featured

Rusya'da tüm vize merkezleri kapanabilir

Rusya’da ülkeye giriş ve ülkeden çıkışı düzenleyen mevcut yasada değişiklik yapılmasını öngören tasarı nedeniyle vize merkezleri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da görüşülecek yeni bir teklif, turizm camiasında tartışmalara neden oldu. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, tasarının son derece sıkı kurallar getirdiğini ve mevcut vize merkezlerinden hiçbirinin bu kurallara ayak uyduramayacağını, bu nedenle de merkezlerin kapanmak zorunda kalacaklarını ileri sürdü.
TürkRus’ta yer alan habere göre, tasarının yasalaşması durumunda vize merkezlerinin Dışişleri Bakanlığı’ndan akreditasyon alması zorunlu hale gelecek. İnterfaks’a konuşan Turina akreditasyon almanın son derece zorlaştırılacağını söyledi.
‘AYAK UYDURMAYA ÇALIŞMAK YERİNE KAPATMAYI TERCİH EDERLER’
Buna göre, akreditasyon almak isteyen bir merkez en az 20 Rus şehrinde şube açmak zorunda. Ayrıca merkezler şahsi bilgilerin korunması için bazı teknik araçlar ve sertifikalar almaya mecbur tutuluyor. Son olarak vize merkezlerindeki yabancı payı en fazla yüzde 20 olabilecek. Turina yabancı elçiliklerin bu zorlu koşullara ayak uydurmaya çalışmak yerine basitçe vize merkezlerini kapatmayı tercih edeceğini düşünüyor. Bu durumda vize almak için eski usule dönülecek. Yani konsolosluk kapılarına yığılmaya.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. vize merkezleri konsolosluklarla beraber ülkemizde de bizi soyuyor kimsenin umurunda değil….

    Cevapla