featured

SAÇINIZ AK MI YOKSA KARA MI? ÖNÜNÜZE DÜŞÜNCE GÖRÜRSÜNÜZ… 

Değerli okurlarım,

Nihayet bütün şaibeleri ve geride bıraktığı soru işaretlerine rağmen Avrupa Havacılık Şubenin ardından, Anadolu Havacılık Şube de seçim tamamlandı. Görüyoruz ki hangi renkte ve hangi safta olursa olsun yine muktedirlerin gücü ile her renge bürünüp bir şekilde seçiliyorlar. Bize de geriye hakkınızda hayırlı olsun demek kalıyor.

Bu dönem artık bu gün seçilenlerin geçmiştekiler gibi arkasına sığınacak bahaneler yerine çözüm üretmesi ve taşın altına elini koyması vaktidir.  Bana her gün onlarca mail ve şikâyet konuları geliyor. Bunların hepsine el atmaya çalışsanız 4 yılınız yetmez. Halen otoparklar, yemekhaneler ve ulaşım gibi konularda herkes kan ağlıyor. Düzensiz vardiya saatleri nedeniyle çalışma saatlerinin lokasyonlar (bölüm) arasındaki farklılığı, özellikle de Sabiha Gökçen’deki çalışanların bütün motivasyonunu altüst ediyor. Teknik desteğin, yetkisiz teknisyenin düşürüldüğü çaresizliği artık konuşmuyorum bile… Yazmaktan da söylemekten de artık dilimde tüy bitti.

Toplu iş sözleşmesini maça benzettiğimizde, maçın sonuna az kaldığını görebiliyoruz. Hani sıklıkla kullanılan ve benim de zaman zaman kullandığım bir anekdot vardır. Bilmeyenler için bu anekdot ne demek önce anlatayım. Adamın biri berbere gitmiş, daha tıraş olmadan berbere sormuş, benim saçım, ak mı kara mı? Berber de demiş ki, ak mı karamı az sonra önüne dökülünce görürsün. İşte mevcut durum aynen böyle…

. Görelim bakalım o koltuklara oturmak için arkanıza aldığınız destekle, abilerinizle seçilme hırsınızı, toplu sözleşme masalarında da gösterebilecek misiniz? Asgari ücret 430 dolardan, 210 dolarlara kadar düşmüş vaziyette. Yapılması beklenen ‘’fevkaladenin fevki iyileştirme’’ ile bile 300-350 doları bulmayacağı öngörülüyor.  Yani ülkenin mevcut ekonomik koşulları her gün gittikçe daha da ağırlaşıyor ve çalışanın omuzundaki yük gittikçe artıyor. Sizler TİS masasına oturduğunuzda 26 TL olan bir koli yumurtanın şu anki fiyatı 45-50 TL civarında. Gün geçtikçe artan kurla daha da yoksullaşan, cüzdanındaki delik de, tenceresindeki yangın da büyüyen bir kitle var. 

Bu tablo karşısında o masadan sakın ha asgari ücret düzeyinde bir artışla ve sizden eksilen birkaç puanı üstüne koyarak, allayıp pullayıp satmaya kalkışmayın… Protokolle düşürülen ücretinizden bile halen % 8,5 civarında içerdesiniz. Siz de geçen 6 aylık sürede artan bu yüksek enflasyon karşısında halen teklifi güncelliyoruz diye süreci geçiştiriyorsunuz.  Geçmişe dönük alacaklarınızın da her gün giderek artığının farkında olmalısınız.

Sevgili Özçelik İş yönetimi; 

Çıkın er meydanına teklifiniz neymiş, muhataplarınızın size verdiği teklif neymiş, hele bize bir anlatın.  Bu neyin stratejisi neyin uyduruk mücadelesi, neyin kör sağır bekleyişi bilelim. Güya arabulucu atanmış ama henüz çalışanın en önemli konusu olan ücret maddesi konuşulmamış dahi… Her ne hikmetse 6 aydır sıra buraya kadar bile gelememiş.  

 Sevgili Sendikacı;  teklif edilen kabul edilememiş üzerinde çekişilen bir zam oranı mı var? Açıklasanız da biz de bilsek… Arabulucu soracak “sayın sendika siz ne istiyorsunuz ve sayın işveren siz ne veriyorsunuz?” Cevap var mı? Olsa bir şekilde duyardık… İstekleriniz dışında bir rakamla karşılaşırsanız bir B planınız var mı?  

Yukarıda yazdığım olasılıklar hakkında bilgilendirmeniz yok. Adeta aklımızla alay ediyor, sonra neden bu kadar eleştiri, insanlar neden bu kadar tepkili ve öfkeli diye de çırpınıyorsunuz.

En çok da farklı isimlerle ama hep aynı İP’lerle, benzer yorum yazanlara gülüyorum.  Kardeşim bu sektörde 46 senedir varım. Bu sürecin 20 senesini dernekçilikle geçirdim. Ne yapıp yapamadıklarımız ortada iken, henüz sektörde 40 ayı dolmamış ama 40 yıldır bu işlerin içindelermiş gibi bağırıp, çağıranlara diyorum ki ‘’Saçınız ak mı kara mı, önünüze düşünce görürsünüz’’  Seçtiğiniz, desteklediğiniz kişilerin marifetini hep birlikte takip edip göreceğiz. Bizim dönemimizde yıllarca bu yollardan geçerken hiçbir beklenti olmadan tek kuruş çıkar sağlamadan mücadele ettik.  Ne ekstra maaşlar aldık ne de özel araçlara bindik. 

Bir dernek başkanlığıyla dönemin başbakanı Merhum TURGUT ÖZAL’ın uçakta yolunu keserek karşısına dikildik. Derdimizi meramımızı tek tek anlatıp kendisini ikna ederek henüz 3-4 ay önce imzalanmış toplu sözleşmenin üstüne teknisyenlerin iş tazminatlarına %148 gibi THY tarihinde görülmemiş ve görülebileceğini sanmadığım, ekstradan bir zam aldık. Diğer çalışanlara da bu sayede ekstra %25 zam verildi. Maaşlardan kesilen haksız vergilere mahkemeler açıp, kazandığımız davalar yüzünden işimizden de olduk. Dönüp te bir gün dahi arkamıza bakmadık. İnandığımız doğrular uğruna hiçbir mücadeleden ve bedel ödemekten kaçınmadık.

Yılardır sorunlarınızı, yaşadığınız mağduriyetleri her platformda anlatıyorum. Sizler için THY. A.O genel kurullarına katılıp minicik bir hisseyle sizleri temsil edip sorunlarınızı anlatıyor ve şirketin ve devletin arşivlerine not düşürüyorum. Kar payı, imza parası gibi her konuda sesinizi duyurup bir ayrıma maruz kalmamanız için sesinizi duyurup, yeri geldiğinde adınıza ricacı oluyoruz. Kısaca;  Sizin birlik içinde onurlu bir mücadele vermeniz için çabalıyoruz.  Mesleğimizin sektördeki ve dünyadaki değerini sorguluyoruz. 

Sevgili Okurlarımız; 

THY Genel kurullarına ellerinde hissesi olan her kişi veya kurum katılabilir iken neden sendika ve derneklerin temsilcileri ellerindeki lot lot hisseler eşliğinde dilsizi oynuyorlar anlayan beri gele… Genel kurullara ben er meydanı derim. Bu ER meydanında THY yönetimini tabii ki eleştirebilir veya savunabilirsiniz. THY genel kurullarında benim yaptığım konuşmaların metnine ulaşabilirsiniz. (bazılarını yayınlamıştım)  Konuşma metnimi incelerseniz, konuştuğum konuların, sadece çalışanların sorunlarına ve THY’nin yönetimine yönelik olduğunu görebilirsiniz. Yani sadece arkadan konuşarak veya haber sitemde, elimdeki kalemimle saldırmayı kendime yakıştıramıyorum. Bu nedenle ER meydanında, (THY Genel kurullarında) kendime göre yapılan yanlışları dile getirdiğimi biliyorsunuz. Bazıları gibi yazılarımla ona buna vurup veya suçlayıp sonra da minicik bir hisse alıp yanlışları yüzlerine vurmaya çekinenlerin yazıları veya görüşleri benim için sıfır değerindedir. (Genel kurula katılıp görüş bildireceğim diyen arkadaşımız varsa, onların alması gereken hisseyi cebimden ödeyip onlara verebilirim) Şirkette Yolsuzluk mu yapılmış, vergi mi kaçırılmış, İllegal işlere mi girişilmiş… İşte bunlar tam genel kurulluk konular… Klavye arkasına gizlenerek değil. Yüzlerine bakarak konusun ki kayıtlara girsin ve gerekirse soruşturma açılabilsin.    

Ayrıca; Aidat ödeyerek patronu olduğunuz sendikalarınızın mağduru olmamanız için sistemi irdeliyoruz. 

Birilerinin kirli siyasetine gizli hesaplarına alet olmamanız için sürekli sizi uyarmamızdan bu konuları gündeme taşımamızdan, sizler değil, oyun kuranlarla ve bu oyunlara figüranlık yapan kiralık tipler rahatsız olur.  Şunu da bilmenizi isterim ki yılların verdiği tecrübeyle her konuda çok yönlü ve derinlemesine araştırıp bilgi toplamadan asla kalem oynatmam. İnanın ki, her bildiğimizi her duyduğumuzu anlatsak bazılarının hangarlara inmeye yüzü kalmaz. Şimdi bu köşeden yazdıklarıma, kuyruğuna basılanların rahatsızlığını anlıyorum. Bu hakkını arayanların derdi ve emeği için uğraşanların işi değil. Onlar bizi çok çok iyi anlıyorlar…

Bugünkü gençliğe bakınca verdiğimiz onca desteğe rağmen gelecekle ilgili umudum azalıp, kaygılarım artıyor.  Dilerim bir gün hepimizi yanıltırsınız… Biz de sizi ayakta alkışlarız…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

43 Yorum

  1. 2 sene önce

    Typ denilen üç aylık eğitimle şirkete ordan burdan kalifiye olmayan adam toplarsan sonuç bu olur.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Arkadaşlar herşeyden önce biz teknisyenler olarak kendimize değer vermeliyiz. Bakın dikkat edin sanayiye dönmüş teknik resmen. Küfür kıyamet, boş boş konuşmalar, avam avam tipler, uyuşturucu alkol müptelası adamlar dolmuş. Benim en çok duyduğum şahit olduğum muhabbetler ; şurada içtik, kadın kız muhabbetleri, coin , dolar , borsa… Doğru düzgün işine bağlı efendi gibi adam bulunmaz oldu. Hal böyle iken bizim kendimize vermedigimiz değeri başkasından beklemek ne kadar doğru. Kendi içimizde birlik beraberlik ruhunu ve kaliteyi yakalarsak yapamayacağımız şey yok diye düşünüyorum.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Alayiniz korkmuş,sinmiş.Cesaretin olmadigi yerde esaret başlar.Her zaman bir kahramanin arkasina saklanarak kazanim elde etmissiniz.Hala utanmadan celik iş,haram iş,surekli bahane.Neden korkuyorsun.Birlik olup istifayi basın düşürün yetkiyi hepsini kovun.Hergün bu korkuyla yaşanir mi ?Senin sectigin adam sana hükmetmeye başlamiş.Mucadele tek bir branşla olmaz.Bu şirket bir bütün pilotu,hostesi teknisyeni,memuru silkinin ve asıl patronun kim olduğunu gösterin.Aşağida neler oluyor diyen var mi?Kabin ve kokpitten gelen bu ses nedir diye sorgulayan var mi? Sizlerden cok daha vasifsiz olan Aliden ,Yunustan medet umar olmuşşunuz.Yeter artik vurun masaya yumruğu

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Sefa abi.Hava iş enflasyon artı yüzde yüz zam ile masaya oturacağız diyor bunu şeffaf bir şekilde dile getiriyor.yapar yapmaz anlaşır anlaşmaz dileğim anlaşırlar tabiki ama bizim çelikiş utanmazları neyle masaya oturduklarını hiçbirzaman söylemedi bu airlineda yada airportda haber bile olmadı.çünkü şeffaf değiller.Yine A.O bizden çok farklı yüksek bir zam alır biz farklı basit bir rakamla geçinmeye çalışırz gibi durumlar gerçekten yaşamak istemiyorm artık okadar bıktım ki sefa abi bunu çelikiş yönetimi nasıl görmez anlamaz nasıl düzgün dürüst olamazlar anlayamıyorum

    Cevapla
    • Yönetici 2 sene önce

      Hava -iş bayağı uçmuş:) Hadi hayırlısı …Önemli olan burada sunu yapacağız bunu yapacağız demek değildir. Sonuç önemli…Ne diyelim hadi bakalım hayırlı olsun

      Cevapla
  5. 2 sene önce

    kaç hafta oldu sendikadan hala bir açıklama yok. ne oldu ne bitti arabulucu nerede? anca işveren bi açıklama yapar. ilker bey müjde verecek sendika bu müjdenin üstüne oturacak mücadelemizin sonucunu aldık diyecek. işiniz gücünüz hazıra konmak. ilker bey zam yaptıkça sizin aidatlarada zam yapılıyor hadi yine iyisiniz keratalar.

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Rakamlar göndermiş. Bizim gündemimiz bunlar değil. Çalışanlarınızı adam yerine koyduğunuzu gösterin sözleşmemizi imzalayın.

    Cevapla
  7. 2 sene önce

    Ya dilenci gibi cebimde su kadar var, borcum var, Eşyalarımı sattım, mutfak giderlerimi ödeyemiyorum vs vs vs…Bu tarz yorum atanlar dilencilikten mi gelme acaba? Arkadaşlar sizin düştüğünüz durum hepimizde var ama ağlamakla ajitasyon yapmakla çözüm gelmez. Ayrıca Yakışmaz da. Sen sadece hakkımı alamıyorum diyerek mücadeleni ver yeterli. Ne ağlayıp duruyorsun karı gibi. Rezil ettin bizi

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    2017 yılı toplam net kazancım:39468 TL;2018 yılı toplam net kazancım:41391TL+Sözleşme protokol parası(8177tl) Toplam 49568 TL(protokolsüz net maaş artış oranı %5 protokol parası ile net %26.5 artış oranı protool parasını çık maaş zam oranı %52019 yılı 55800 net kazancım (2018 yılı toplam kazancımdan 6232 tl fazla zam oranı %12,52020 yılı Kısa çalışma ödenekleri + maaş=70335 TlMaaş artışı net 14535 tl ,maaş artış oranı %262021 yılı son ayın maaş * ikramiye hariç 53982tl (son ayın ikramiyesinide eklersen tahmini 60.000 tl2021 yılı 2020 ye göre net maaş düşüşü -10335 tl maaş düşüş oranı -%14 hesaplama bordrolara göre net ele geçen rakamlar.Hastalık sebebiyle raporlu olunan günlerde devletten alınan iş görememezlik paraları da dahildir.En son geçen ay yatan maaş 4200 tl idi .Yani asgari ücret bile şuan benim maaşımı geçti . Her yılın sonunda net elinize geçen tutarları toplarsak yok vergi dilimiymiş , yok uçuk tazminatıymış, yok maaş indirimiymiş ,sonra yüzee 20 maaşlar artırılmıymış,yok gece çalışma tazminatıymış , yok vardiya pirimiymiş ,yok hafta sonu çalışma pirimimiymiş ,yok harf scakasaymış , yok unvan sınavını geçinceymiş yok 10.0 10.1, 3 müş hiç bir şeyin önemi yokmuş herkes son 4 yıl daki eline net geçen parayı hesaplasın ondan sonra Gerçek alınan sözleşme Zamlarını ve yıllar içinde insanların nasıl akıllarıyla dalga geçildiğini görür.Yazık çok yazık emeklere.hesaplama teknik destek vardiyasız çalışan birinin son 4 yıldaki kazancıdır.

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Lan çaycı geniş gövde uçağı tamir eden adamdan çok kazanıyor zuhahahahahahahahahaha

    Cevapla
  10. Asgari ücrete 51 zam geldi amabizim söylentiler hala 10-20fln anca alırız şeklinde.bu onun bunun çocukları (çelikiş) çıkıpta şukadar alabildik demeyin zaten erkekseniz hat bakım odasına bi gelin konuşmaya erkekseniz

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Asgari ücret evliye vergisiz 4500tl, mühendis uzman kadrosunda bu kadar alıyor qhahaha

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Nasıl iyi uçuyoruz değil mi Thy. Wıden your world but lower staff salaries

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Bugün de %2 ile açtık günü bakalım ne kadar fakirleşcek maaş.

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Doktorlar şu an iş bırakma eyleminde.bizimkiler nerde uçuş sınavı belli oldumu abi uçabilcekmiyim abi görev var mı abi tip var mı abi

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    Arkadaşlar çırpınmanin anlamı yok artık bu şirket bitmiştir. Hiçbir şey değişmez. Kaderimize razi gelip susup üç kuruşa caliscaz yada başımızın çaresine bakicaz. Ben artık yorum falan da yazmıyorum bıraktım saldım artık. Zerre ümidim kalmadı. Hepiniz Allah’a emanet olun…

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    bugün de %2 daha maaş eridi. çok şükür hamdolsun.

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    soğukta rüzgarda çalışırsın yüzde 80-90civarında böbrek ciğer sorunu yaşarsın her kış.diğer mevsimlerde de bel fıtığı cabası.yıpranma payı var mı YOK.vergi kesintisi varmı ÇOK.bu şirkette ne sebeblerden dolayı arkadaşlarımızı kaybettik zamanında ama ağır iş kolunda değiliz neden çünkü değersizleştiriyorlar her geçen gün bizi.bunları yazmamın sebebi değerimiz ne ki bize istediklerimizi versinler.adamlar oto sanayide bile olmayan mantıkla bizi çalıştırma peşinde.üstümzde okadar çok müdür başkan var ki hepsinin derdi bi üstündekine herşey güzel diyebilmek sıkıntı yok diyebilmek.bunları bi kenara bırakıyorum sendikayı zaten konuşcak kelime bulamıyorum vasıfsız bilgisiz hak savunma becerisi olmayan varmı arttıran…

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Türk hava yolları için sadece ve sadece reklam ve marka önemli başka hiçbirşey değil o yüzden ne zaman bu kafa yapısı değişir o zaman refaha ulaşırız çünkü thy=Türkiye

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Arkadaşlar garanti personeline tüm grublara %47 zam yaptı.Asgari ücret acıklanmadan kararı almışlar.

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    Açın kulağınızı dinleyin %110 zam bile anca kurtarıyor bizi şuan ve bu rakam hesapla kitapla çok kolay bulunabilecek bir rakam.o yüzden sendika ve şirket yöneticileri size açık açık sesleniyorum bize bu zülmü yaşatmaya devam etmeyin artık..

    Cevapla
  21. 2 sene önce

    MİKAİL AKBULUT Engelli Hastayım 39 yaşımda THY TEKNİK den atıldım son senelerde hastalandım suçum yok VERİMSİZLİK eskisi gibi çalışamadım uçak teknisyeniydim 3 yıldır işsizim başka işe giremedim tek isteğim eski işime geri dönebilmek çalışmak

    Cevapla
  22. 2 sene önce

    At çok çalışıp hızlı koşup gazi koşusunu kazanıyor. Sahibine on milyon, binicisine iki milyon , AT’a da havuc veriyorlar. Başka sözüm yok!

    Cevapla
  23. 2 sene önce

    Afganlı olarak biz ucuza çalışırız, Türk gençleri iş beğenmiyor, sonra uçağın iniş takımlarına tutunup Almanya’ya kaçarım…. ::))

    Cevapla
  24. 13 Aralık 2021 maaş yatalı 5 gün oldu . Cebimde 400 TL para var faturalar ve borcların taksitlerinin bir kısmını odedım . 400 TL sadece benim ailemin mutfak giderlerine kaldı benim çocuğum var. Şimdi 400 TL ile ay nasıl geçirilir bunun hesabını yapıyorum ben . Beni düşünen varmı peki ??? Zamanında birikimimle ev aldım araba aldım . Şimdi arabayı satıcam yakında . Sonrasında da muhtemelen biriken borçları ödeyemediğim için haciz gelmesin diye evi satıcam . Ve bu süreçte ailemin yıkılmaması İçin de direniceğim . Burdaki sonuç = ben bir hiçim

    Cevapla
  25. 2 sene önce

    Pandemide yüzde 30 düştük sonra yüzde 10 aldık tam biraz sevindik maaş vergisi girdi devreye.Sonrasında yüzde 20 aldık tam tebessüm edeceğiz enflasyon yakamızı bırakmadı.Aslında aynı yerdeyiz yüzde 30 düşmüş gibiyiz enflasyon eritiyor maaşı.Yüzümüz bi gülmedi bir ayıda rahat düşüncesiz kapatamadık.Şirketimiz bu dolar artışı karşısında maddi kazanımları arttı personelde sabır iyi niyet fazlası ile gösterdi bir iki ikramiye verip personelini rahatlatabilir.Borcu olanlar zor döndürenlere ilaç gibi gelir.Çalışanlarıda artık görmeleri gerek cebinizde 100tl yoksa markete pazara cıkmayın yaklaşılmıyor hiç birşeye.Maddi olarak şirketin destek cıkması gerektiğini düşünüyorum.

    Cevapla
  26. 2 sene önce

    Arkadaşlar merak etmeyin eylemse eylem her türlü aksiyona hazırız. Tek çare grev değil istedikleri kadar önümüzü kapatsinlar. Bu şirketin öz sermayesi evlatları bizleriz. Yeşiller olarak sessizligimizin sebebi fırtınaya çok az kalmış olmasıdır. Herşeye hazır olun. Diğerleri gibi arkamızdan analarımiza kufrettirmiycez hep birlikte tek vücut halinde ya ayağa kalkicaz ya kalkicaz başka çare yok.. Hz Hüseyin misali bu haksızlığa şimdi dur demezsek artık kimse hiçbir haksızlık karşısında sesini çıkarmayacak bu şirkette. Tek isteğimiz bir olun ayrışmayın, sen komponentsin sen ucaktasin diye ayrım yapmayın. İlk yapmamız gereken kendi içimizde birlik olmak sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Hazır olun …….

    Cevapla
  27. 2 sene önce

    Şirket zor durumda tamam g*tü toparlasın elbet bizide görür diyorum ama yok arkadaş yok şirket g*tü toparlamayı bırak yaptığı kârın haddi hesabı yok taşıdığı kargonun yolcunun haddi hesabı yok malum yeni ilanlar yeni uçuş noktaları bile cayır cayır açılıyor iş personele gelince üç maymunu oynuyorlar. Personel garibim zaten kendini avutsun dursun bunlar hak hukuk bilmez bunlar seni beni düşünmez bunların tek düşündukleri koltukları ve paraları. Şu şirket çalışanları kadar komik aciz bir topluluk başka yerde yoktur herhalde daha nereye kadar bu korkaklık bakalım

    Cevapla
  28. 2 sene önce

    İnsanların neyi beklediğini anlamıyorum? Hepiniz mi memnunsunuz? En azında buraya yazın derdinizi hiç durmadan bıkmadan.Kendimizi ifade edeceğimiz başka neresi var ki

    Cevapla
  29. 2 sene önce

    Yine çok önemli noktalara değinmişsiniz Sefa Bey, teşekkürler siz de olmasanız bu gerçekleri kim dile getirecek? THY’ye yatırım yapanların çoğunun Genel Kurula katılma hakkı olduğunu bildiğini düşünmüyorum, bu konuda bir sonraki yazınızda bilgi verirseniz genel kurulda hissedar sayısı artacaktır.

    Cevapla
    • Yönetici 2 sene önce

      THY hissesi alıp bunu kaydettireceksiniz. THY Müşteri ilişkiler müdürlüğü olmalı. Santral dan hisselerle ilgili hangi departman ilgileniyor sizi bağlarlar.

      Cevapla
  30. 2 sene önce

    şirketin gerçeklerini öğrenmek belli bir sene ve kültür ister. adama bakıyorum 4 sene olmuş işe gireli hala hayal aleminde . green card çıkacakmış.. amerikaya gidecekmiş falan filan. herkeste aynı senaryo. kardeşim çoğunuzun bir yere gideceği yok.işin bitcoine kaldıysa vay haline.. başakşehirde en dandik ev 1,5 milyon tl.. en ucuz araba 400 bin tl.. biri çıksa bu ev ve arabayı sana versem sen de bana aylık 5 bin tl ver sene 31 sene taksit ödemen lazım..farkındamısın?? birazcık gerçeklere dönün. hakkınızı arayın. şurada yorum yazan sayısına bakın. sanki herşey düzelmiş. ortalık güllük gülistan.2006 yılında yeni giren bir teknisyen 1000 dolar alıyordu. lisans ve vardiya primi yok bu ücretin içinde.

    Cevapla
  31. 2 sene önce

    Başteknisyene yaranıcam diye yanınıza verilen adamı ezmeyin, senin evin araban var o çocuğun nesi var?

    Cevapla
  32. 2 sene önce

    Aylık 300 dolara şirket müşteri uçaklarının bakımını yaptırır şöyle kar ettik böyle uçtuk diye anlatır artık çok saygıdeğer meslek büyüklerimiz ben de zor durumdayım 3. evin kredisini ödeyemedim bu ay bak hem dışarıda bir suru adam boşta diyerek kirasını faturasını dahi ödeyemeyen adama elde kırbaç sözde abilik yaparlar bol bol bu sene de sendika mendika önce kendimize bakalım hani derler ya cebinde 1 kuruşun yok bari bir duruşun olsun…

    Cevapla
  33. 2 sene önce

    2019 işe girmiş bir teknik desteğin maaaşı asgari ücretin 2 katı.Bugün hangarda Çalışan bir teknik desteğin son maaşı 4030 TL asgari ücrete gelecek son zam ile aşağı yukarı aynı konuşun,susmayın hep bir ağızdan çıkıp isyan edelim ne bu suskunluk ?

    Cevapla
  34. Bunların hepsi su KATILMAMIŞ O……BİR GÜN AMA BİR GÜN S…OLUP GİDECEKSİNİZ 2023 TE HERKES KORKMADAN SENDİKA DEĞİŞTİRECEK MERAK ETMEYİN THY YONETİMİDE SİZDE HEPİNİZ GİDECEKSİNİZ BİZLER BUNU DAVULLA ZURNAYLA KUTLAYACAZ O…….. ALLAH BELANIZI VERSİN HERŞEYE%200 ZAM GELMİŞ YÜREĞİNİZ VARSA BAŞKANINIZ LA BERABER İNSAN İCİNE ÇIKIN ADİ ŞEREFSİZLER

    Cevapla
  35. 2 sene önce

    Türk Metal sendikası eylem kararı aldı has Çelik ve yeni yönetim daha neyi bekliyorsunuz ?

    Cevapla
  36. 2 sene önce

    Sayın arkadaşlar,bundan sonra her yazıda varım o ateş yanacak,mühürler bırakılacak ve gerekirse iş duracak ama Sayın Aycı Bey,in orta ve alt kesim tabir ettiği teknisyenler yani biz ve diğer çalışanlar ellerinde meşaleler ile hakkımızı alacağız o gün o güzel insanlar hep bir ağızdan kazandık diyeceğiz.

    Cevapla
  37. 2 sene önce

    okadar iyi niyetli yazmışsınki.keşke dediğin kadarını başarabilecek sendika olsa.Asgari ücret düzeyinde bir artışa bile razı edemez bu sendika.arası bozulur sendika ve iş verenin.umarın vicdana gelen biri çıkar içlerinden…

    Cevapla
  38. 2 sene önce

    Bizden Bir Penis olmaz Aklı olan gidiyor zaten.

    Cevapla
  39. 2 sene önce

    sefa abi yine kitabın ortasından yazmışsın. Bu yaygara koparlanların sendikanın çarkına takılanlıp çıkarları peşinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Keşke sendika kursanda başımıza geçsen böyle sadakacı zekatcı çoluk çocuklar olacak iş değil. Evimizde soframızda tadımız kalmadı. Bizi oyalarak kirli emelelerinin hesabındaki yalancılarla Derdimizi anlatamayız.

    Cevapla
  40. 2 sene önce

    Sefa abi,Sendika geriye dönük (1 temmuzdan itibaren) alinacak farklardan aidat kesintisi yapip fark alacak ve buda uyuşmazlık maddesi. Ne kadar komik ne kadar acinasi bir durum.

    Cevapla
  41. 2 sene önce

    Yazdıklarında haklısın Sefa bey ama suçun cogu teknısyen de herkes ali kıran başkesen ama iş eyleme greve gelınce Kımse yok ortalıkta aman bana dokunmayın moduna gırıyor herkez hep hava civa sen direnme sen eylem grev yapma sadece sigara içme alanında es gürle emeklılıği dolmus 3 4 daire arsa sahıbı abılerımız tek kelıme etmıyorken kredi kartını nasıl ödiyecegını dusunen yeni yetme teknısyen napsın

    Cevapla