featured

Rusya, 12 Nisan’dan itibaren Türkiye ile uçak seferlerini sınırlayabilir

Rus İzvestia’nın iddiasına göre, 12 Nisan’dan itibaren Rusya – Türkiye arasında uçak seferlerinin sınırlanabileceği ifade edildi.

Rus İzvestia gazetesinin iddiasına göre, Rusya, 12 Nisan’dan itibaren Türkiye ile uçak seferlerini sınırlayabilir. Gazeteye göre, bunun gerekçesi Türkiye’de epidemiyolojik durumun kötüleşmesi. İzvestia gazetesine konuşan Rusya Ulaştırma Bakanlığı ve 2 dev tur operatörü yetkilisi, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin, epidemiyolojik durum nedeniyle 12 Nisan’dan itibaren bir ay sınırlı kalabileceğini iddia etti.

Gazeteye göre, kısıtlayıcı önlemler 12 Nisan Pazartesi günü yürürlüğe girebilir, ancak Türkiye ile uçak seferlerinin tamamen kapatılması öngörülmemekte.  Kısıtlamaların charter uçuşları yasaklamasının yanı sıra Türkiye’den gelenler için 14 günlük karantina uygulaması olduğu açıklandı.  Bu arada, Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Türkiye’ye uçak seferlerinin tamamen kapatılmasını talep ederken, parlamento alt kanadı Duma Milletvekili Gennadi Onişenko ise Türkiye yerine Rusya’da tatil yapılmasını ısrarla önerdi. Bu arada, Rus turizm uzmanları, Türkiye’ye uçuş seferlerinin kapatılmasının, turizm piyasasını çöketreceğine işaret ederek uyardı.  Rus NTV televizyonu canlı yayın programında konuşan Rus siyasi uzman Aleksandr Sıtin ise, söz konusu olası uygulamaya Türkiye’de tatil yapmayı seven Rusya vatandaşlarının sert tepki vereceğini öne sürdü.(dikgazete)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir