featured

Rusya ve ABD adım adım büyük bir felakete doğru yaklaşıyor

ABD Başkanı Donald Trump twitter üzerinden Rusya’nın açıklamalarına cevap verdi. Donald Trump’ın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada ”Hazır ol Rusya Füzelerimiz Geliyor” ifadesini kullandı.Rusya tarafından ise ABD’nin Suriye’yi vurması durumunda bu füzelerin engelleneceğine yönelik açıklama geldi.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/984022625440747520
Canikli: “ABD vurursa, Rusya karşılık vermeli”

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ABD ile Rusya arasındaki Suriye gerginliği konusunda “Saldırı olursa Rusya bunun altında kalmaz” dedi. Bakan Canikli, “Bu tehlike uzun zamandır var ve bundan sonra da devam edecek” ifadelerini kullandı.
T 24’ün haberine göre Canikli’nin açıklamaları şöyle:
“Suriye’de çok fazla aktör var. Menfaatleri birbiriyle çatışan çok fazla güç var. Dar bir alan ve buna benzer her türlü çatışma ortamı oluşabilir tetikleyebilir. Uluslararası ilişkilerde belli bir noktadan sonra rasyonalite kaybolur. Bir noktadan sonra mantıklı düşünme ortadan kaybolur ve bu doğrultuda savaş çıkar. Rusya’nın desteklediği güçlere ya da ABD’nin desteklediği güçler tarafından saldırı gerçekleşmişse Rusya’nın ve bunun desteklediklerinin bunun altında kalmaması gerekir. Kalırsa gücünü kaybeder. Bu nedenle ciddi çatışmalar çıkar. Bu tehlike uzun zamandır var ve bundan sonra da devam edecek. Bir kıvılcım bir ateş bütün bölgenin infilaki ile sonuçlanacak çatışmanın önünü açabilir. Dolayısıyla biz Türkiye olarak önce itidalli ölçülü olmaya çağırıyoruz tarafları ve ayrıca rejimi, terör örgütlerini desteklemekten vazgeçmeleri çağrısı yapıyoruz. Afrin’in rejime teslimi söz konusu olamaz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 6 sene önce

    Savaş haberlerine mi başladınız?

    Cevapla
    • Yönetici 6 sene önce

      Roketler ile ilgili bir çok haberimiz olduğunun yanı sıra ülkemizi ve tüm ortadoğu ülkelerini direk tehdit eden gelişme olduğundan yayınlanmıştır.

      Cevapla