“Rus Uçağı Krizi: Lavrov, BMGK’yi Acil Toplanmaya Çağırdı”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna tarafından vurulduğunu iddia ettikleri Rus uçağı olayıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil bir toplantıya çağırdıklarını duyurdu. Lavrov, BMGK’nin dönem başkanı olan Fransa’nın bu konuda gerekli adımları atacağını umduğunu ifade etti.

Bu toplantının, Rus uçağının vurulması olayının incelenmesi amacıyla bugün gerçekleşmesini talep eden Lavrov, Ukrayna’nın BMGK’de bu eyleminin gerekçelerini açıklamasını beklediklerini dile getirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, içinde 65 Ukraynalı esir, 6 mürettebat üyesi ve 3 Rus askeri personelin bulunduğu uçağın Ukrayna tarafından roketle vurularak düşürüldüğü belirtilmişti. Bakanlık, uçaktaki tüm kişilerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bu olay, Rusya ve Ukrayna arasındaki mevcut gerilimi daha da artırabilecek bir durum olarak görülüyor. Lavrov’un bu çağrısı, uluslararası toplumun dikkatini yeniden bölgeye çevirmesine neden olabilir.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 ay önce

    Yalancı rusya

    Cevapla