Rusya açıkladı. SJ-100 yerli motorla havalanacak

Rusya açıkladı. SJ-100 yerli motorla havalanacak

Rostec Devlet Şirketi Başkanı Sergey Chemezov Rossiya  yaptığı açıklamada, Rus yapımı PD-8 motorlu Rus kısa mesafeli uçağı SJ-100’ün ilk uçuşunu Aralık 2023’te gerçekleştireceğini açıkladı. Uçak test uçuşundan sonra da testlerden geçmeye devam edecek. Tamamlanma tarihleri ise henüz bilinmiyor.

SJ-100 prototip uçağının Ağustos 2023’te bir uçuşa çıktığı kaydedildi. O zaman Fransız-Rus SaM146 motorları ile donatılmıştı. Testler sırasında Rostec mühendisleri tüm yerli sistemlerin kararlılığını doğrulamayı başardılar. Uçakta toplamda yaklaşık 40 yabancı yapımı sistem ve ünite değiştirildi. Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov testlerin başarıyla tamamlanmasının, yeni teknolojilere hakim olmak için kısa zaman dilimi göz önüne alındığında yerli uçak endüstrisi için büyük bir başarı olduğunu kaydetti.

Ayrıca, Rus hükümeti yerli üretim uçakların satın alınmasına yönelik kredi sübvansiyonu programını genişletti. Önümüzdeki yıllarda bu program için yaklaşık 30 milyar ruble tahsis edilecek. Böyle bir tedbirin kiralayanların maliyetlerini azaltmaya ve Rus havayolları üzerindeki mali yükü dengelemeye yardımcı olacağı varsayılmakta.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir