featured

Sadece Sabahları Uçun

Havaalanında sıkışıp kaldığınız süre, tatilinizin en mutsuz vakti olabilir. Ancak uçuş yükünü hafifletmek isteyen gezginler için bir ipucumuz var…

O değerli uyku vaktini kaçırmak ne kadar berbat olsa da, havaalanına erken gittiğinizde tüm deneyim daha iyi olacak…
Yapılan çalışmalar, sabahın erken saatlerinde yapılan uçuşlarda rötar olasılığının, öğlen ve akşam uçuşlarına kıyasla daha düşük olduğunu gösteriyor. FiveThirtyEight tarafından derlenen verilere göre, rötardan kaçınmak için sabah 8’den önce uçmak en iyisi. O vakitten sonra rötar oluşmaya başlıyor ve bu saat 6’ya kadar git gide artarak devam ediyor.
Forbes’in açıklamalarına göre, önceki uçuşların tümü gece yapıldığı için sabahları hava sahasının yoğun olması daha düşük ihtimal. Oysa hava muhalefeti var ise, uçaklar kalkış izni beklerken birikiyor, hava trafik kontrolörleri kalkış ve inişleri ertelemeye başlıyor.
Ayrıca sabah uçuşlarında türbülansa yakalanma olasılığınız daha düşük; araştırmalara göre, fırtınalar ve çeşitli hava muhalefeti öğleden sonra ortaya çıkma eğilimi gösteriyor.
Ayrıca kalabalıkta rahatsız olanlar için havaalanları sabah saatlerinde nispeten daha az kalabalık. Google trafik verileri, New York’taki JFK havalimanının yaklaşık öğle saatlerinden öğleden sonra saat 10: 00’a kadar en fazla turist sayısına ulaştığını gösteriyor.
FareCompare’e göre, havayolları, çoğu kişinin uykuya ihtiyacı olacağı için sabahın ilk uçuşunu günün ilerleyen saatlerinden daha ucuza satıyor.
Dolayısıyla sadece sabah erken kalkarak huzurlu bir uçuş yaşamak elinizde.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir