Rusya, Ukrayna'ya ait savaş jetine kamikaze drone ile saldırdı

Rusya, Ukrayna’ya ait savaş jetine kamikaze drone ile saldırdı

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim sürerken, Rusya’nın kamikaze droneları kullanarak Ukrayna’ya ait bir savaş jetine saldırdığı görüntüler ortaya çıktı. Olayda ölü veya yaralanan olmazken, Ukrayna’ya ait MiG-29 savaş uçağı kullanılamaz hale geldi. Kamikaze droneların üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle Rusya gibi ülkeler tarafından tercih edildiği belirtildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim sürmeye devam ediyor. Sıcak çatışma görüntüleriyle birlikte iki tarafın da hava saldırılarından görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda gelen en son görüntülerden biriyse Rusya’nın kamikaze droneları kullanarak Ukrayna savaş jetine yaptığı saldırı oldu. İşte detaylar ve olayın görüntüleri…

Rusya kamikaze dronelar kullanarak park halindeki savaş jetlerine saldırıyor!

Olayın gerçekleştiği yer Kryvyi Rih havaalanı içerisindeki bir park alanı. Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir MiG-29 savaş uçağı havalimanı içerisinde park pozisyonunda bekliyordu. Ancak bu bekleyiş fazla uzun sürmedi ve Rusya’ya ait bir kamikaze drone tarafından fark edildi. Daha sonra park halinde bekleyen MiG-29 savaş jeti vuruldu.

Olay esnasındaki görüntüler Rusya’ya ait drone tarafından kaydedildi ve Rus basınıyla birlikte sosyal medya da paylaşıldı. Olayda ölü veya yaralanan olmadı ancak Ukrayna’ya ait MiG-29 tahmin edebileceğiniz üzere kullanılamaz hale geldi. Uçağın Rus üretimi olmasıyla birlikte yerine aynısının doldurulması oldukça zor olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir