featured

S-400 TESLİMATINDA SONA GELİNDİ

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı birinci S-400 sistemi teslimatının tamamlanması bekleniyor. Ankara Mürted Hava Üssü’nde sistem kurulumu ve eğitim çalışmaları başlayacak.
Türkiye’nin hava ve füze savunması ihtiyaçları için Rusya’dan satın alınan S-400 savunma sistemlerinin teslimatında sona gelindi.
CNN TÜRK’ün edindiği bilgilere göre son Rus kargo uçağı 25 Temmuz Perşembe günü Ankara Mürted Hava Meydan Komutanlığına inecek ve ilk sistemin teslimatı tamamlanacak.
İlk görev yeri Mürted Hava Meydan Komutanlığı olan S-400 Filo Komutanlığı da artık kurulum ve eğitim çalışmalarına yoğunlaşacak.
S-400 teslimatı 12 Temmuz’da başlamış, bugüne kadar geçen süre içinde günde ortalama 3 rus kargo uçağı sistem ekipmanlarını Ankara’ya getirmişti.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ rusyadan son dakika s 400 aciklamasi haziriz video 1563810031384
Rus uçaklarının naklettiği parçalar arasında ilk günlerde taşıyıcı kamyonlar ve füze vinçleri, ardından radar sistemleri, komuta kontrol ekipmanları, fırlatma rampaları ve tüpleri yer almıştı. Uçaklar daha sonra sistemin kullanacağı avcı füzeleri de Ankara’ya getirdi.
Bir S-400 sisteminin temel parçaları bir uzun menzil radarı, bir adet füzeleri güdümleyen angajman radarı, bir komuta kontrol merkezi ve fırlatıcılardan oluşuyor ve bu ekipmanların tamamı mobil.
Yani bu ekipmanların özel taşıyıcı kamyonları, sistemin tamamının bir başka noktaya kara yoluyla taşınıp konuşlanmasına imkan veriyor.
Teslimat başlamadan önce 100 türk askeri Rusya’da S-400 eğitimini tamamlayıp yurda dönmüştü. Rus uzmanların da katılımıyla S-400’ün kurulumunda ve üsteki askerlerin eğitiminde Rusya’dan dönen Türk askerleri görev alacak. Ayrıca yaklaşık 80 Türk askeri daha Rusya’ya giderek S-400 eğitimine başlayacak.
Türkiye Rusya’dan toplam iki sistem S-400 alımı için imza attı. İlk sistemin kurulumunun Kasım ayına kadar tamamlanması ve 2020 yılı baharında kullanıma hazır hale gelmesi planlanıyor. (CNN)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir