık bir telefon, whatsapp ve mail aracılığı ile sizden gelen haberleri yayınlamakta ve gerekirse anında görüş belirtmekteyiz. Bu birlikteliğimiz devamını dilerim.
İşte yine sizlere kısa da olsa toplu iş sözleşmesinin sonucu,ne getirip ne götürdüğü,eskiden toplu iş sözleşmelerinin nasıl yapıldığı,günümüzde ki yanlışlar ile ilgili görüşümü bizzat benden dinleyeceksiniz. Tabii ki unuttuğum konular varsa sorun değil. Ayrıca, o konuları da değerlendirebilirim.

 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

46 Yorum

  1. 5 sene önce

    Sefa Bey’e yaptığımız tepkinin 10da birini sendika yapabilsek

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    trolleyecektim fakat yapmayacam okuyup okuyup kurdurun diğer yorumları kendinize gaz verin sonra tısssss

    Cevapla
  3. 5 sene önce

    Ey sendika
    Hediye vs verme istemıyorum, adam gibi zam alamadın 10.0 ları bitirdin , fark buyudude buyudu, oylama yap, hediye istemıyorum sizden,
    Aidatları yarı yarıya indirin.sağda solda benim paramla eğitim vs düzenleme, yazıklar olsun size.(sizin nasıl geldiğinizide biliyoruz)!!!

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    Nargile eksik kalmış! Ciddi bir sohbet-yorum yapacaksanız, çayı-kahveyi unutun.Karşı tarafa saygı gösterin. Aşırı el hareketleri vücut dilinizi açıklıyor.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Bir daha ki sefere nargile de içerim Yusuf bey. Ben 3 senedir televizyonculuk da yaptım. Bakın Airlinehaber de WEBTV yazan yere girin.Bir dolu canlı TV programlarım var. Elli kolu orada da konuşuyordum. Ben rahatsız olmuyorum rahatım. Elimden kolumdan rahatsızlık duyuyorsanız seyretmeyin be kardeşim:)

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Adamın dogal hali bile millete batıyor ciddiyet sorguluyacaksanız adres öz çelik çomak ve iş olmayan sendikadir…..! Hırsızlar sendikasi

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Kalitesiz kişilik seni

      Cevapla
  5. 5 sene önce

    Bukadar insanın bedduasını alıyorlar.Bakalım bunlarla nasıl yaşayacaklar.Allahın laneti üzerlerine olsun!

    Cevapla
  6. 5 sene önce

    thy ve thy teknik çalışanına standardının üstünde imkan sunan güzide şirketlerimizdir.Sıkmayın canınızı yönetim kimseyi mağdur etmez.

    Cevapla
  7. 5 sene önce

    Sendika o kadar acemi ki toplum psikolojisinden bir haber ya 100 lira seyyanen diyeceğine sosyal yardımı 900 lira yaptım de en azından %46 arttırdım diyerek algı kas.Gerçi teknisyenin ne hissettiğini ne sendika ne THY yönetimi umursuyor.Adım gibi eminim ki çok büyük tokat yiyecekler! Bu kadar teknisyenin ahı öyle bir çıkacak ki neye uğradıklarını şaşıracaklar! İzleyin ve görün

    Cevapla
  8. 5 sene önce

    İstifa etmenin tam zamanı arkadaşlar. Bu sefer de bu sendikaya yol gösteremezsek halimiz haraptır diyim

    Cevapla
  9. 5 sene önce

    Sendikadan beklenti çoktu hayal kırıklığı oldu.
    1)2yıl söylendi 3 yıl imza atıldı
    2)alt, üst farkı kapatılacaktı, az alan yine çok az, çok alan yine çok aldı, eskiler yenileri her konuda ezdi geçti
    3)2014de çelik iş kısmi yetki zammı almıştı, bu sözleşmede bile alamadı, iyice geri vitese takıldı.
    İşin doğrusu bu boyle devam eder,
    Deveye sormuşlar neden boynun eğri, nerem doğru ki demiş

    Cevapla
  10. 5 sene önce

    Sözlesme imzalanirken masaya dikkat ettiniz mi? Kimler vardi? Fazil piyondur, o gider Mehmet, Hüseyin, Yakup gelir. Bu isimler hep piyondur. Burasi sadece tepedeki isimlerin ciftligidir. Masada kimler vardi? Ilker Bey ve Ahmet Bey vs… Resme dikkatli bakmak gerekiyor.

    Cevapla
  11. 5 sene önce

    Teknik arkadaşlar gerçekten sefa abiyi ikna edin bir şekilde bir olun diri olunnnnn

    Cevapla
  12. Sefa abi senin 3 aylık meselesi bize kazık olarak döndü, 1-2 puan şirket hakkimizi yedi. Bunu ne şekilde düzeltilmesi gerekiyor ?

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Videoyu izle anlıyacaksın. Herkese ayrı ayrı anlatamam ki.

      Cevapla
  13. 5 sene önce

    Sendika olmasa sanki daha fazla zam alırdık

    Cevapla
  14. 5 sene önce

    Şu durumda bile bu paralara bugün sevinen yarın elliot teoremiye göre euro 9 ve dolar 7 TL olduğu zaman ırıl ırıl anaları ağlayacak fakirleşmenin yanında zengin ettiğimiz bir şirketimiz ve sendikamız olacak işçi ise işinin 2 katı oranında çalışmak durumunda kalacak ve işverenine yaranamayarak hastalanarak ölecektir.Tam bir kölelik sistemi.Önlem olarak bu sendikadan imza parası alınıp topluca Sendikadan çıkılmalı bu alanda bize danışarak mücadele veren arkadaşlar bulmalı.Hemde çok acil olarak bunlar düşünülmelidir.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Ayrıca bahsetmek istediğim bir diğer konu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gösterdiği maksimum faiz oranlarıyla yabancı yatırımcıyı TL’ye çekmeyi başarmış ve %26’lık bir faiz oranıyla sene sonunda devletin sırtından kazandığını alarak tekrar euro ve dolara girecek ve gerçek pump yaparak Ülkeyi ekonomik krizin içine sokacaktır işte ozaman aldığınız %5 ve %22,buçukçu kardeşler ırıl ırıl ağlayacak konuma geleceksiniz.Faiz kadar zam ölüm yardımı kadar zam alamadığınız şu hayatta neyin başarısından bahsediyorsunuz.

      Cevapla
  15. 5 sene önce

    Halen aramızdaki sendikacılar (temsilciler) bu TİS’i savunuyor yüzümüze karşı, bu nasıl bir beyni yıkanmışliktir anlamıyorum, gerçekten de ağacın kurdu içindedir dedikleri bu sanırım, bu mankurtlarla işimiz gerçekten de çok zor buradan tekrar sesleniyorum tercihinizi yapın !! Ya çok sevdiğiniz sendikaniz ya da çalışma arkadaşlarınız !! Siz gelip bize birşeyler anlattıkça tiksiniyoruz sizden haberiniz olsun, tepki olarak önce sizin sendika temsilciliğinden istifa etmeniz gerekiyor, bunu yapmadığınız sürece bizim için güvenilmezsizniz.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Tepkinizi koyun arkadaşlar. Temsilcileri dışlayın. Bu tis i savunmak art niyetlilikten başka birşey değil.

      Cevapla
  16. 5 sene önce

    Sefa hocam dediklerinizde çok haklısınız fakat bazılarına yüzde 5 bile fazla

    Cevapla
  17. 5 sene önce

    SEFA abi yıllar önce size bu sektöre ilk gireceğim zaman mesaj atmıştım ilgilenmiştiniz yardım etmiştiniz yıllar geçti yardımınız sürüyor hakkınız ödenmez

    Cevapla
  18. 5 sene önce

    Siz bu konuşma işinde yeteneksizsiniz! Tekrarlamayın bizce…Aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. Anlatma ve ifade yeteneği yok, zorla da olmaz…

    Cevapla
    • sendika trolleri başlamış görevlerine sizi gidi sizi. Yediğiniz mamanın karşılığını mı vermeye çalıyorsunuz. Sendikayı övse yetenekli olurdu dimi ama.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Yazı konusunda nasıl bay Trol. Konuşmasın yazsın mı demek istiyorsun.sözleşme başladığından beri yanlışları yazıyor. Onlar iyi miydi bari

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Önce yazı yazmayı bir öğren grup yazılır gurubu ne edebiyatsız… :) seni gidi edebi özürlü sendika sevici trol…

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sendikanin cartcurtu sen git 3 yil sonra goruselim.sefa abi sagolsun dertleri dile getiriyor.adam olsaniz dinler ders alirsiniz.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Kapa çeneni .

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Hak aramanın yeteneksizlikle ne alakası var pek anlayamadık.. Cesaretin var ya bunu yazmaya delikanlı olda kendini deşifre et.. Gerçi sizde adamlık namına hiçbirisi yok bizcede zorla olmaz gurur olsa gidersiniz trol efendi..

      Cevapla
  19. 5 sene önce

    Burada isimsiz yorum atılması yanlış. Klavye arkasından salla sallayabileceğin kadar. İsim kullanılarak daha etik olmaz mı?

    Cevapla
  20. 5 sene önce

    Temmuz, eylül, ekim %9 fikri zaten sizden çıktı. Sendika %14 isterken %12.5 e imza attı. Sizin dediğiniz %14+9=23 e değil de %12.5+9= 21.5 e anlaşmış. Siz de yanar dönersiniz. %1.5 için fiyasko öylemi? %1.5 i de alsaydı. Ben bunun fikrini verenim diyerek prim yapacaksınız takipçilerin gözünde.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Ya bir uza sendikanın kapı bekcileri yazsana ismini acık sekilde klavye delikanlısı

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Adamın bir yorumunu doğru anla önce meçzup adam diyorki içinde enflasyon oranı olan %9.17olmadan %14istendi sandım diyor ben buna bile komedi demişken adamlar %9.17+refah payi=12.5 istediler aldilar diyor yahu siz nasıl teknisyen oldunuz nr matematik var ne geniş bakış açısı.!!! AO tiste kaptanlar için istenilen rakamın kaptan pilot için 70bin tl olarak ön görülüyo sen kalkmış %3 zammı başarımı sayıyorsun zaten %9.17 sana şirket vericekti enflasyon orani diye şakamısınız siz ya! Şuan bir purser iki cs teknisyrn maaşi alıyor nerdeyse ne kıt bir fikri zürriyetiniz varya delirmemek elde değil körmüsünüz ya hak ettiğiniz 3 koca yıl için %3 mü neler kaybedildi bir oturup düşünemiyormusunuz. Bu sendikdan acilen istifa edilmelidir ve ek protokol getirilmesi ve iyileştirme yapılması için görüşme yapılması için çalışılmalıdır AO daki gibi biraz akıllanın artık ya sendika dediğiniz bu hırsızlat geleceğimizi çaldilar çocuklarımızın rızkını çaldilar kendinize gelin artık bu son şans!!!!

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Bu sendikacilarda zeka olsaydi nasil bir anlasmaya imza attigini bilirlerdi.beyin bedava iken bile bunlar almamis ne yapalim.

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Yavuz sen misin? Biz de nerde bu “adam” diyorduk. Bi arada aramıza gel sen tebrik etmek istiyoruz.

      Cevapla
  21. 5 sene önce

    kuralım yeni sendikamızı.aidatları düşürelim. Bıraksınlar hediye mediyeleri. TİS yapsınlar TİS… Adam gibi sendikacılık yapılsın bu şirkette artık

    Cevapla
  22. 5 sene önce

    bu sendikayı günahım kadar sevemedim ama 39 dk boyunca boş boş konuşup aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsun. çözüm yok öneri yok.. .

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Keske onun konustugu kadar sende birsey yapabilsen mesela ilk adım sendikadan istifa varmı yüreğin

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Sen kimsin konuşmayı beceremiyorsun daha

      Cevapla
    • 5 sene önce

      O sunmuyorsa ben sunuyorum sendikadan istifa et ayın 8 de maasını alıp varmı yüreğin!

      Cevapla
  23. 5 sene önce

    Sefa bey imza parasi bile ekim 2017 de is basi yapanlar tam olarak alicakmis 5.000 tl yi onu bile kesiyolar 6 7 aylik tekbik destek yarisini alicak.sozlesmede yazmiyor ama sendikayi arayinca boyle olucak diyorlar.hakmi bu adaletmi bu bunu bile kesintiye sokuyorlar bu ise bil el at abi zaten seyyanen komik bi rakam verdiler bide bunu kesicekler SESIMIZI DUY SEFA ABI

    Cevapla
    • 5 sene önce

      kardeş maalesef askerdeyken bende yaşadım..çok üstüne gittim. önceki dönemlerin hepsinde de kıstelyevm deniilen son 1 yıldaki çalışma süresi üzerinden hesaplama yapılarak ücretsiz izinler ve çalışılmayan dönemler düşülerek ödeniyormuş :(

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Uydurmayın öyle bir ibare yok imza anımda üye olan herkese diye yazmışlar mailleri silmeyin eğer öyle bişe olursa hakkımızı ararız

      Cevapla
  24. 5 sene önce

    Kazanım yok.alinan sadece enflasyon oranı. Birde imza parasını haziranda işe girenlere eksik verecekmisler ayıptır ya adamlar temmuzdan önce işe girdi.

    Cevapla