featured

RUSYA'YA YENİ HAVALİMANI GELİYOR

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rus yatırımcılarının Rusya’nın güneyine seferler düzenleyecek “Azimut” adı altında yeni havalimanı kurma projesini değerlendirdiklerini bildirdi. Sokolov, şirketin parkının Sukhoi Superjet 100 uçağından oluşacağını ve 2017 yılında kurulabileceğini belirtti.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Maksim Sokolov, Azimut adı altında kurulacak havayolu şirketinin SSJ100 uçaklarıyla Rusya’nın güneyine seferlerin düzenleneceğini belirterek, “Projenin hayata geçirilmesi yatırımcıların iradesine bağlıdır. Yatırımcı garantili mali destek sağlarsa, önümüzdeki sene gerçekleştirebiliriz. Aynı zamanda Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın gerçekleştireceği programın ikinci aşaması bütçe finansmanına bağlıdır. Bu Rus Superjet uçaklarının satın alımı ve daha sonra seferler için kullanılmasını ön görüyor. Bu yüzden bu proje devlet destek kararının alınmasına bağlı” ifadelerini kullandı.
Sokolov, “Bu Rusya içi uçak seferlerinin düzenlenmesi için havayolu şirketi kurulmasına ilişkin tek proje değil. Kuzey Kafkasya bölgesi başta olmak üzere daha lokal projeler de var” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir