featured

Rusya, Karadeniz’de ABD ve Fransız uçaklarına önleme yaptı

 

Rusya  yaptığı açıklamada, Moskova ile Batı arasındaki gerilimin ortasında Karadeniz sınırına yakın uçan ABD ve Fransız askeri uçaklarına müdahale etmek ve eşlik etmek için savaş uçakları gönderdiğini söyledi.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hava hedeflerini belirlemek ve Rusya Federasyonu sınırlarının ihlalini önlemek için üç Su-27 savaş uçağı gönderildi” denildi.

Bu kaynağa göre, uçaklar iki Fransız Mirage 2000 ve Rafale avcı uçağı, bir Fransız Hava Kuvvetleri KC-135 tankeri ve iki Amerikan keşif uçağı, biri CL-600 Artemis ve diğeri RC-135’i önleyip onlara eşlik etti.
Bakanlık, önlenen beş uçağın geri döndüğünü, ardından Rus savaş uçaklarının üslerine geri döndüğünü söyledi. Rusya, bir gün önce de Rusya, Karadeniz üzerinde uçan üç Fransız uçağını engellediğini ve refakat ettiğini duyurmuştu.

Son haftalarda, Rusya’yı askeri operasyona hazırlanmak için Ukrayna sınırına asker toplamakla suçlayan Batılı ülkeler arasındaki ilişkiler çok gergin.

ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü (7) Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yaptığı konuşmada, Ukrayna’ya bir saldırı olması durumunda Rusya’yı “sert ekonomik yaptırımlarla” tehdit etti.

Aynı çizgi, Çarşamba günü Ukrayna’nın zarar görmesi durumunda Rusya’yı büyük ve stratejik sonuçlar konusunda uyaran Fransa tarafından da savunulmaktadır.

Ruslar, Ukrayna’ya yönelik bir işgale hazırlandıkları iddiasını reddediyor ve NATO ülkelerini Karadeniz’de sınırlarına yakın askeri manevralarla provokasyonları artırmakla suçluyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir