Sabiha Gökçen'den Kuala Lumpur'a İlk Uzun Menzilli Uçuş!

Sabiha Gökçen’den Kuala Lumpur’a İlk Uzun Menzilli Uçuş!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a gerçekleştirdiği ilk uzun menzilli seferle tarihi bir adım attı. İSG’nin açıklamasına göre, Malezya merkezli Batik Air Malaysia’nın Airbus A330 tipi uçaklarıyla haftada dört kez gerçekleştirilecek olan bu yeni hat, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan ilk uzun menzilli uçuşu olarak kayıtlara geçti.

Kültür ve Finans Başkenti İle İstanbul Birbirine Bağlandı: Malezya merkezli havayolu şirketi Batik Air Malaysia’nın haftada dört kez gerçekleştireceği Kuala Lumpur-İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferleri dün itibariyle başladı. Malezya’dan gelen Batik Air uçağı, geleneksel su takı töreniyle karşılanırken, yolculara da terminalde çiçek ve lokum ikramı yapıldı. Bu rotanın, kültür ve finans başkenti Kuala Lumpur ile İstanbul’u 10 saat 50 dakikalık direkt uçuşla birbirine bağladığı belirtildi.

Seyahat Kolaylığı ve Uygun Fiyat Seçenekleri: Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, bu uzun menzilli uçuşun iş-tatil amaçlı seyahatler için kolaylık ve uygun fiyat seçenekleri sunacağı vurgulandı. Ayrıca, Güney Doğu Asya’nın en hızlı büyüyen şehri Kuala Lumpur’dan İstanbul’a gelen yolcuların, İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin turistik bölgelerini de keşfetme fırsatı bulacakları belirtildi.

Yolcular İstanbul Üzerinden Dünya’ya Açılacaklar: Bu yeni rota ile yolcular, Sabiha Gökçen üzerinden Avrupa’ya bağlanırken, Kuala Lumpur üzerinden Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya’ya daha hızlı ve uygun fiyatlarla ulaşabilecekler. Ayrıca, İstanbul’dan hareket eden yolcular, çeşitli etnik kökenleri, dilleri ve dinleri içinde barındıran Malezya’ya inişin ardından, Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket, Tokyo, Seoul ve Perth gibi diğer popüler destinasyonlara daha kolay ve konforlu bir şekilde ulaşabilecekler.

Gidiş-Dönüş Gün ve Saatleri: Kuala Lumpur’dan İstanbul’a gerçekleştirilecek seferlerin gidiş-dönüş gün ve saatleri de açıklandı. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 16.50’de kalkacak uçak, yerel saatle 22.45’te İstanbul’a varacak. Pazar günleri ise saat 20.00’de hareket edecek uçak İstanbul’a 01.55’te varacak. İstanbul’dan hareket eden dönüş uçağı ise her pazartesi saat 05.00’te kalkacak ve Kuala Lumpur’a 20.50’de varacak. Salı, perşembe ve cumartesi günleri saat 12.05’te hareket edecek uçak Kuala Lumpur’a 15.55’te varacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tarihi Başarı: Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yayınlanan 2023 trafik raporuna göre, Avrupa’nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer aldığı ve geçen yıl tüm zamanların yolcu trafiği rekorunu kırdığı belirtildi. Sabiha Gökçen Havalimanı, 2023 yılında 37.1 milyon yolcuya hizmet vererek 2019 seviyesini aştı ve kısa bir süre önce açılan 2. pisti ile kapasitesini ikiye katlaması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir