featured

Sakın Uçakta Çocuğunuzu Terbiye Etmeye Kalkmayın!

Hawaili bir anne Salı günü Alaska’dan Honolulu’ya giden bir uçakta15 aylık kızını taciz etmekten ceza yedi. Samantha Watanabe, uzun bir uçus sırasında yaramaz bir çocuğa annesinin disiplin vermesinin ötesinde bir şey yapmadığını savundu. Savcı ise genelde terbiyeli duran kızın kafasına vurarak ve yüzüne içi dolu bir bebekle vurup saçlarını çekerek kaba davrandığını söyledi.
Jüri, Pazartesi öğleden  sonra başlayarak  dört saat tartıştıktan sonra karara vardı.
Uçaktaki kabin memuru;  yolcuların bavullarına bile Watanabe’nin çocuğuna davrandığından daha iyi muamele ettiği yönünde tanıklık etti. Savcı Marc Wallenstein Jüri üyelerine Pazartesi günkü kapanış konuşmasında bu noktayı anımsattı.
“O daha küçük bir kız ve hepimiz bu yüzden buradayız,” dedi Wallenstein.
Savunma avukatı Alexander Silvert, kararın okunmasından hemen sonra iki sözcük söyledi: “Müthiş şaşırdım.”
Duruşma sırasında avukat suçlamaların Watanabe’nin çocuğuyla ilgilenişi ve giyimini beğenmeyen yolcular tarafından uydurulduğunu söyledi. Kızın üzerinde bir Playboy tavşanı süs iğnesi vardı – bu da savunma avukatı Silvert’in geçen hafta söylediğine göre, bir yolcu için pornografi ama bir çocuk için sadece tavşan anlamına geliyordu.
Gene savunma avukatının  söylediğine göre; çocuğun üzerinde çürük, sıyrık ya da bedeninde darp izi yoktu, kanama, kırmızılık ya da saçının çekilip koparıldığına dair bir işaret yoktu.
Yedinci çocuğuna 5 aylık hamile olan Watanabe, mahkemeden çıkarken görüş bildirmek istemedi. Kendisi 15 Martta mahkum edildiğinde bir yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Savunma avukatı Silvert’in söylediğine göre, Watanabe’nin hamileliği kararın verilmesinde dikkate alınmalı.
Jüri üyeleri oybirliği ile Watanabe’nin en az bir vurma eylemini gerçekleştirdiğini kabul ettiler. 10 kadın ve 2 erkekten oluşan jüri hangi vurma eyleminde birleştiklerini söylemediler.
Silvert savunma avukatlarının savcı Wallenstein’ın;  Jüri üyelerinin çimdikleme ve saç çekme olaylarının, onu suçlu bulma konusunda  dikkate alınması gerektiğini, kararın bozulması ve davanın düşmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Silvert, başvurunun kabul edilmemesi halinde savunmanın temyize gideceğini sözlerine ekledi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir