Rusya ve Türkiye turizm için ortak bir yol haritası geliştirme konusunda anlaştı

Rusya ve Türkiye turizm için ortak bir yol haritası geliştirme konusunda anlaştı

Rusya Ekonomi Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin karşılıklı turizmin geliştirilmesinde işbirliğini ele aldıkları ve tarafların turizm alanındaki yatırım projeleri için bir yol haritası geliştirme konusunda anlaştıkları belirtildi.

“Rusya-Türkiye turizm çalışma grubunun 13. olağan toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda yüksek turizm sezonunun sonuçları özetlendi. 2023’ün son üç çeyreğinde Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist trafiği geçen yılın aynı dönemine kıyasla %30 oranında artarak 4.4 milyon seyahat rakamını aştı, Rusya’ya gelen turist trafiği hacmi ise %70 oranında arttı. Bu yılın sonuçlarına göre, Rusya ve Türkiye karşılıklı turistik seyahatlerde pandemi öncesi hacimlere mümkün olduğunca yaklaşacak.”

Rus heyetinin başkanı, Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladimir Ilyichev’in toplantıda vurguladığı, “Türkiye destinasyonunu hem maliyet hem de ulaşım açısından Rusya’dan gelen turistler için erişilebilir kılmak gerekiyor. “Hem seyahat sektörü hem de havayolu şirketleri, yolcu hava seyahati talebinin giderek arzı aştığını belirtiyor” dedi.

Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türk tarafının Rus turistler için en rahat koşulları yaratmak üzere çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini bildirdi. Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Rusya’da Türk vatandaşlarının ülkeye olan ilgisini arttıran tek bir elektronik vize mekanizmasının başlatılması dolayısıyla Rus heyetine teşekkür etti.

“Heyet başkanları, bölgesel düzey de dahil olmak üzere iki ülkenin turizm projelerine yatırım çekilmesi konusunda işbirliğinin genişletilmesi perspektifine özel önem göstermiştir.  Taraflar yatırım projeleri için ortak bir yol haritası geliştirme ve bunu 2024 yılında Rusya’da yapılacak bir sonraki çalışma grubu toplantısında sunma konusunda mutabık kaldılar.”

Rus heyetinin başkanı, “Rusya ve Türkiye’nin turizm alanı sadece turistler için değil, yatırımcılar için de caziptir” ifadesini kullandı.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir