Rusya’da uçak bilet fiyatları Ağustos'ta sert düştü

Rusya’da uçak bilet fiyatları Ağustos’ta sert düştü

Rusya Federal İstatistik Servisi’nin (Rosstat) verilerine göre, Rusya’da ekonomi sınıfı uçak seyahatlerinin maliyeti Ağustos ayında keskin bir düşüş yaşadı. Uzmanlar fiyatların düşmeye devam edeceğini, sadece yeni yıl tatillerinde yeni bir artış beklendiğini ifade etti.

Rosstat tarafından yapılan açıklamada “Ağustos 2023’te Rusya içinde ekonomi sınıfında bir uçuşun bin kilometre seyahat başına maliyeti 6556,21 ruble oldu. Bu rakam Temmuz ayına kıyasla 1083 ruble daha az” denildi. Aynı zamanda uçuşun maliyeti de Ağustos 2010’un rekorunu kırdı (6892.51 ruble).

Bu bilgi, Ağustos ayında Rusya içinde bir uçak biletinin ortalama maliyetinin gidiş-dönüş 2030 ruble azaldığını hesaplayan “Yandex.Seyahat” servisi tarafından da teyit edildi. “Aeroclub” ajansında ve toplayıcı Aviasales’te fiyatlarda yüzde 7 oranında bir düşüş olduğu belirtildi. Uzmanlar bunun nedeninin yüksek talep olduğunu belirtirken, Ağustos ayında biletlere olan talep geleneksel olarak daha yüksek. Bir sonraki fiyat artışının Aralık ortasından sonra olması bekleniyor.

2023’ün yaz başında, uçak biletlerinde keskin bir artış kaydedildi. Plehanov Rusya Ekonomi Üniversitesi “Bölgesel Kalkınma Araştırmalarının Kantitatif Yöntemleri” Laboratuvarı Baş Araştırmacısı Anna Duhon, bunun yakıt fiyatlarındaki artış, hizmet maliyetindeki artış, uygulanan yaptırımlar ve ithal parçalara getirilen kısıtlamalar nedeniyle lojistiğin karmaşıklaşmasıyla ilişkili olduğunu söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir